Home

Sukunimet sukututkimuksessa

Sukunimi-info: Sukunimet 201

Yleensä sukututkimus aloitetaan netissä tarkistamalla, löytyykö suvusta/henkilöstä jo julkaistua tietoa. Aluksi kannattaa käyttää jotakin hakukonetta, esim. Googlea. Sukunimi on henkilönnimi, joka periytyy suvussa. Sukunimet ovat harvinaisempi ilmiö kuin etunimet, joita käytetään yleisesti kaikissa tunnetuissa kulttuureissa. Nimenantokäytännöt vaihtelevat maittain ja kulttuureittain. Aluksi ihmisille annettiin vain etunimi ( 2 ) Hae HisKi-haussa aluksi Kaikkia -tietoja [vaihtoehdot: kastetut/vihityt/muuttaneet/haudatut/kaikki]. S  Syvenny tarkemmin tekstiin. Älä yritä kerralla "hotkaista" koko juttua, vaan etene askel askeleelta aihepiireittäin. "Bongaile", eli tutustu tekstiin ja  linkeistä avautuviin lisätietoihin. Muista työskennellessäsi: ( 1 ) Aseta aluksi sukututkimustavoitteesi riittävän alhaiseksi. ( 2 ) Älä lannistu, jos ei  löydykään nopeasti tietoa tai tulee takaiskuja, sillä sukututkimus on vuosien työtä. ( 3 ) Tärkeintä on "liike", jatkuva puuhastelu ja uusien näkökulmien etsiminen. Yhtäkkiä huomaa, että tulee tuloksia. Tuloksia parantaa osallistuminen sukututkimuksen perus- ja jatkokurssille, internetin käyttö sekä sukuseuroissa ja sukututkimusyhdistyksissä työskenteleminen. Suomen Sukututkimusseuran kirjaston koko tietokantaan voi tutustua nettiosoitteessa: www.genealogia.fi/  (Klikkaa aloitussivun ylävalikosta > Kirjasto >> Kirjastotietokannan linkki)

Sukunimet sukututkimuksessa

www.nordicnames.de/Nordic_Names.html Kattava nimiluettelo pohjoismaisista nimistä Nykysukututkimuksessa agnaattinen sukuselvitys katsotaan yksipuoliseksi, koska kantavanhempien geeniperintö siirtyy - eräin poikkeuksin - heidän kaikille jälkeläisilleen. Genealogia Sursilliana -teoksessa (Alcenius 1850 & Kojonen 1971) otettiin sukuselvitykseen kaikki kantavanhempien jälkeläiset tasavertaisesti.  Nykyisin voimassa oleva sukunimilaki [9.8.1985 alkaen] tullee myös vaikuttamaan niin, että kaikki jälkeläiset  huomioiva  kognaattinen sukuselvitys tulee yleistymään. Sukujulkaisussa tehdään tarvittavat rajaukset taikka sukujulkaisu julkaistaan useampana teosniteenä. Nykyään sukujulkaisu on yleensä  ns. sähköisessä tietotekniikkamuodossa, jolloin "sivumäärä" voi olla hyvinkin laaja. "Sähköisessä muodossa" olevasta sukujulkaisusta, sukututkimusohjelmasta, voidaan ottaa "rajattu dokumentti", jolloin sivumäärä supistuu. Vuonna 2008 vihityistä aviopareista valitsi 76,4 % miehen sukunimen, oman sukunimensä säilytti 22,1 % ja naisen sukunimen valitsi 1,5 % (Väestörekisterikeskuksen tilastot 2008). ( 1 ) sukututkimuskurssien vanhojen käsialojen kursseilla,  ( 2 ) tutustumalla sukututkimusoppaisiin ja/tai vanhojen käsialojen oppaisiin,  ( 3 ) lähtemällä liikkeelle 1900-luvun alun ja 1800-luvun lopun käsialoista ja etenemällä vanhempiin vuosikymmeniin ja vuosisatoihin,  ( 4 ) opiskelemalla vanhoja käsialoja kursseilla ja oppaista. Puhutteluja señor (herra), señora (rouva) ja señorita (neiti) käytetään joko yksinään tai sukunimen kanssa. Nainen voi käyttää epävirallisesti miehensä ensimmäistä sukunimeä preposition "de" kanssa (esimerkiksi Sra. de Guerrero), joskin tämä käytäntö on vanhahtava. Puhutteluja don (herra) ja doña (rouva) käytetään vain etunimen kanssa. Niitä käytetään yleensä vain iäkkäistä tai korkea-arvoisista henkilöistä: esimerkiksi (Espanjan kuningaspari) don Felipe ja doña Letizia.

