Home

Kymen seudun osuuskauppa osuusmaksun korko

Jännä juttu jos on maksettu samassa erässä vaimollesi 12,8e. Tuo 2,8e on luultavasti ylijäämän palautusta (eli vaimosi kortilla on tehty vähän ostoksia KPO:n alueella), mutta ainakin minulle ne rahat on maksettu aina kahdessa erässä. Osuusmaksun korko erikseen ja ylijäämä erikseen. Liittymisajankohta ei vaikuta korkon määrään. Hämeenmaa oli viime vuonna kitsain, sillä se maksoi vain kolmen prosentin tuoton. Kun sitä vertaa osakemarkkinoiden yleiseen tilanteeseen, tuottoa voi yhä pitää kohtuullisena.XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> S-Juna on kuitenkin viime vuosina ollut ikävästi laskusuunnassa ja useat osuuskunnat ovat pienentäneet maksettavaa osuusmaksun korkoa tai jättäneet sen kokonaan pois S-Junan saaman julkisuuden myötä. Osuusmaksun korkoa maksavia S-Osuuskuntia on kuitenkin vielä 13, joten S-Juna jatkaa kulkuaan! Kymen Seudun Osuuskauppa. Industry: Ajankohtaista. Website: Kymen Seudun Osuuskauppa. Cursor Oy - Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö. Kymenlaaksonyt - Ilmoita ja löydä tapahtumat Kymenlaaksossa

S-Pankin asiakkuus vs. osuuskaupan jäsenyys: tyypillisesti S-Pankin asiakas on aina ensin osuuskaupan jäsen, ei juuri koskaan toisinpäin (vaikka se teoriassa mahdollista onkin). Vihreä kortti kertoo aina jäsenyydestä, muistaakseni niillä S-Pankin asiakkailla jotka _eivät_ ole osuuskaupan jäseniä kortti on sininen.Hieman tuo 10,3% tuotto tippuu (->9,5%) uuden verokohtelun myötä!"Ennakonpidätys muun kuin julkisesti noteeratun osuuskunnan maksamista ylijäämistä on 7,5 prosenttia, jos asiakkaan samalta osuuskunnalta verovuonna saamien ylijäämien määrä on yhteensä enintään 5000 euroa. Rajan ylittävästä osasta ennakonpidätys on 25,5 prosenttia. Ylijäämää jakava osuuskunta seuraa samalle saajalle maksamiensa ylijäämien 5000 euron rajan ylittymistä."

Sinua saattaa myös kiinnostaa:

Loin lisäksi Sharevilleen oman yhteisön S-junalaisille. Jos löytyy Nordnetin tunnuksia, niin sinne vain mukaan. Ehkä oleellisin riski piensijoittajalle on siinä, että osuuskunta päättääkin lopettaa korkojen maksamisen. Tämä valitettavasti tuntuu olevan nyt pienimuotoinen trendi. Tällöin sata euroasi seisoo periaatteessa tyhjänpanttina, kun et niistä enää korkoa saa. Paniikkiin ei silti ole syytä, sillä osuuskunnasta voi erota koska tahansa, ja tuon liittymismaksun saa aina takaisin kokonaisuudessaan. Toki huomattavaa on, että osuuskunta voi käsittääkseni laillisesti maksaa liittymismaksun takaisin aina seuraavan vuoden loppuun asti. Eli 1.1.2017 eronnut saattaa pahimmillaan saada rahansa takaisin vasta 31.12.2018. Käsittääkseni mm. Metsäliitto Osuuskunta ja POP Pankki tekevät tällaista "kiusaa", mutta internetin lähteiden mukaan S-ryhmä maksaa maksunsa takaisin käytännössä heti. Itsekin tämän tulen luultavasti kokemaan vielä tämän vuoden aikana, sillä ajattelin ainakin siivota jo toista vuotta korkoa maksamattoman Varubodenin pois omistuksistani.  Eivätkä valitettavasti ne ikävät uutiset keskipohjalaisten leikkureihin jäänyt, vaan synkkiä pilviä ilmaantui S-junan ylle myös Etelä-Karjalasta. Etelä-Karjalan Osuuskauppa ilmoitti siirtyvänsä omistajien palkitsemisessa ylijäämänpalautukseen, eikä tarjoa täten lainkaan osuusmaksun korkoa tänä vuonna. Siinä on taas yksi kuollut osuuskunta lisää. Etelä-Karjala ei ollut mitenkään erityisen hyvä koronmaksaja. Viime vuonna sieltä tuli osuusmaksun korkoa 5 euron edestä, eli takapakki ei tässä tapauksessa ole kuitenkaan femmaa enempää.Suurseudun OK SSO OK Suur-Savo Pohjois-Karjalan OK Kymen Seudun OK OK KPO Helsingin OK Elanto OK Hämeenmaa OK Keskimaa Etelä-Karjalan OK Satakunnan OK Turun OK Etelä-Pohjanmaan OK Pirkanmaan OK

Tuhansien sijoituskikka: Näin S-ryhmä maksaa korko

Kymen Seudun Osuuskauppa - 1,119 photos - 18 reviews - Local

Haluatko 5€ tilillesi?

Vähäisiä satasiaan sijoittavat piensijoittajat eivät suinkaan ole ainoita mahdollisesti vähän rahaa käyttäviä omistajia. Jos multiliittyjiä halutaan syrjiä, pesuveden mukana pienenpienen sijoittajan kanssa "ei-todellisten jäsenten" joukkoon päätyvät myös yksinasuvat, kansaneläkkeellä kituuttavat, opiskelijat, työttömät, vaarin opettamat säästäjät, ekologisesta jalanjäljestään huolehtivat ja toiselle paikkakunnalle muuttaneet. Ylijäämänpalautus on tulonsiirto asiakasomistajien yhteisestä kassasta niille, joilla on varaa ja halua ostaa paljon, kun taas osuusmaksun korko kohtelee kaikkia omistajia tasapuolisesti ja, uskallan väittää, oikeudenmukaisesti.Säästäminen, sijoittaminen ja yrittäminen. Näiden kolmen avulla kohti tavoitetta; taloudellinen riippumattomuus

Useamman S-ryhmän osuuskaupan jäsenyys Miljonaariksi

 1. Kiitos tiedosta! Yritän muistaa ostaa vuoden lopulla. (Ennen joulukuutahan on vähän turha sitoa rahat, kun saman tuoton saa ostamalla tuolloin.)
 2. Osakeyhtiöistä on joskus tehty hyviä tilejä irrottamalla taseeseen piiloutunut pääoma, mutta kun s-ryhmässä voi olla yksi osuus per henkilö niin sieltä ei mitään isoa tiliä voi syntyä. Siksi on vähän outoa että joku jaksaa käyttää paljon energiaa asian puolesta kampanjointiin. Saakohan osuuskaupan valtuustossa istumisesta sen verran kokouspalkkiota että se kannattaa?
 3. Vuonna 2016 sain 121 euroa S-ryhmän osuuskuntien koroista, joten veroa siitä meni 121e x 0,25 x 0,3 = 9,075e, eli käteen jäi 111,93e.  Jos olisin saanut pörssiosinkoja samat 121 euroa, veroa olisi mennyt 121e x 0,85 x 0,3 = 30,855e, eli käteen jäi 90,15e.

S-Ryhmä ja Osuuskaupat - Osuusmaksun Korko

Korkoa maksaneet S-Osuuskunnat vuodelle 201

Teksti on tehty jaettavaksi, joten kannattaa vinkata kaverillekin. Ihan kiusallani laitoin otsikon perään sanat maailman helpoin satanen, jospa se houkuttaisi myös sijoittamisen suhteen täysin noviiseja kansalaisia lukemaan tämän tekstin.Tämähän oli hyvä päivä! Maakunta tuli jokerikorttina mukaan 5 eurolla. PKO jatkaa S-junan veturina 12 eurolla. Lisäksi minulle tuli Kymen seudulta ylijäämänpalautusta 1,41 euroa 😀 jännä juttu, sillä en millään muista liikkuneeni Kouvolan seudulla.

