Home

Forskning om hälsa

När ens barn blir svårt sjukt – föräldrars upplevelse av

i .st1 { fill: #FEFEFE; } Skip to main content Forskningen vid Hälsohögskolan har ett högt anseende nationellt såväl som internationellt. Regionala, nationella och internationella samarbeten ger upphov till nya kreativa innovationer som formar en bättre framtid. Samarbeten med verksamheter inom vård och socialt arbete samt andra lärosäten främjar utbyte av kunskaper och erfarenheter mellan praktik och teori vilket skapar förbättringar inom vård, hälsa och socialt arbete. Forskningen fokuserar även på de synergieffekter som uppstår vid organisationsöverskridande samordning och på att överbrygga glappet mellan teori och praktik.

Barn som själva tar sig till skolan mår och presterar

- Ett forskningscentrum som CFBUPH är särskilt viktigt i en tid när ungas psykiska ohälsa ökar och utmaningarna är många i det förebyggande arbetet. Det är därför angeläget att CFBUPH ges en långsiktig ekonomisk finansiering, säger styrelsens ordförande Erland Hjelmquist, professor emeritus i psykologi vid Göteborgs universitet och tidigare chef för forskningsrådet Forte. Samhällsförändring, inkludering och hälsa. 2 miljoner till forskning om SFX: svenska för yrkesutbildade 2020-01-08. Gustav Lymer deltar i RJ-projekt om att ge och ta kritik 2020-01-08 Ansvarshavende chefredaktør:Vibeke Hjortlund Kontakt redaktionen: redaktion@videnskab.dk Ung i Värmland är en unik undersökning. Den har genomförts åtta gånger sedan 1988 och omfattar alla niondeklassare i Värmland. Ung i Värmland genomförs av Karlstads universitet, i samarbete med kommunerna i Värmland.

Forskningen vid Helsingfors universitet bedöms som högklassig och ytterst genomslagskraftig. Forskningsutvärderingen 2019: forskning på toppnivå Forskningens genomslag i samhälle Mer om forskning kring alkoholberoende på Forskar Grand Prix 2012. Butler Hendrix. 30:20. Professor Anna Winkvist på Forskartorget 2012 om kost och hälsa Välkomna till Vetenskap & hälsa, vår nystartade poddserie om forskning inom medicin och hälsa. Vi vill på ett intressant och enkelt sätt ge er möjlighet att ta del av spännande forskning som utförs vid.. Högskolan i Borås. Forskning nära verkligheten i samarbete med näringsliv, kultur och Högskolans forskning utgår från sex prioriterade områden som är baserade på utbildningens behov liksom behov.. forskning.no (2002-) er en nettavis om norsk og internasjonal forskning. Nettavisen bringer nyheter og bakgrunnsstoff om alle fagfelt, i tillegg til debattspalte og blogg. Den ble startet på initiativ fra Norges forskningsråd og er eid av Foreningen for drift av forskning.no. der vi finner de fleste av landets..

Våra forskare deltar i flera olika arrangemang och sammanhang på och utanför universitetet med målet att synliggöra och... Forskaren Curt Hagquist varnar för cybermobbning och utseendefixering. - Man har krav på hur man exponerar Curt Hagquist är professor i folkhälsovetenskap vid Centrum för forskning om barn och.. Forskning om hjärnvänliga arbetsplatser tilldelas 400 000 kronor. Löptest på brant ramp mäter skons betydelse. Forsknings- och innovationsområde: Hälsa. Centrum för Innovation och eHälsa (EIC)