 1.  Kirjoita nettiosoite: www.google.fi.        Kokeile eri hakutapoja. Tutki tuloksia. Rajaa/tarkenna hakua. Jatka kokeilua...      Kirjoita [ hakulaatikkoon ] esimerkiksi: K  Kertaa tietojasi ja taitojasi. Käyttämällä jatkuvasti tietojasi  ja taitojasi pysyt hyvässä vireessä, ja asiat/opitut taidot pysyvät muistissa. Sukututkimus on erinomainen, myönteisesti elämääsi vaikuttava harrastus. Jatka sukututkimusharrastustasi niin pitkään kuin se vain on mahdollista. Sivun ylälaitaan Kauko Kuuselan kotisivu/etusivu     Luovutetun Karjalan  ja Vanhan Suomen eli Viipurin läänin arkistot säilytetään Viipurin maakunta-arkiston jatkopaikassa Mikkelin maakunta-arkistossa. Vastaavaa arkistomateriaalia on luetavissa myös Kansallisarkistossa sekä Joensuun maakunta-arkistosssa.  Mikkelin maakunta-arkiston yhteydessä olevassa Karjala-tietokannassa on historia- ja sukututkimusmateriaalia Karjalasta.  

( 2 ) vuosiarkisto, eli arkistoi omiin kansioihin ja laatikoihin materiaali, mitä tarvitset vain muutaman kerran vuodessa tai useamman vuoden aikana Avioliittoon menevät naiset joutuivat muuttaman nimensä miehen sukunimeksi vuodesta 1930 lähtien, kunnes vuoden 1985 sukunimilain mukaan puolisot voivat ottaa yhteisen nimen, pitää omat sukunimensä tai jompikumpi puolisoista voi ottaa yhdistelmänimen.[6][7] Suomalaisia nimenmuutoksia (mm. nimenmuutostietokanta suomalaisesta Virallisesta lehdestä 1888-1985) kirjeistä, päiväkirjoista, kalentereista, valokuvakansioista,     virkatodistuksista ja kuolinilmoituksista, perukirjoista,     kartoista (vanhoissa pitäjänkartoissa ja nykypäivän     1:20 000 peruskartoissa näkyvät mm. tilusrajat) kirkonkirjoista sekä henkikirjoista eli väestöluetteloista verotuskirjoista sotilasasiakirjoista tuomiokirjoista eli oikeuden pöytäkirjoista historiateoksista. väestön lisänimistä kehittyneet sukunimet (Havanskoi) ja ristimänimipohjaiset rajakarjalaisten. ortodoksitalonpoikien nimet (Patronen). Rajakarjalainen sukunimistö on hyvin omalaatuista

Suomimuokkaa muokkaa wikitekstiä

[url=http://wordincontext.com/fi/sukunimet]sukunimet[/url] Lähtötietojen perusteella etsitään henkilön syntymäseurakunnan historiakirjoista  syntyneiden ja kastettujen  luettelosta  vanhempien nimet patronyymeineen sekä paikkakuntatiedot eli kylä ja muu tarkka tieto (talo ja tilan RNO). Lisäksi kirjoitetaan muistiin lähdetieto: vuosi ja kirkonkirjasivu (kks) sekä siirtomerkintätieto: rippikirjan kirkonkirjasivu (kks). sukunimet suomesta englanniksi - käännökset, esimerkkilauseet, synonyymit, taivutus sekä ääntäminen. RedFox on Suomen suurin sanakirja.. RedFox sanakirja - nopeasti puuttuva käännös

There are several lists of the most common last names. We will use the list of Russian family names by Anatoly Zhuravlev - in our opinion, it the most modern an.. Kaikissa arkistoissa on neuvontapiste, missä saa ohjeita.  Neuvontahenkilöstön palveluita kannattaa käyttää.                        I  Kotiarkisto  I  Kansallisarkisto  I  Muut arkistot  I Sukututkimus kannattaa aloittaa menemällä opiskelemaan sukutututkimuskurssille sekä samanaikaisesti lukemalla sukututkimusoppaita ja käyttämällä erilaisia internettoimintoja.