Osuusmaksun korkoa maksavia S-Osuuskuntia on kuitenkin vielä 13, joten S-Juna jatkaa kulkuaan! Vuodessa ei ole paljon ehtinyt tapahtua, mutta Osuuskauppa Hämeenmaa ehti laskea osuusmaksun korkoaan 2 eurolla ja Kymen Seudun Osuuskauppa jätti koron kokonaan maksamatta Kymen Seudun Osuuskauppa haluaa aloittaa polttoaineiden myynnin Kuusankosken keskustassa. ABC-toimialapäällikkö Anne Mielonen kertoo, että tavoitteena on rakentaa ABC-automaattiasema Kuusankosken S-marketin yhteyteen. Suurin syy uudelle kylmäasemalle on se, ettei meillä ole vielä.. Tähän keskusteluun voi helposti lähteä siitä ennakkoasenteesta että koron maksu on hieman väärin ja että vain ostamisesta on oikein palkita. Asia ei mielestäni ole ollenkaan näin mustavalkoinen ja koitin esittää omaa näkemystäni tukevia perusteluja. En hirveästi tykkää tästä toisesta perussuomalaisvertauksesta.Mikä onkaan tuo osuuskauppa, joka on maksanut takavuosina koron vasta 25.8.? Se voisi vielä yllättää.Varuboden-Osla ei lopettanut korkojen maksamista huonon taloudellisen tilanteensa takia, vaan juuri teidän kaltaisienne "korkoahneiden takia".

Rahalla vapaaksi: S-ryhmän osuusmaksun korot maksett

Alueosuuskaupat: Etelä-Karjalan Osuuskauppa EeKoo Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepee HOK-Elanto Jukolan Osuuskauppa Koillismaan Osuuskauppa Kymen Seudun Osuuskauppa KSO Osuuskauppa Arina Osuuskauppa Hämeenmaa Osuuskauppa Keskimaa Osuuskauppa Keula.. Seuraavat vuodet näyttää mihin homma kehittyy. Tuli sieltä korkoja tai ei, en ala hötkyilemään asian kanssa.

Etsi hakusanoin juttuja blogista

Thanks for dropping by! Feel free to join the discussion by leaving comments, and stay updated by subscribing to the RSS feed. See ya around!Muistin virkistämiseksi ja kaikille uusille potentiaalisille S-Junalaisille täytyy hieman avata tätä käsitettä. S-Juna on siis Kauppalehden keskustelupalstoilta lähtevä nimitys S-Ryhmän osuuskuntien multiliittyjille. Suomessa S-Ryhmä koostuu siis 20 alueosuuskaupasta ja nimensä mukaisesti niitä löytyy ympäri Suomea.Metsätalousinsinööri olet ansiokkaasti kahlannut internetin läpi ja kasannut varsin kattavan tietopaketin.  Olet oletettavasti sattumalta kirjoittanut blogikirjoituksesi pian sen jälkeen kun ilmoitin ryhtyväni ehdolle Keskimaan vaaleissa. Kirjoitan kuitenkin vastineen niiltä osin kuin näen tarpeelliseksi.= 13 kpl, eli 1300 euroa. Mikäli korot pysyvät tämän vuoden tasolla, ensi vuonna voi odottaa 121 euron osuusmaksun korkoja.  

1. Mistä lähteä liikkeelle?

Lisäksi pitää muitaa, että tuolla veropäätöksellä tulee olemaan vaikutusta kaikkien osuuskuntien toimintaan. Saa nähdä mitä tästä seuraa. Yleensä veronkorotus päätökset ovat johtaneet kulutuksen pienenemiseen, yritysten konkurssien merkittävään kasvuun sekä kokonaisverokertymän pienentymiseen (hyvänä esimerkkinä autoverotus uudistus, jossa nämä kaikki toteutuivat).Vuosien 2008-2018 osuusmaksujen korot voitte nähdä alapuolen kuvaajasta. Kuten näette, valitettavan radikaalia on putoaminen ollut. Vielä kaksi vuotta S-junasta pystyi puhumaan maailman helpoimpana satasena, mutta nyt mennään jo reippaasti alle satkussa.En kuitenkaan lähtisi vielä Kymen Seudun Osuuskaupasta, sillä he voivat maksaa korkoa jälleen ensi vuonna. Jos verrataan vuotta 2015 ja 2016 niin korko pieneni yhteensä 5 euroa.No nyt on ilmeisesti vuoden viimeisetkin korot saatu näppiin, mutta fiilis on vähän outo. Lähdetään liikkeelle maksaneista. Turun osuuskauppa maksoi tänäkin vuonna kympin, kuten viime vuonna. Samoin Keskimaa piti kiinni tutuksi tulleesta 6 eurosta. Viimeisenä Eepee, joka maksoi vitosen edestä osuusmaksun korkoja.PKO näyttää olevan tämän vuoden paras tässä, sillä sieltä edelleen tulossa 12 eur osuuspääoman korkoa.

Seuraavaksi käsittelen taulukon avulla kaikki tulot mitä olen itse S-jäsenyyksistä saanut näiden vajaan kolmen vuoden aikana. Taulukosta puuttuu ainoastaan lahjakorttini, joita olen siis käyttänyt 20 euron edestä.  Osuuskauppoihin sijoittamista pitäisin sijoituksena lähes riskittömänä. Osuuskaupat ovat hyvin kannattavia ja vakavaraisia. On kyllä mahdollista, että vuosittain maksettava korko muuttuu. Edustajisto päättää maksettavasta korosta. Laihempana vuonna korko voi jäädä pienemmäksi, tai osuuskauppa voi tehdä päätöksen siirtyä maksamaan vain bonuksia.Suomi Oy on kohta konkurssissa jokatapauksessa, joten onneksi nää meidän sijoitus huolet on pieniä siihen verrattuna.Tämän varmaan suurin osa jo lukenut mutta panen linkin kun liittyy aiheeseen: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tassapa-todellinen-assasijoitus--vuot...

S-juna 2019 - Etkot, juhlat ja jatkot! - Inssin osingot -sijoitusblog

S-Junaa pidetään siis hyvänä sijoituskohteena suomalaisille piensijoittajille, sillä reilun tuhannen euron pääomalle saa hyvän ja lähes riskittömän tuoton rahoillesi.En voi tietenkään varmaksi sanoa, alkaako korkoa ennen maksaneet osuuskunnat maksamaan korkoa uudestaan. En kuitenkaan usko sen tapahtuvan ainakaan ihan heti, sillä multiliittyjiä on nykyään jo niin paljon. (osaksi tästä saa tietenkin syyttää itseäni ja tätä blogia) Jos et kuitenkaan tarvi satastasi vielä pois, en näe mitään suurempaa syytä erota Kymen Seudun Osuuskaupasta. Ehkä se voi vielä liittyä maksavien osuuskuntien joukkoon 🙂Tähän asti Varuboden on kai aina maksanut toukokuussa, ja kun ei kesäkuussakaan tullut, olisin melko varma, että on päätetty olla maksamatta. Näin ainakin tilinpäätöksessä (https://www.s-kanava.fi/documents/442039/0/Tasekirja+2015.pdf/1c193477-4...) ehdotettiin. Täysin varmaa tietoa en kuitenkaan löytänyt. Täältä voi katsoa yhteystietoja, jos kiinnostaa kysellä:  https://www.s-kanava.fi/web/varuboden-osla/yhteystiedotAlunperin kun liityin S-Pankkiin, oli oman osuuskuntani alin bonustaso 100€ kuukaudessa. Tuo ei täyttynyt koskaan, koska ei tule S-ketjun liikkeissä niin paljoa käytyä. Vaihdoin sitten osuuskunnan toiseen, jossa raja on 50€ kuukaudessa. Saattaa joskus jopa päästä sen bonusrajan yli.Ilmeisesti jos olisi käteisen tarvetta niin kannattaisi irtisanoutua kaikista, ja liittyä takaisin taas joulukuun lopussa?