Vetenskap och Hälsa - Populärvetenskapligt om medicinsk forskning

- CFBUPH:s framgångar öppnar möjligheter att växla upp till en ny och högre nivå, med nya utmaningar. Den framtidsanalys som GIO:s rådgivare gjort indikerar att CFBUPH har goda förutsättningar att även framdeles attrahera externa forskningsmedel, säger CFBUPH:s föreståndare, professor Curt Hagquist. Gymnastik- och idrottshögskolan, bedriver forskning inom området idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Forskningen kännetecknas av samarbete med andra lärosäten och samverkan med avnämare inom.. Vid Hälsohögskolan bedrivs forskning om hälsa, vård och socialt arbete med samhällsrelevans och högsta kvalitet Tina Mannerfelt och Ann Pettersson har från Agria Djurförsäkrings Forskningsfond fått medel till att studera tandsjukdomen FORL som drabbar katter. Här kan du läsa vad de kommit fram till Många ungdomar underskattar hur stigande ålder och levnadsvanor påverkar kvinnlig fruktsamhet. Att öka kunskapen i tidig ålder är viktigt för att unga ska kunna göra informerade val kring sin sexuella och reproduktiva hälsa, säger vår forskare Magdalena Mattebo.

Om forskning.n

 1. Om du ständigt lider av kalla fötter är det ett tecken på att din sköldkörtel inte fungerar som den ska Regelbunden fotmassage kan också vara bra, och kan enligt forskning från Umeå Universitet även..
 2. Finn fram i Institutt for geofags forskning, forskningsprosjekter, forskergrupper og om doktorgrad og forskerkarriere i geofag
 3. ska risken för hjärnskador.
 4. MDH:s forskning inom Innovation och produktrealisering strävar efter att stötta och stimulera innovationskraft och kreativitet för att få fram nya produkter eller tjänster.
 5. Hälsohögskolan bedriver också forskning inom tre centrumbildningar. De är fokuserade satsningar på ett visst forsknings- eller utvecklingsområde som syftar till att skapa en dynamisk plattform för samverkan över ämnes-, institutions- och organisationsgränser i Sverige och utomlands:
Familjeplanering viktig även på 1800-talet | | forskning

Centrum för forskning om barns och ungdomars psykiska hälsa

forskning.no skal bringe nyheter om forskning, være engasjerende og nysgjerrighetsvekkende, fungere som en ressursbank for leserne, og bidra med ny innsikt og forståelse Läs mer om hur forskningen vid BTH är kopplad till samhällets och näringslivets olika utmaningar nedan. Forskningen sker i samverkan med näringsliv och samhälle och alltid med ett tydligt fokus.. Skapa en bevakning för att få mail om jobb som matchar sökningen du precis gjort. Du kan själv ställa in vilka veckordagar du vill ha mail från oss, men vi skickar bara ut mail om vi hittat något nytt för att.. Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk. Ta del av vad forskningen säger om vad som påverkar vår mentala hälsa. Kunskap om vad du kan göra för att påverka ditt välmående. Upplevelsebaserade övningar i acceptans, strategier för att..

Forskning - Mälardalens högskol

 1. Vi bringer seneste nyt indenfor videnskabens verden. Spændende artikler om livets store (og små) spørgsmål. Alt om videnskab og forskning et sted
 2. Vi behöver mer kunskap om kvinnors psykiska hälsa. Ambitionen är att bygga upp en bred forskningsinfrastruktur för att bättre förstå det växande problemet med ökad psykisk ohälsa..
 3. MDH:s forskning leder till nödvändig kunskap och utveckling – för svensk industri och välfärden, men också för att lösa problem i samhället. Den största delen av forskningen sker i samarbete med näringsliv och offentlig sektor.
 4. Miljö, hälsa och säkerhet. Forskning och utveckling. Om ECB är intresserad av ert förslag, kommer ECB (för att garantera att uppgifterna inte lämnas ut till någon utomstående) att ingå ett avtal om..

UNG.forskning.no er nyheter om forskning for barn og unge. forskning.no gis ut under Redaktørplakaten. Ansvarlig redaktør / daglig leder: Nina Kristiansen, tlf 414 55 513.. Socialministern besökte Karlstad för att träffa aktörer inom hälso- och sjukvård, men också för att besöka Centrum för forskning om barns och ungdomars psykiska hälsa, CFBUPH, vid Karlstad universitet. Ämnet för dagen var just barns och ungas psykiska hälsa och den forskning som pågår vid CFBUPH.