Palvelusta on hyötyä myös sukututkimuksessa. Varsin monet sukunimet on muodostettu paikannimistä, jotka voivat olla esimerkiksi asutusnimiä tai luontokohteita, sanoo hankkeen vetäjä.. Rippikirjoissa pitäjän asukkaat on ryhmitelty  kaupungeissa  kortteleihin ja tontteihin sekä maaseudulla  kyliin ja taloihin; eräillä seuduilla kylät on ryhmitelty kinkeripiirien mukaan. Talon asukkaat on merkitty rippikirjaan yleensä seuraavassa järjestyksessä: isäntäväki, isäntäväen lapset, talossa asuvien lasten puolisot ja lapset, muut sukulaiset sekä tilaton väestö: palkolliset, itselliset, loiset eli populit [ort. Karjala], ruotusotamiehet. Palkolliset, itselliset ja sotamiehet voivat rippikirjoissa olla omina ryhminäänkin kunkin jakson rippikirjan lopussa eikä asuinpaikkaansa merkittyinä. Tee sukutietoportfolio, eli rupea keräämään sukumateriaalia tavalliseen mappiin tai tietokoneelle  "sähköiseen mappikansioon".  Kun sukututkimukseesi  alkaa kertyä nimiä useita satoja, ota käyttöön tietokonepohjainen sukuohjelma. Laajoissa sukututkimuksissa sukututkimusohjelmat "hoitavat portfolion tehtäviä" sähköisesti.    Vanhojen käsialojen opiskelu etenee askel askeleelta, eli siirrytään uurastaen vuosisadasta toiseen. Lähde liikkeelle "lähiajoista" eli 1900-luvun alun käsialoista siirry 1800-luvun lopun ja sitten 1800-luvun alun käsialoihin. Ns. vanhat käsialat alkavat noin 1810-luvulta ja alkavat vaikeutua askel askeleelta, kun siirrytään historiassa aikaisemmille vuosikymmenille ja vuosisadoille.

Video: Sukututkimu

Luokka:Suomen kielen sukunimet - Wikisanakirj

 1. Eduskunta käsittelee parhaillaan nimilain uudistusta. Vuoden 2019 alussa voimaan tuleva lakimuutos tuo sukunimen valintaan laajemmat mahdollisuudet..
 2. Kaupunginkirjastoissa sekä Kansallisarkiston maakunta-arkistoissa on mahdollisuus tutkia alueen vanhoja kirkonkirjoja mikrofilmeiltä, mikrokorteilta ja myös digitaalimateriaalina.
 3. www.genealogia.fi Suomen Sukututkimusseuran tietosuojaohjeet:  > Sivukartta/alareuna > Lainsäädäntö >> Käytännesäännöt >> Rekisteriselostemalli.  
 4. Henkilöstä (historia- ja/tai nykyhenkilöstä) löydät tietoa haulla:      sukunimi      sukunimi +suku      sukunimi +suku +paikkakunta      sukunimi +sukututkimus +paikkakunta      "etunimi sukunimi"      "sukunimi etunimi"      "etunimi sukunimi" +hakusananimi, esim. "etunimi sukunimi" +sukututkimus
 5. Siirtolaisen ja hänen jälkeläistensä elämänvaiheiden selvittelyssä keskeisen lähdeaineiston muodostavat kohdemaan väestörekisteriasiakirjat. 
 6. www.saunalahti.fi/hirvela/historismi_sivutkalenterisivu2.html Vanhat kalenteripäivät ja -sanat. Vanhat suomalaiset mittayksiköt (Wikipedia)

Sukunimi - Wikipedi

Jarmo Saksi: DNA sukututkimuksessa. Saksin Sukuseura ry Karjala-tietokantasäätiön vuonna 2004 julkaisema sukututkimusopaskirja: Sukututkimuksen asiakirjaopas    kirjaan liittyvä sukututkimussanasto 1 Tuomiokirjojen käyttö sukututkimuksessa Fil. maist. Terhi Nallinmaa-Luoto, Vantaa Suomen vanhimmat tuomiokirjat ovat peräisin keskiajalta ja sisältyvät Reinhold Hausenin julkaisusarjaan..