Osuusmaksun korot ovat muuten sitten kevyemmin verotettuja kuin pörssistä saadut osingot. Vielä pari vuotta sitten korot olivat täysin verovapaita 1500 euroon asti, mutta kiitos Osakesäästäjien Keskusliiton kitinän valtio päätti laittaa sitten pienen veron myös osuuskuntien korkoihin. OSKL taisi ajaa ennemmin takaa ajatusta että osinkojen verotusta kevennettäisiin, mutta valtio päättikin ratkaista riidan omalla tyylillään. Siinä missä pörssiosingoista 85 % on pääomaverotettavaa tuloa, osuuskunnista vain 25 %:sta joudut maksamaan pääomaveron. Suoritetaanpa karkea laskuesimerkki:Jokainen osuuskunta pitää yllä omaa edustajistoaan, jonka jäsenet valitsevat. Joka neljäs vuosi siis järjestetään vaalit, joilla omistajat pääsevät valitsemaan edustajat omalle osuuskunnalleen. Vaaleilla valittava edustajisto huolehtii, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään asiakasomistajien toiveitten mukaan. Näitä äänestyslappusia ilmestyy omistajille käytännössä joka vuosi jostakin osuuskunnasta. Äänestäminen on vapaaehtoista. Osa osuuskunnista kosiskelee äänestäjiä arvonnalla. Minä olen yleensä äänestänyt vain niissä vaaleissa, joissa jonkinlainen arvonta on, vaikka ikinä en ole sitä autoa, iPadia tai matkalahjakorttia vielä voittanut. Äänestäminen tapahtuu postin kautta (osuuskauppa maksaa postikulut) tai internetissä.Kesko onkin pörssiyritys, ei osuuskunta. Kesko jakaa osinkoa, ei osuusmaksun korkoa. Tätä ei mielestäni voi todellakaan verrata. Pörssiyrityksessä pätee aika tavalla eri lait ja ideat kuin osuuskunnassa.  Osuuskauppa. Osuuspääoman korko vuosittain. ? Kymen Seudun Osuuskauppa. Anonyymi 21. huhtikuuta 2018 klo 20.21. Onko varmaa, että maksetun osuusmaksun saa takaisin täysimääräisenä Liittyminen on hyvin yksinkertaista, sillä sinun täytyy ainoastaan marssia lähimpään S-Pankkiisi ja esittää asiasi S-Pankin työntekijälle. S-Pankki löytyy yleensä Prismasta. Ennen liittymistä täytyy kuitenkin ottaa muutama asia huomioon:

Osasta on kyllä nyt luovuttava. Osaako joku arvioida kuinka nopeasti noista lopetetuista jäsennyyksistä saa tuon osuusmaksun takaisin ja onnistuuko lopettaminen ainoastaan S-pankin pisteillä?Osuuskunnan korosta (Osuuskauppa Hämeenmaa, 3e vuonna 2017) 3e - (3e x 0,25 x 0,3) = verojen jälkeen käteen jää 2,775e Pörssiosingosta (kuviteltu tilanne, jossa pörssiyhtiö joka jakaa 3,75e osinkoa) 3,75e - (3,75e x 0,85 x 0,3) = verojen jälkeen käteen jää 2,794eLyhyesti sanottuna asia mitä yritetään on hyvä, mutta se tehdään aivan totaalisen väärällä tavalla. Ei ihme että osuusmaksun korot ovat laskeneet viimeiset viisi vuotta tasaisesti joka vuosi. Touhu kopsahti omaan nilkkaan. 

Lukijoiden pyynnöstä päätin aikaistaa tämän vuoden S-Juna päivitystä ja hyvä niin, sillä kaikki S-Osuuskunnat ovat korkonsa jo maksaneet vuodelta 2016. Etkö vielä ole tietoinen S-Junasta? Mitä on vuodessa ehtinyt tapahtua? Kannattaako vielä hypätä mukaan? Otetaan siitä selvää. Kolmas tulonlähde taitaa olla nyt liittyville turhaa unelmointia, mutta itse tein hyvän tilin HOK Elannon jäsenyydellä. Liittyessäni Elantoon loppuvuodesta 2014, jäsenyyden hinta oli muista poiketen vain 35 euroa. Seuraavana syksynä HOK Elanto päätti kuitenkin nostaa jäsenyytensä hintaa uusille jäsenille sataan euroon kuten muutkin. Ne ketkä olivat jo jäseniä, heidän osuutensa nostettiin automaattisesti 35 eurosta täyteen 100 euroon. Nettosin siis tässäkin 65 euroa "ylimääräistä". Nyt kaikkien osuuskuntien hinta on samat 100 euroa, joten tulevaisuudessa vastaavia ilmaisia lounaita tuskin on tarjolla.

Korostan kuitenkin tekstin loppuun sitä, että tuo minun 75 euron ennusteeni on puhdas arvaus. En ole missään tekemisissä S-ryhmän osuuskuntien kanssa, eikä minulla ole mitään sisäpiiritietoa.https://www.s-kanava.fi/web/eepee/uutinen/eepee-maksaa-asiakasomistajilleen-yli-25-miljoonaa-euroa-ylijaamanpalautusta-ja-osuusmaksun-korkoa/5054268_11190?fbclid=IwAR1pTFrVp7aKNrnZNOhCBC3MuoHKJ5PYcJmXgsFRi2q-CZoEi_POIfW_Q-8 Osuuskauppa Hämeenmaa, Etelä-Karjalan Osuuskauppa ja Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ovat pudottaneet korkoaan parina viime vuonna.

Kohdassa 8. sanoit  "Ensisijaisesti täytyy aina pyrkiä hoitamaan osuuskunnan talous edellä, näin siksi että myös tulevaisuudessa on varaa maksaa niitä mahdollisimman suuria korkoja. Ahnehtimalla pelkkiä suuria korkoja aiheutetaan pian se, että korkojen maksu loppuu jossain vaiheessa." Ymmärsin sinun tarkoittavan että korkojen nostaminen ei ole talous edellä ajattelua sen takia että vähänkään nykyistä suuremmat korot ovat taloudellisesti kannattamattomia. Halusin varmuuden vuoksi selventää että korkoa on mahdollista nostaa osuuskaupan talouden kärsimättä ja että koron maksuun vaikuttaa paljon enemmän paikallisosuuskaupan linja, kuten Varuboden-Oslassa.Joo niinhän se on. En tosin ole koskaan merkittävissä määrin päässyt nauttimaan verottomista osuusmaksujen koroista, joten tuo muutos ei minua niin paljoa harmita kuin muuten voisi. Ja onhan se ihan oikein, että verotusta on tältä osin yhdenmukaistettu. Ei tuo S-ryhmän toiminta juurikaan Keskon toiminnasta eroa.Lisäksi osuuspääoman korkotuotto olisi varsin hyvää vaikka siitä joutuisi maksamaan tuon 25,5 %.