Forskning om veterinärmedicin och husdjursvetenskap Faceboo

 1. Här samlar vi alla artiklar om forskning. Påstås ha motsatt effekt. Alphabet kartlägger sjukdomar med unik smartwatch. Läs även. Mobil hälsa spås bli stort tillväxtområde
 2. 10-årsjubileumskonferens 11 juni 2019, Karlstads universitet En heldag om barns och ungdomars psykiska hälsa i ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv
 3. Vår vetenskapliga produktion redovisas i DiVA, Digitala Vetenskapliga Arkivet, i följande kategorier: internationella respektive nationella artiklar i vetenskapliga tidskrifter, monografier och bokkapitel och konferensbidrag.

Malmö universitets forskning stärks och profileras genom våra forskningscentrum och forskningsprogram. Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) är ett samarbete mellan staten och fordonsindustrin. Samarbetet finansierar gemensamt forskning, innovation och utveckling inom miljö och säkerhet

Erland Hjelmquist om satsningen på forskning om - video dailymotio

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev. Det udkommer alle hverdage samt søndage med seneste nyt fra videnskabens verden.Klik her for at tilmelde dig SLU:s forskning spänner från det stora till det lilla; från klimatförändringar och landsbygdsutveckling till funktionsgenomik och bioteknik. Djurs och människors hälsa, biologisk mångfald och.. Forskningen på Högskolan i Skövde präglas av en stark samverkan med det omgivande samhället och har en stark koppling tillbaka till våra utbildningar

MDH är en dynamisk arbetsplats där du som medarbetare är kärnan och berikar verksamheten. Högskolan vill inspirera sina medarbetare till framåtanda och nytänkande. Inom forskningsområdet intelligenta framtida teknologier hos MDH undersöker forskarna hur hjärnteknik kan hjälpa strokepatienter till en bättre vardag. Genom att koda av hjärnans aktivitet kan forskarna utveckla interaktiva träningsmetoder som kan träna hjärnan.

Vi samverkar tätt med företag och organisationer för forskning som är aktuell och kretsar kring skarpa frågeställningar. Det borgar också för att våra utbildningar håller hög kvalitet 10-årsjubileumskonferens 11 juni 2019, Karlstads universitet. Här hittar du information, presentationer och filmer från konferensen.

Video: Nyheder om forskning og videnska

Forskning Malmö universite

Välbekant och ny forskning. Det nya med den nu publicerade forskningsstudien handlar om kunskap kring endokrinologiska mekanismer, det vill säga mekanismer som är kopplade till hormoner Forskning och konst. Hälsa och välfärd. Vår forskning inom hälsa och välfärd är huvudsakligen inriktad på neurovetenskap och -teknologi, funktionell MRIn, biomedicinsk teknik, bioinformatik och.. Vi använder cookies för att se vilket innehåll våra webbplatsanvändare är intresserade av och för att aktivera en del av webbplatsens funktionalitet. Du kan lära dig mer om cookieinnehåll och hantera.. Bloggar om forskning. twitter @chalmersnyheter. Samverkan. Hälsa och teknik. Grafen. Informations- och kommunikationsteknik

Forskning - Skolverke

All medicinsk forskning borde bygga på ett fundament av kunskap om hur vi människor präglats av vår evolutionshistoria - hur evolutionen gett oss våra genetiska egenskaper. Det gör den inte idag Se den nyeste video fra Tjek Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge. Forskaren Mattias Carlströms tes är att sjukdomsprocessen kan motverkas genom nitratrik kost 3-4 rödbetor eller 1-2 dl rödbetsjuice om dagen. Eller 200-300 gram färsk spenat, magold eller grönkål..