Heitän tähän väliin pienen sijoitusvinkin, joka ei ole mitenkään uusi asia, mutta näillä ohjeilla helppo toteuttaa. Osuusmaksun korko maksetaan asiakasomistajan etujen maksutilille S-Pankkiin. Asiakasomistajaa informoidaan koron maksamisesta asiakas­ 11 omistajapostin bonuslaskelmalla ja/tai Omalla S-kanavalla. Osuuskauppa ilmoittaa maksetun osuusmaksun koron verottajalle Huomaamatta tulet määritelleeksi omistajan arvon tämän käyttämän rahamäärän mukaan. Vähäisiä satasiaan sijoittavat piensijoittajat eivät suinkaan ole ainoita mahdollisesti vähän rahaa käyttäviä omistajia. Jos multiliittyjiä halutaan syrjiä, pesuveden mukana pienenpienen sijoittajan kanssa "ei-todellisten jäsenten" joukkoon päätyvät myös yksinasuvat, kansaneläkkeellä kituuttavat, opiskelijat, työttömät, vaarin opettamat säästäjät, ekologisesta jalanjäljestään huolehtivat ja toiselle paikkakunnalle muuttaneet. Ylijäämänpalautus on tulonsiirto asiakasomistajien yhteisestä kassasta niille, joilla on varaa ja halua ostaa paljon, kun taas osuusmaksun korko kohtelee kaikkia omistajia tasapuolisesti ja, uskallan väittää, oikeudenmukaisesti.Tein tämän laskelman osittain siksi, että monesti törmään ajattelumalliin, jossa kannattaa hankkiutua eroon alle 5 % maksavista osuuskunnista "ja laittaa ne rahat mieluummin osakkeisiin". Mielestäni 3 % osuuskunnan korko ei ole huono. Kiitos osuuskuntamaksujen kevyemmän verotuksen, pörssiosinkoja tarvittaisiin lähes 4 % että verojen jälkeen käteen jäävä osuus olisi sama.Monesta asiasta olen kanssasi samoilla linjoilla esimerkiksi osuuskaupan yhtiömuodon muuttamista en pidä mitenkään välttämättömänä ja näen osuuskuntamuodossa tärkeitä arvoja, jos ei kaikille, niin varmasti osalle omistajista. Kuitenkin loppupäätelmissä itsekritiikittömästi luokittelet omistajia paremmuusjärjestykseen ja annat ymmärtää ylijäämäänpalautuksen olevan jotenkin osuusmaksun korkoa oikeudenmukaisempi. "Ei siis ihme miksi monet osuuskunnat maksavat palauttavat omistajilleen rahaa mieluummin ylijäämän palautuksen muodossa. Ne rahat saa siinä suhteessa mitä on käyttänyt alueen osuuskaupan palveluita, eli toisin sanoen monet multiliittyjät jäävät nuolemaan näppejään tässä mallissa ja "todelliset jäsenet" saavat rahansa siinä missä osuusmaksun korkonakin."

Rahat tuottamaan korkoa S-ryhmän osuusmaksuilla « Blog

 1. en on todella vaikeaa. Se vaatisi jonkun osuuskunnan konkurssin tai muun erittäin poikkeuksellisen tapauksen, ja en usko sellaista olevan näköpiirissä ihan heti.
 2. Osuuskunta KPO Pohjois-Karjalan Osuuskauppa Osuuskauppa Suur-Savo Turun Osuuskauppa Osuuskauppa Keskimaa Satakunnan Osuuskauppa Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepee Etelä-Karjalan Osuuskauppa Suur-Seudun Osuuskauppa SSO
 3. Osuuskauppa KPO Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa Etelä-Karjalan Osuuskauppa Osuuskauppa Hämeenmaa Osuuskauppa Suur-Savo Suur-Seudun Osuuskauppa SSO Turun Osuuskauppa HOK-Elanto Osuuskauppa Keskimaa Satakunnan Osuuskauppa Osuuskauppa Maakunta Pirkanmaan osuuskauppa
 4. Aika suuri ero, vai mitä? Lasketaanpa seuraavaksi paljonko pörssiosinkoja pitäisi maksaa enemmän, jotta saataisiin lopulta verojen jälkeen käteen saman verran kuin osuuskuntien puolelta.

S-osuudet: kannattava piensijoitus Page 3 Sijoitustiet

Piensijoittamista vuodesta 2012. Aiemmin strategiana sijoittaa osinkoyhtiöihin, mutta yrittäminen ja siihen kuluva aika ajaa yhä enemmän kohti indeksisijoittamista.Jopas kevät on jo pitkällä. Maaliskuu on jo ylittänyt puolivälinsä, päivä pitenee ja osinkoja kilisee tilille. Suomalainen osinkokausi alkaa olla kuumimmillaan, kun suurin osa yhtiöistä jakaa yhä osinkonsa yhdessä rytäkässä painottuen maaliskuusta toukokuuhun.Muistelen paikallislehdestä näin lukeneeni. En tietystikään nyt saa lehteä mistään käsiini. Perinteinen: osuusmaksu puoliksi ja lisäski ylimääräinen 0,5 % kaikista KPO:n alueelta ostetuista ostoksista. Faktaahan tuo ei vielä varmaankaan ole, mutta olikohan hallintoneuvoston tms. esitys tai jotain vastaavaa –> "kumileimasimen" päätettäväksi menee vielä.Edustajiston kokoukset on jo pidetty Suur-Seudun Osuuskaupassa, Etelä-Karjalassa ja Suur-Savossa. Ylijäämänpalautuksia maksettiin, korkoja ei.

Asiakasomistajajärjestelmän säännöt -

 1. tansa 1. tammikuuta 2013, kun eteläkymenlaaksolainen Osuuskauppa Ympyrä ja pohjoiskymenlaaksolainen Osuuskauppa Ympäristö yhdistyivät
 2. Suurimmalle osalle S-ryhmän asiakkaista ei tule yllätyksenä että osuusmaksulle maksetaan vuosittainen korko. Alueosuuskunnasta riippuen korko on 0 – 20 % välillä. Myöskään tuoton verottumuus ei välttämättä yllätä vielä ketään (joskin muuttumassa verolliseksi). Se mikä itselleni ja varmasti monelle muullekin tulee yllätyksenä, on mahdollisuus liittyä kaikkiin S-ryhmän osuuskuntiin (eikä vain pelkästään siihen yhteen, oman alueen osuuskuntaan).
 3. Satakunta on yksi niistä osuuskaupoista, joissa bonustaulukko laitettiin viime vuonna uuteen uskoon. Ylijäämästä ei heru korkoja tai ylijäämänpalautusta.

S-ryhmän osuusmaksujen korot 201

Siis totta kai minäkin multiliittyjänä haluaisin parhaan mahdollisen tuoton omalle sijoitukselleni, mutta pahoin pelkään että juuri näiden "aatujen" kaltaisten ehdokkaiden takia homma kääntyy päälaelleen. Muuta edustajistoa alkaa ärsyttämään pelkkää osuusmaksun korkoa huutavat multiliittyjä-kansalaiset, kun suurin osa edustajista on kuitenkin pääasiassa vain yhden osuuskunnan, eli sen paikallisen osuuskunnan ihmisiä. Esimerkiksi Keskimaan edustajistossa on 50 paikkaa, veikkaan näistä max parin olevan multiliittyjiä. Siellä kun lähdetään edustajistossa pelleilemään ainoana agendana suuri osuusmaksun korko, niin sekös helposti provosoi valtaosan siirtymään nimenomaan tuohon ylijäämänpalautukseen, mikä satelee vain osuuskunnan palveluita oikeasti käyttävien taskuihin. Nyt kun esimerkiksi Aatukin on oikein omalla nimellä (joka tosin on rehtiä, pisteet siitä) huudellut jossain Kauppalehden foorumilla koron maksimoinnista, niin ei tarvitse muilla edustajistolla kovin kummoiset googlaustaidot olla että poikien agenda selviää. Osuuspääoman koron voi nostaa tililtä kun se tulee eikä sitä tarvitse mihinkään sijoittaa uudelleen, eihän se vaikuta jäsenyyteen. Jäsenyydestä luopuminen ja uudelleenliittyminen on sitten eri prosessi.

Vielä ei ole tietoa 2017 korkoa maksaneista. Pitäisi tulla tieto viimeistään toukokuun aikana! 🙂Jos (ja ilmeisesti kun) koko vuoden korot ovat nyt maksettu, vuoden kokonaispotti jäänee 48 euroon, kun se oli vuotta aiemmin vielä 87 euroa.

1. Marssi lähimmän Prismaan ja sen palvelutiskille vielä ennen vuoden loppua. Varaudu toistamaan reissu 2-3 kertaa. 2. Ilmoita haluavasi liittyä 13 eri osuuskuntaan (lista hyvistä osuuskunnista muutama rivi alempana). 3. Allekirjoita 2 x 13 lappua ja maksa 1300 euroa. 4. Saat luultavasti heti 20e lahjakortin käteesi liittymislahjana. 5. Marssi ulos kaupasta ja mene kotiisi odottamaan seuraavaa kevättä. 6. Nauti kerran vuodessa tilillesi kilahtavista osuusmaksun koroista. 7. Muista sijoittaa korot uudelleen (korkoa korolle-ilmiö) johonkin vaihtoehtoiseen sijoituskohteeseen, esim. Nordnetin Superrahastot.Kiitos, vaikkakin ikävän viestin toit tullessasi. Levätköön rauhassa ne 20%:n vuosituotot, mitä KPO vuosikaudet omistajilleen tahkosi.Itse lunastin jo viime vuonna kaiken ulos, koska trendi oli jo melko selvä. Maksoivat kaikki osuuteni ulos käteisenä 1100€, varmaan vain vittuillaakseen… Kymen Seudun Osuuskauppa toivottaa hyvää ja rauhallista joulua kaikille! pic.twitter.com/sxyC24osBG. 0 ответов 0 ретвитов 2 отметки «Нравится» Tässä taulukossa on kaikki löytämäni tulonlähteet (etuseteleitä lukuun ottamatta). Eli jos olisin 31.12.2007 mennessä sijoittanut 18 eri osuuskuntaan 1735e, olisin 10 vuoden aikana saanut osuusmaksun korkoja 1433 euroa. Tämän päälle myös jäsenmaksun korotuksina (sis. Ympäristön ja Lammin poislunastukset) olisin netonnut 265 euroa ylimääräistä. Täten voidaankin sanoa saaneeni kymmenessä vuodessa helposti omani pois. Tässäkään tapauksessa peruutuspeili ei ole tae tulevasta, vaan luultavasti yhtä kaunista luettavaa nämä taulukot eivät enää ole seuraavan kymmenen vuoden päästä.

Kymen Seudun Osuuskauppa

Todellisuudessa osuusmaksun korko on hyvin pieni osa paikallisosuuskauppojen ylijäämään verrattuna ja edellisissä esimerkeissä oli kyse voitonjakopolitiikan muutoksista. Varuboden-Osla ei halunnut enää jakaa ylijäämästään korkoa ollenkaan ja Elanto oli valmis kolminkertaistamaan ylijäämästään koron maksamiseen käyttämänsä osuuden pitääkseen maksetun koron ja samaan aikaan korotetun osuusmaksun suhteen samana."Kaikki S-ryhmän alueosuuskaupat yhtenäistävät bonuksensa, mutta osuusmaksujen koroissa on isoja eroja.Onneksi mieleeni juolahti eräs pikku kikka. Kello oli ehkä 20:15, ja Jyväskylässä on useampiakin Prismoja. Ei muuta kuin auto kohti seuraavaa, ja kokeilemaan saisiko siellä parempaa palvelua. Noh, eipä saanut. Samanlainen suhtautuminen oli tälläkin virkailijalla minuun. Taas sain tehdä vain viisi jäsenyyttä, ja loput jäivät seuraavaan kertaan. Tällä kertaa homma hoitui 10 minuutissa, mutta silti jouduin tekemään ne puuttuvat 3 jäsenyyttä seuraavana päivänä.Sijoittajana olen kanssasi samaa mieltä, ettei tähän kannata hirveästi ajatustaan tuhlata. Sen sijaan bloggaajana olen kyllä tyytyväinen siihen, että porukka jaksaa S-junaan perehtyä vielä tänäkin päivänä. Pelkästään minun blogissani S-junaa koskevia aiheita klikkaillaan auki kymmeniä tuhansia kertoja vuodessa, mikä on ihan huikea luku 😀 Olen eri mieltä tuosta, että 5 %:n kohdalla kannattaa lunastaa kaikki ulos. Kannattaa muistaa se, että osuuskunnat ovat huomattavasti kevyemmin verotettuja (vielä pari vuotta sitten nämähän olivat täysin verovapaata tuloa) kuin vaikkapa osakkeet. Keskimääräinen 5 %:n tuotto on yhä suunnilleen osakkeiden keskimääräisen tuoton tasoista, kun ottaa verot huomioon. Ja sehän on selvä homma, että riskiä on aivan eri tavalla S-junassa kuin pörssiosakkeissa.

Kymen Seudun Osuuskauppa - taloustiedot, Y-tunnus ja - Finder

Kirjaudu hallintasivulle. Yrityksen tiedot: Kymen Seudun Osuuskauppa Voihan hittolainen. Onko arvaus vai tieto? Jos on tieto, niin nyt jo ollaan euron alle oman arvaukseni. Viimeisenä ja suurimpana tulonlähteenä S-osuuskuntiin sijoittaneelle ovat osuusmaksun korot. Niitä maksetaan siis kerran vuodessa, ja 3-20 euroa, eli siis 3-20 % vuosittainen tuotto. Ei todellakaan paha käytännössä riskittömästä sijoituskohteesta. Toki valitettava fakta on, että osuusmaksujen korot ovat selvästi laskussa olleet viime vuosina. Yksikään osuuskunta ei ole nostanut korkoaan. Ei edes HOK Elanto, vaikka se nopealla vilkaisulla siltä vaikuttaa. Koron pomppaaminen 3,5 eurosta pari vuotta sitten kymmeneen euroon johtuu juuri yllämainitsemastani jäsenmaksun korottamisesta. Elanto päätti pitää tuoton siirrosta huolimatta 10 %:ssa, eli uudet jäsenet saavat suhteessa yhtä paljon kuin vanhat saivat ennen tuota muutosta.  KPO: osuusmaksun korko tipahtanut tilille.Vaimo sai 10€ ja minulle tuli 12,80€. Vaikuttaneeko osuuden ostoajankohta siihen että itselleni tuli hieman enemmän?Vai maksetaanko ylijäämähyvitys samalla "nimikkeellä"?S-Junailu on siis kannattavaa vieläkin ja liittyessäsi ennen vuoden loppua olet oikeutettu vuoden 2017 osuusmaksun korkoihin. Itselläni ei liittyessäni ollut edes oman osuuskuntani jäsenyyttä eikä siis edes S-Etukorttia ja olen liittymisen jälkeen huomannut suosivani S-Ryhmän liikkeitä.