Forskning - Om oss - Jönköping Universit

Vid en disputation presenterar doktoranden sin doktorsavhandling. På den här sidan hittar du kommande disputationer.Med forskningsbaserad kunskap, kritisk reflektion och handlingskraft vill våra forskare bidra till ett mer hållbart och jämlikt samhälle. Sök bland våra forskningsprojekt.

11 myter om hälsa och tränin

Om oss. Hälsoliv är Sveriges största hälsosajt. Vi bejakar människors intressen och passioner, guidar, ger senaste nytt och inspiration. Hälsoliv bevakar det mesta inom hälsa såsom träning, skönhet.. Forsking om djurens liv och hälsa. Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap är en del +46 18 67 10 00. Contact Forskning om veterinärmedicin och husdjursvetenskap, SLU on Messenger

Forskning KTH Forskning om det nya coronaviruse

Den forskning, utbildning och samverkan som bedrivs vid de fem fakulteterna Hälsa och samhälle, Kultur och samhälle, Lärande oc...Utbildning på forskarnivå bedrivs inom fem fakulteter vid Malmö universitet. Malmö universitet har examenstillstånd inom sju områden omfattande 15 forskningsämnen. Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmenheten på nye og spennende måter Ny forskning: För lite sömn är farligt för hjärtat. Senaste nytt om hälsa. Äter du för mycket socker? Här är 5 varningssignaler. 5 sätt din partners snarkning kan skada din hälsa Lyssna på poddar om forskning inom hälsa, medicin, media, design och en rad andra ämnen. På universitetets YouTube-kanal hittar du filmer om forskning inom flera olika ämnen

CFBUPH firade ifjol tio framgångsrika år under vilka CFBUPH steg för steg utvecklats i riktning mot ett nationellt och internationellt slagkraftigt forskningscentrum, med en stark bas i Värmland. Jubileumsåret 2019 präglades av den stora forskningskonferensen i juni och av fortsatt hög vetenskaplig produktivitet vilket framgår av verksamhetsberättelsen för 2019 som i dagarna blivit klar. I RFSU:s frågelåda finns över 600 frågor och svar om sex och relationer. Här får du hjälp med test för könssjukdomar, preventivmedelsrådgivning, sexualrådgivning och andra samtal kring sexuell hälsa Mellan 2015-2017 arbetade Annika Norell Clarke som postdoktor vid Centrum för forskning om barns och ungdomars psykiska hälsa (CFBUPH) vid Karlstads universitet. Hennes främsta uppdrag var att analysera ungas sömn utifrån två stora svenska databaser. Annikas artikel i Sömn och Hälsa summerar forskningen från de tre artiklar om sömn som tillkom under den här perioden. Läs om den senaste forskningen i en rad områden. Prenumerera på en vetenskaplig tidskrift för att få regelbunden uppdatering om vad som sker i forskningsvärlden Varje projekt bemannas med den för den aktuella frågeställningen nödvändiga kompetensen. Denna ambition gör att vi även samarbetar med övriga fackhögskolor och andra akademiska miljöer/lärosäten, och utanför akademins väggar mot andra organisationer. Detta gör vi när dessa andra organisationer utgör relevanta partners för det studerade problemet i fråga. Vi forskar på individer, grupper och samhällsrelevanta fenomen som rör hälsa och välfärd. Vi intresserar oss för hela livsloppet och för såväl grundläggande frågeställningar som praktiska tillämpningar.

Forskning

Snus och hälsa. Vår ståndpunkt. The Swedish Experience. Forskning kring snus. Forskning kring snus. Under de senaste åren har det publicerats ett antal svenska undersökningar om snusningens.. Läs vad våra postdoktorer på Centrum för forskning om barns och ungdomars psykiska hälsa tycker.Det yttersta syftet med forskningen är att förbättra metoder för bevarande och återskapande av individers hälsa, välbefinnande och välfärd. Aktuellt om högskola och forskning. 100 miljoner till snabba forskningsinsatser för att möta det nya Smittspridningen behöver minskas för att begränsa effekterna på människors hälsa och ekonomiska..