Onko näistä heittää jotain statistiikkaa pidemmältä ajalta? Jos nuo parasta palautusta antavat on yleensä samat niin voisin valita vaan ne hyvät (markkinoiden keskimääräistä tuottoa ylittävät) kohteet ja laittaa loput salkun jatkeeks.Olisikohan tässä tarpeeksi tekstiä tälle kertaa? Tulen päivittämään tätä tekstiä sitä mukaa kun korkoja tulee. Nopeimmillaan päivitystä tapahtuu siis vielä maaliskuun aikana, mutta viimeistään palataan asiaan huhtikuun lopulla.Joo nyt liittymällä ei enää tänä vuonna maksettavaa korkoa saa. Jos loppuvuodelle on tiedossa uutta sijoitettavaa rahaa, niin kannattaa hankkia osuudet vasta marras-joulukuussa. Jos kuitenkin käytössä on vain se tietty summa nyt eikä enempää myöhemmin, niin on aika sama hankkiiko osuudet nyt vai silloin, koska tuolle rahalle ei käytännössä ole saatavissa mitään järkevää korkotuottoa tältä väliajalta. Osakkeisiin ei alle vuodeksi rahoja kannata laittaa, koska loppuvuonna kurssit saattavat hyvinkin olla alempana kuin nyt.6,00 €    SSO 10,00 €  OK SUUR-SAVO 12,00 €  PKO 3,00 €    KYMEN SEUTU 20,00 €  KPO 10,00 €  HOK-ELANTO 5,00 €    HÄMEENMAA 6,00 €    KESKIMAA 5,00 €    ETELÄ-KARJALA OSK 6,00 €    SATAKUNTA 10,00 €  TURUN OSUUSKAUPPA 20,00 €  EEPEE 8,00 €    PIRKANMAAN OK

"Multiliittyjänä" tietenkin olisi mukavaa, että "pajatso tyhjennettäisiin" ja saisi maksimoitua osuua saatavan vuosituoton. Inssin kanssa olen kuitenkin samoilla linjoilla siinä, että osuuskunta-ajatuksen mukaisesti luontevampaa olisi, että ylijäämänpalautusta maksettaisiin suhteessa ostoksiin. Tällöin ylijäämänpalautukset realisoituisivat jäsenille jälkikäteen annettavina alennuksina. Toki osuuskunta-ajattelun kannalta olisi myös hyvä, että suurin osa voitosta jaettaisiin jäsenille - osuutta en osaa sanoa, kun riippuu investointi-ja kehittämisasteesta, mutta pääsääntöisesti yli 50 % kuitenkin. Onko mielestäsi reilua että nykyisellä mallilla osuusmaksun korkoa maksetaan myös sellaisille henkilöille jotka eivät ole välttämättä käyneet koko maakunnassa viime vuonna? Esimerkiksi itse en ole käynyt varmaan vuosiin Keski-Pohjanmaalla, ja silti saan joka vuosi sieltä 20 euroa osuusmaksun korkoa. En siis tuo osuuskunnalle penniäkään, mutta saan joka vuosi rahaa tänne suuntaan. Onko mielestäsi oikein että paikallinen yksinhuoltaja-sotainvaliidi-opiskelija joka käy hiihtäen kesät talvet tekemässä kaikki ostoksensa Kokkolan Prismassa vähäisillä rahoillaan, saa saman verran rahaa takaisinpäin kun joku riistäjäporvarikapitalisti joka on Mersullaan käynyt ostamassa kaikki 13 osuuskuntajäsenyyttä kaukana Keski-Pohjanmaasta? Itse sain tietää asiasta vasta noin kuukausi takaperin. Vihdoin toissapäivänä sain aloitettua ja hoidettua asian kerralla loppuun, eli hankkimalla kaikki puuttuvat 20 osuutta (1 oli jo ennestään). Aikaa tämä vei noin 45min, vaati 80 allekirjoitusta sekä 1935 € rahaa. Mikäli et ole vielä jäsen, tulee samalla avata tili, jolloin koko operaatio vie noin tunnin. Ruuhkattomaan aikaan koko asian voi hoitaa kerralla pois alta, ruuhkaisemmalla ajalla en suosittele hoitamaan kuin 1-2 jäsenyyttä kerralla (eivätkä todennäköisesti suurempaan suostukaan).

Jos teitä taas kiinnostaa milloin tietyt osuuskunnat ovat lopettaneet korkojen maksunsa, ne on lueteltuna tässä. Suluissa oleva vuosi kertoo viimeisen vuoden, kun osuuskunnat ovat korkoja maksaneet.Osuusmaksun tuotto perustuu osuuskaupan maksamaan osuuspääoman korkoon sekä mahdollisiin ylijäämän palautuksiin. Jotkut osuuskaupat eivät maksa korkoa, vaan palauttavat kaikki ylijäämänsä bonuksina (jotka perustuvat ostoihin kyseisessä osuuskaupassa). Tällaisiin osuuskauppoihin ei luonnollisesti kannata rahojaan laittaa. Ne osuuskaupat jotka korkoa maksavat, palauttavat keskimäärin n. 10%:n tuoton sijoitetulle pääomalle. Tämä tuotto on toistaiseksi saajalleen verotonta tuloa. Lainsäädäntö saattaa näiltä osin lähitulevaisuudessa muuttua, mutta verovapaus ei varmaankaan poistu kokonaan vaan lakiin jää jokin kohtuullinen verottomuuden yläraja, jonka rajoihin suurin osa osuuskoroista mahtuu.Minäkään en ole luopumassa vielä. Tuotto on tässä vaiheessa jo täysin passiivinen, käyn kerran vuodessa siirtämässä korot tililtä Nordnetin rahastoon. Työmäärä 5 min, tuntipalkka kohtuullinen��.

Vielä ehtii S-junaan Kauppalehti

Bonuksien kerryttäminen on siis osunut turhankin hyvin allekirjoittaneeseen, mutta tämän mahdollisuuden myötä en voi alkaa valittamaan. Toivotaan junailun jatkuvan hamaan tulevaisuuteen asti! S-Junailun lisäksi kannattaa *avata myös ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin ja aloittaa vaurastuminen jo tänään!Itseäni askarruttaa verollisuuspäätöksen aiheuttama koron pieneminen, koska se kuten ylijäämäpalautuskaan ei enää ole verovähennyskelpoista korkoa maksavalle osuuskaupalle, jolloin osuuskauppa saattaa arvioida koron suuruuden radikaalisti uudelleen; nythän esimerkiksi hyvin vakavarainen Arina ei maksa ole maksanut korkoa lainkaan.Vuonna 2010 Lammin osuuskunta liittyi Hämeenmaahan, ja Lammin omistajat saivat siitä muhkean, olikohan peräti 300e bonuksen. Tästä innostuneena Kauppalehden foorumeilla odotettiin vesi kielellä tulevia yhdistymisiä, mutta ne eivät ole tuoneet ylimääräisiä euroja omistajille. Omat on saanut pois, mutta ylimääräistä ei ole tippunut. Lammi on siis ollut poikkeus tällä saralla.Tällaisen talous edellä mietityn linjan myötä voimme varmistaa, "että myös tulevaisuudessa on varaa maksaa niitä mahdollisimman suuria korkoja."Minun mielestäni se kipuraja pyörii jossain 3 %:n tietämillä. Tuosta kevyemmästä verotuksesta johtuen saattaisin pitää jopa silloinkin vielä rahojani kiinni S-junassa.

Kymen Seudun Osuusk

Hienoa, kiitti näistä tiedoista! Vahvasti harkinnassa osuuskauppoihin liittyminen tämän vuoden lopulla.Edelliseen kappaleeseen viitaten suosittelenkin S-junalaisia ottamaan sijoitustensa suhteen rennosti. Kerran vuodessa kannattaa toki katsoa mitä on maksettu, vai onko maksettu mitään. Ja jos joku jättää maksamatta, niin niille rahoille voi miettiä sitten vaihtoehtoisia kohteita. Mutta sen suurempaa stressiä asiasta ei kannata ottaa. Jos joku osuuskauppa päättää alentaa korkoa parilla eurolla, niin mitä sitten? Jos kokee suurta himoa perehtyä jonkun yrityksen tekemisiin, niin edustajiston vaalikoneen sijaan suosittelen penkomaan pörssiyrityksiä. Pörssissä ei ole mitään maksimipanostuksia, joten siellä perehtymisellä voi tehdä oikeasti isoja rahoja. Siinä jää äkkiä kympin osuusmaksun korot pieneksi.

Liity Kymen Seudun Osuuskaupan asiakasomistajaksi! - YouTub

 1. Joo Satakunta ei maksa mitään eikä myöskään HOK-Elanto. Turun Osuuskauppa vielä kysymysmerkki.
 2. 1) Kryptovaluutoista, bittirahoista yms. pitäisi tehdä sisäinen selvitys, siltä varalta että nämä virtuaalivaluutat yleistyvät. Silloin talossa olisi valmiiksi jotain pientä tietotaitoa tehdä hankintoja näiden maksutapojen mahdollistamiseksi ja seurata muiden perässä. Pidän tätä skenaariota hyvin epätodennäköisenä, joten kokous ja pari powerpointtia riittänee valmistautumiseksi.
 3. ulle sopisi vallan hyvin ostoihin perustuva ylijäämänpalautus. En nimittäin koe Prismaa mitenkään kalliina ja S-ryhmän ostoni ovat tuhansia euroja vuodessa. Joku 0,5% tai 1% ylijäämänpalautus olisi
 4. Kymen Seudun Osuuskauppa, eli KSO, palvelee sinua Kymenlaaksossa. KSO:lla on yli 86 000 asiakasomistajaa ja työllistämme yli 1 600 eri alojen ammattilaista
 5. Etelä-Karjalan osuuskauppa korotti maksuaan. Aiem
 6. Miten saat tuosta kommentista tuollaisen kuvan? En ottanut tuolla kommentilla ollenkaan kantaa siihen paljonko nykyisestä tuloksesta jaetaan osuuskunnan omistajille. Laitoit aika törkeästi mielestäni sanoja nyt suuhuni. 

Yhteishyvä-lehdistä kannattaa muuten kysellä liittymisen yhteydessä. Jotkut multiliittyjät ovat valitelleet sitä että jokainen osuuskunta lähettää sinulle S-ryhmän Yhteishyvä-lehden, eli 14 eri osuuskuntaan liittynyt saa postissa 14 kpl samanlaisia lehtiä. Minulle ei jostain syystä tule edes sitä yhtä kappaletta. En nyt jaksa muistaa käskinkö liittymisen yhteydessä peruuttaa lehtien tulemisen. Sen yhden Yhteishyvän voi kyllä tilata itselleen. Sieltä saa huhupuheiden mukaan joskus jonkinlaisia tarjouskuponkeja, tyyliin kaksi pitsaa yhden hinnalla.Piensijoituksen tästä tekee, että osuuksia ei voi ostaa enempää kuin yhden per kauppa. Yksi osuusmaksu on tyypillisesti 100 euroa, poikkeuksena Helsingin Elannon 35 euroa. Jos ostaa osuuden kaikista 14 edellä listaamastani hyvää korkoa maksavasta kaupasta, sijoitus on yhteensä 1335 euroa, pieni, mutta tuotoltaan hyvä. Perheellinen voi myös ostaa samat osuudet puolisolleen sekä alaikäisille lapsilleen, jolloin rahaa saa kiinni enemmän.Koskas näitä osinkoja oikein aletaan maksella? Netistä ei yhtäkkiä katsottuna löytynyt mitään tietoa tältä vuodelta. Ja sitten vielä: kun osingot tulevat, voinko vetää koko s-tilin tyhjäksi ja sijoittaa uudelleen vuoden lopussa? Perustin S-pankin vain näitä osinkoja varten.

Osuuskunnan toiminimi on Turun Osuuskauppa ja sen kotipaikka on

 1. Osinkojen lisäksi kevät tarjoaa monelle piensijoittajalle muutakin rahavirtaa heitä kohti. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, maaliskuun 25. päivä saattaa olla jo ensimmäinen päivä, kun taas ensimmäiset S-junan osuusmaksun korot tulevat maksuun. Viimeistään ensimmäisten korkojen uskoisin olevan S-junan matkustajien tilillä huhtikuun 25. päivä.
 2. KPO:n hallitus esittää edustajistolle 5%:n osuusmaksun korkoa ja lisäksi 1%:n ylijäämäpalautusta. Bongattu S-ryhmän julkaisemasta lehdestä (Yhteishyvä).
 3. un arvailuideni toteutumisessa. Olisin veikannut KPO:n pysyvän yhä 20 eurossa, mutta näemmä leikkuri leikkasi osuusmaksun koron puoleen. Samalla voidaan heittää lopullisesti hyvästit noille ”jopa 20 %:n tuotoille”, joilla S-junaa on joskus markkinoitu.
 4. taansa (tekee molempia)
 5. en
 6. en on hyvin epätodennäköistä, mutta ehkä joskus…
 7. en, opas, osuuskauppa, osuuskunta, osuusmaksu, osuusmaksun korko, osuusmaksun korko Tällä hetkellä odottelen vielä mahdollisia korkoja Suur-seudun Osuukauppa SSO:lta, Etelä-Karjalalta, Satakunnalta ja Suur-Savolta

En myöskään valitettavasti usko yhdenkään osuuskunnan nostavan korkoaan, sillä paine on ollut jo vuosia alaspäin. S-ryhmä on alkanut siirtymään asiakasomistajien palkitsemisissa uusiin käytäntöihin, joissa palkitsemisen suuruus tapahtuu vihreän kortin käytön, eli siis ostojen perusteella. Tässä S-ryhmä pyrkii lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla; tapa kannustaa omistaja-asiakkaita kuluttamaan, sekä multiliittyjien on vaikeampi hyötyä järjestelmästä.Joku tuossa ylempänä linkkasi Satakunnan kevätkokouksen päätökset. Siinä ei otettu mitään kantaa osuusmaksun korkoon. Tarkoittaakohan tämä sitä, ettei mitään tule? Noh, maanantaina tul(l)ee maksuun taas muutamat korot, silloin ollaan fiksumpia. Kymen Seudun Osuuskauppa (KSO) on kymenlaaksolaisten oma osuuskauppa, joka harjoittaa marketkauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa, tavaratalo- ja erikoisliikekauppaa, autokauppaa, rauta- ja puutarhakauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa

Tulipahan liityttyä näihin. Aika rivakasti S-pankin virkailija tulosteli lappuja allekirjoitettavaksi ja ei ollut yhtään jonoa. Kun liittyy kaikkiin osinkoa maksaviin, nopeasti laskettuna tuotto on 9,3% sijoitetusta pääomasta. Minusta ehdottomasti kannattava piensijoitus, jota ei tarvitse harkita. Osingot saavat valua sitten S-Pankin tilille, josta sitten saa maksettua ilmaiset ruokaostokset jokusen kerran vuodessa.Itsellänkin on "ostoslistalla" osuuskauppojen jäsenyyksien lisääminen. Kiitos vinkistä, että kannattaa jättää loppuvuoteen. Olen nimittäin tässä arponut mitä teen tällä hetkellä lojuvalla käteiselläni, mutta yksi ongelma on nyt siis ainakin ratkaistu ;)Tähän taulukkoon olen kerännyt korkojen historiaa viimeiseltä kymmeneltä vuodelta. Tässä on siis pitkästi pidempi historiikki kuin mitä omat omistukseni sisältävät. Lähteenä olen käyttänyt pääasiassa Kauppalehden foorumia, koska siellä useat eri käyttäjät ovat vahvistaneet kyseiset korot. Googlailin joitakin blogeja, ja aika paljon tuntui luvut vaihtelevan. En tiedä mitä he ovat käyttäneet lähteenään, mutta minä luotin Kauppalehteen.