Forskare: Smartphones bakom psykisk ohälsa bland unga SVT Nyhete

MDH:s forskning leder till nödvändig kunskap och utveckling - för svensk industri och välfärden, men också för att lösa problem i samhället. Den största delen av forskningen sker i samarbete med.. Forskningen om psykisk ohälsa visar olika resultat och det går inte att dra några slutsatser om sambandet. Däremot pekar studier på att medieanvändning kan vara positiv på så vis att den både..

Forskning på BT

Forskningen inom oral hälsa bedrivs av enskilda forskare och i forskningsmiljön Oral Hälsa Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Om du fortsätter godkänner du att.. Videnskab.dk Podcast Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

forskning. grundlig undersökning, ofta i vetenskapligt syfte. Sammansättningar: forskningsarbete, forskningsfäd, forskningsfält, forskningsmetod, forskningsresa,forskningsresande, grundforskning, hembygdsforskning, släktforskning, utforskning Forskningen vid Södertörns högskola spänner över många discipliner och områden. På Södertörns högskola bedrivs delar av forskningen vid våra centrumbildningar, i forskningsnätverk samt under.. I maj 2019 besökte socialminister Lena Hallengren Karlstads universitet och CFBUPH för en diskussion om ungas psykiska hälsa och vikten av att förbättra kunskapsöverföringen mellan akademi och samhälle. Bland annat nämndes att den nationella studien bland elever i årskurserna 6-9 som genomfördes 2009 behöver göras igen. Mental hälsa är väldigt viktig för vårt välbefinnande. Det finns väldigt många diagnoser inom psykisk ohälsa, bland annat depression, utmattningssyndrom, fobier, ångest och självskadebeteende

Om ICA Gruppen. Mat och hälsa i centrum. Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med ICA i Sverige har sedan många år engagerat sig för att stärka forskning och utbildning om.. Forskningen har satt fokus på hur kosten interagerar med genetiska faktorer för personer med diabetes typ 2, fettrubbning LÄS OCKSÅ: Professor med mat på kornet. Studier inom kost och hälsa Forskningen är beroende av människor som ställer upp frivilligt men vad innebär det att vara med i Den bedömer bland annat om nyttan av forskningen står i rimlig proportion till de tänkbara riskerna..

Norges forskningsråd Om Forskningsråde

Forskning er en prosess som gjennom systematisk arbeid kan frembringe nye kunnskaper og økt viten. Begrepet vitenskap brukes også særlig om den akademiske forskning. KOMMENTAR: Forskningen viser, at personlighed kan måles, bruges til at forudsige resultater og er ret stabil over tid. Her får du overblik, tal og grafer om udbruddet af den nye virussygdom COVID-19 forskning.se - vi finns där du är. Forskning.se samlar och publicerar forskningsinformation, till nytta och Redaktionen på forskning.se producerar även eget redaktionellt material i form av artiklar och.. MDH:s forskning inom Framtidens energi är internationellt erkänd och många av forskningsinriknintgens projekt bedrivs tillsammans med näringslivet.

Forskning Lunds universite

Последние твиты от forskning.no (@forskningno). Jeg har skrevet i @forskningno om våre deskriptive funn om koronaviruset fra et representativt utvalg nordmenn i slutten av mars (n = 4.083) Som forskare är du med och bidrar till att samhället utvecklas. På MDH finns en rad stödfunktioner för dig som vill forska.- Den psykiska ohälsan hos unga har fortsatt att öka. Globalt sett är det en av vår tids största utmaningar, säger Curt Hagquist, professor i folkhälsovetenskap, en av föreläsarna vid Forum Värmland 2019. Föreläsningarna vid konferensen spelades in och går att se i Kunskaanalen.Forskningen vid Hälsohögskolan sker i en tvärvetenskaplig kontext och verksamheten präglas av ett kontinuerligt arbete med ambitionen att höja vår gemensamma medvetandenivå och vårt kunnande. Därför arbetar vi tvärprofessionellt och interdisciplinärt.Hälsohögskolan värnar om en kreativ miljö för forskningen inom vård, hälsa och socialt arbete. Det är därför inte förvånansvärt att Hälsohögskolan svarar för en hög vetenskaplig produktion av originalartiklar och citeringsfrekvens.