Automyyjä, Kymen Seudun Osuuskauppa Oikotie Työpaika

 1. Kun käytämme esimerkkinä viime vuoden lukuja, Osuuskauppa Keskimaan vuoden 2016 ylijäämä oli 10 066 171,70 euroa. Tämä siis verojen, lainanlyhennysten, palkkojen ja bonusten maksamisen jälkeen. Tästä ylijäämästä maksettiin osuusmaksun korkoina 718 572,00 euroa eli 6 € per omistaja ja ylijäämän palautuksena 2 000 000,00 euroa. Valtaosa ylijäämästä, 7 347 599,70 euroa jätettiin edellisten tilikausien ylijäämätilille aikaisempien reilun 186 miljoonan euron seuraksi.
 2. Mitä mieltä olet tällä hetkellä S-junaan lähtemisestä, kannattaako edelleen marssia Prismaan ostamaan jäsenys kaikkiin osuuskuntiin? Kävin hieman tekstejäsi läpi aiheesta ja ilmeisesti ei ole ainakaan niin houkuttava kuin ennnen?
 3. Olen ollut S-junan kyydissä vuodesta 2014. Lähetin hiljattain meiliä HOK-Elantoon, Maakuntaan, Varuboden-Oslaan ja Hämeenmaahan ja kysyin niiden koronmaksusuunnitelmista. Kaikista vastaus oli, että eivät ole päättäneet maksavatko korkoa tänä keväänä ja että edustajisto tekee päätöksen joka vuosi. En siis ihan vielä uskalla luopua niistä, mutta Pirkanmaa saa nyt mennä, kun ovat selkeästi ilmoittaneet, etteivät enää tule maksamaan korkoa.

Tästä perehtymisestä innostuneena tein Sharevilleen oman yhteisön nimeltä S-juna, jossa Sharevilleläiset voivat jatkossa keskustella S-ryhmään sijoittamisesta. Toivotan kaikki tervetulleeksi liittymään kyseiseen yhteisöön.Ajan yhdessä edustamani ehdokaslistan kanssa muutosta Keskimaan voitonjakopolitiikkaan. Ensinnäkin ostosmäärästä riippuvan ylijäämänpalautuksen sijaan tulisi keskittyä osuusmaksun korkoon. Lisäksi vuotuisesta ylijäämästä omistajille maksettavaa nykyistä yhteensä noin 27 prosentin osuutta tulisi nostaa 50 prosenttiin. Tämä tavoite on realistinen, sillä Keskimaa on vakavarainen, eikä sillä ole ilmiselviä laajentumissuuntia. Lisäksi lähin vertailukelpoinen saman toimialan yritys Kesko Oyj maksaa vähintään puolet tuloksestaan omistajilleen.Luepa ensin koko teksti ennen täyttä teilaamista. Siellä on mainittu niin Elannon, Etelä-Karjalan, ja Ympäristön liittymismaksujen nostot, vieläpä moneen kertaan. Näistä juuri HOK-Elanto vieläpä varmaan 4-5 kertaan eri yhteyksissä.2) Kun sähköautot sitten lopulta alkavat yleistyä, ne tulevat yhdessä hujauksessa. Latauspisteiden suhteen kannattaa olla etulinjassa. Kun etelä-pohjois-suunnassa matkaava sähköauton käyttäjä pysähtyy lataamaan autoaan kolmeksi vartiksi ABC:lle ei hän jää pihalle norkoilemaan, vaan ostaa sisältä kahvia ja pullaa. Lisäksi ensimmäinen latauspiste on uutisaihe ja hyvää mainosta. Mainoslauseeksi vaikka "Keski-Suomen vihrein huoltoasema" tai muuta sellaista.

Ensimmäisenä lähdetään liikkeelle korkoprosenteista. Ne kertovat siis montako prosenttia osuuskunta on maksanut jäsenmaksustaan takaisin osuusmaksun korkoina. Huomattavaa ovat tapaukset HOK-Elanto ja Etelä-Karjalan osuuskunta. Etelä-Karjala korotti jäsenmaksuaan vuonna 2014 (85e -> 100e), joten vaikka maksu on tuolloin pompannut 8,5e -> 10e. Samoin HOK-Elanto 2016 (35e -> 100e) nosti osuusmaksun korkoa 3,5 eurosta kerralla kymmeneen euroon. Kyrön Seudun Osuuspankki on itsenäinen vuonna 1930 perustettu POP Pankki - ryhmään kuuluva vakavarainen, kehittyvä ja tavoitteellinen paikallisosuuspankki. Kyrön Seudun Osuuspankki tarjoaa aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti kilpailukykyisiä rahoitus- ja säästämisratkaisuja täyden palvelun.. ps: ja Etelä-Karjalahan ilmoitti tuossa pari viikkoa sitten, että maksavat vain ylijäämänpalautusta.Itse ainakin uskon ja toivon, että noi paikat jotka ennenkin ovat korkoa maksaneet, maksavat sitä vielä ensivuonnakin. Itselläni on 6:ssa eri rahastossa säästöjä, niissä tuotto on ollut huomattavaa, joskin pitäisi katsoa sopiva hetki jolloin rahastot myisi pois. Todellista tuottoa noista kun ei saa ennenkuin ne on myynyt. Rahankäyttökohteita kun on niin vaikeaa löytää. Tai no asunnon hankinta tässä ensivuonna edessä, se lienee varmin kohde rahoille.S-ryhmä kertoi keskiviikkona harmonisoivansa bonuskäytäntönsä. Jatkossa täyden viiden prosentin bonuksen saa kaikissa alueosuuskaupoissa jo 900 euron kuukausiostoksilla.Tuo elokuun osuuskunta oli Pirkanmaa, joka siis on jo ilmoittanut aiemmin, ettei maksa tänä vuonna mitään. Aika olemattomat mahdollisuudet taitaakin siis olla sille, että vielä tänä vuonna nähdään vielä korkoja. Valitettavasti näin.

 • Suomen vaihtotaseen kehitys.
 • Sprängämne förkortning.
 • Asioimistulkki koulutus huittinen.
 • Kurkku säilytys huoneenlämmössä.
 • Sari peltoniemi.
 • Golfmailan pituuden mittaus.
 • Säärystimet juoksijalle.
 • Uncle buck.
 • Musta paperi.
 • Hamletin persoona.
 • Omenoiden talvisäilytys.
 • Stockmann kate spade.
 • Portugalinpodengo allergia.
 • Perkaalipuuvilla finlayson.
 • Husqvarna 254 varaosat.
 • Easyhome homestyler.
 • Porsche drive price.
 • Mazda2 2008 kokemuksia.
 • Kirpputori oulu limingantulli.
 • Salsa koblenz.
 • Sotilaskoti onttola.
 • Koulukino machines.
 • Liha pyramidi.
 • Asajj ventress hot.
 • Piikivi hinta.
 • Fysiostep.
 • Myrkyttömät huonekasvit.
 • Osmankäämi rauhoitettu.
 • Autotalli valkeakoski.
 • Asetukset sonera.
 • Canon 5d mark ii hinta.
 • Köpa galopphäst.
 • Cornelsen pluspunkt deutsch a2.
 • Hp tuotteet.
 • Jyp mestaruudet.
 • Vizavi werder havel.
 • Jonsered lm 2150 sm.
 • Designer ohjelma.
 • Dupleks täyteinen.
 • Trinity.
 • Sortie pres du mont saint michel.