Forskning vid Linköpings universitet - Linköpings universite

Forskningsstiftelsen stödjer forskning inom områden som bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. I år prioriteras forskningsprojekt som bidrar till att öka kunskapen kring barns hälsa.. Djuren lider utan att hjälpa forskningen. Debattören: Det är dags att ifrågasätta metoderna och Inom läkemedelsutveckling och medicinsk forskning växer kritiken mot djurförsök även när djurfria metoder.. Forskningen vid LiU har lett till flera världsledande forskningsmiljöer och företag. Förutom vetenskapliga frågeställningar strävar vi efter att ta oss an frågor som är till nytta för hela samhället

Information om avhandlingar och publikationer, starka och strategiska forskningsområden, Debatt i Lund mfl populärvetenskapliga evenemang samt forskarutbildning 1 § Denna lag innehåller bestämmelser om etikprövning av forskning som avser människor och biologiskt material från människor. Den innehåller också bestämmelser om samtycke till sådan.. Läs mer om Region Stockholms aktuella projekt. Forskning och innovation. Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård

Lyssna på poddar om forskning inom hälsa, medicin, media, design och en rad andra ämnen. Våra forskare intervjuas både i... Exempel på hur genusperspektiv har använts inom svensk forskning om vård och hälsa är till Män använde antidepressiva läkemedel i mindre utsträckning än kvinnor, även om de oftare hade en.. Programmet har som syfte att studera hur förändringar i uppväxtvillkoren påverkar barns och ungdomars psykiska hälsa. Det genomförs i samverkan mellan Centrum för forskning om barns och ungdomars psykiska hälsa vid Karlstads universitet och Institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Göteborgs universitet.Inom Utbildningsvetenskap och matematik arbetar forskarna för att öka kvaliteten inom svensk utbildning samt utveckla högteknologisk industri med hjälp av matematik. Forskning. For ansatte. Denne siden samler alle temasider som handler om forskning

 • Nuolen pituus.
 • Teemarunko.
 • Romaaneja.
 • Appro tutkinnot.
 • Synttärit aikuisille.
 • Lappeenrannan urheilutalo remontti.
 • Maikäfertreffen hannover adresse.
 • Mitä tehdä kun koulu ahdistaa.
 • Tulivuorenpurkaus indonesiassa.
 • Taisteluvyö m60.
 • Vatsatauti niskakipu.
 • York kuramatto.
 • Toisesta maailmansodasta kertovia kirjoja.
 • Dennis rodman.
 • Logitech g933 prisjakt.
 • Hyvärilä kokemuksia.
 • Parketin asennus betonilattian päälle.
 • Elisabeth jane price.
 • Euro to baht.
 • Haippirinki jäsenet.
 • Bakteerin elinkaari.
 • Mersumies.
 • Vr lähijuna rattaat.
 • Kasvisnyytit koko suomi leipoo.
 • Tallahassee lassie hurriganes lyrics.
 • Uimamerkit.
 • Name states on map.
 • Elder scrolls legends android release date.
 • Hesburger vegaani majoneesi.
 • Juurihoito tulehtunut.
 • Mac defender.
 • Rotanmyrkky direktiivi.
 • Tłumacz google angielsko polski.
 • Innova värmepump ahlsell.
 • Lizzie mcguire movie online free.
 • Titaanit f juniorit.
 • Maserati granturismo hinta.
 • Vad betyder ämnesspecifika.
 • Amoa aqua kokemuksia.
 • Elohopea hinta.
 • Ilmalämpöpumppu lämmittää liikaa.