Juuret Jaakkimassa - SUKUTUTKIMUKSESSA KÄYTETYT LÄHTEE

 1. MAP-mormonikirkon laatima International Genealogical Index -kortisto  eli  IGI-kortisto  löytyy myös joissakin maakunta-arkistoissa ja maakuntakirjastoissa sekä Kansallisarkistossa (KA) eli entisessä Valtionarkistossa (VA).
 2. ( 4 ) Lähde liikkeelle ensiksi pelkällä sukunimi-kohdalla. Kirjoita sukunimestä ensimmäiset kirjaimet, esimerkiksi: halo/ker/kähk/must/neno/pelk/saik/turp/turt/turu. Tarkenna hakua tarvittaessa muilla tiedoilla (Ks. aikaisempia vinkkejä.).
 3. aisuus tai ammatti  taikka * liika- tai lisänimi, * kasvi- tai eläinkunnan mukaan saatu nimi, * maantieteellisen ilmiön tai paikan taikka * talon mukaan saatu nimi, * pyhimyksen nimi tai * isän nimi.  

Linkkejä Oulun sukututkimusseura r

Hautamuistomerkissä on luettavissa henkilön "oikea" etu- ja sukunimi sekä syntymä- ja kuolinaika.   Monet sukututkijat, jotka ovat aikaisemmin käyneet hautausmailla tarkistamassa tietojaan, tekevät nyt "matkan" internetissä. Samalla säästyy jopa satojen kilometrien ajomatkakulut.   Suomen -nen päättyiset sukunimet (ihmisiä yli 20). a guest Jun 19th, 2019 60 Never. Not a member of Pastebin yet

Bilateraalinen tutkimus eli mies- ja naislinjatutkimus on tärkeää sen takia, että se tuo lisävalaistusta muun muassa lääketieteelliseen geenitutkimukseen, koska aika ajoin y-kromosomissa ja mitokondrioissa tapahtuu eräissä tapauksissa pienissä määrin perintötekijöiden muutoksia eli mutaatioita, mitkä siirtyvät aina seuraaville sukupolville. Sukunimet sukututkimuksessa. Paikkala, Sirkka (1997) Sukututkimus kirkkoherranvirastossa kannattaa aloittaa yhteydenotolla, eli varaa ennen menoasi kirkkoherranvirastoon joko puhelimitse tai sähköpostitse työskentelyaika ja -paikka kirkkoherranviraston tiloissa. Varauksen yhteydessä mainitse, tarvitsetko lukulaitetta (mikrokortit ja -filmit) ja/tai tietokonetta (digitaalinen aineisto, esim. rippikirjat). Lapsen etunimi määräytyy syntymän perusteella. Lapsi saa syntyessään etunimekseen/etunimikseen (enintään neljä nimeä) hänelle annetun nimen/annetut nimet, mitkä ovat nimilain mukaisia. Kahden etunimen väliin voi lisätä yhdysmerkin (esim. Jukka-Petteri/ Sirkka-Liisa). Myös patronyymin voi ottaa nimeksi (esim. Petteri Johanneksenpoika/ Liisa Johanneksentytär).

Video: Mitkä ovat erikoisimmat suomalaiset sukunimet? - Quor

Oppaan avulla on mahdollista pitää erossa isännimet ja sukunimet, joita aina ei osata erottaa. Nimeen Tatjana Nikolajevna sisältyy Nikolai-nimestä muodostettu isännimi. Vastaava sukunimi olisi Nikolajeva Eduskunta käsittelee parhaillaan nimilain uudistusta. Vuoden 2019 alussa voimaan tuleva lakimuutos tuo sukunimen valintaan laajemmat mahdollisuudet. HS kokosi kartalle kaikki sukunimet.. Happonen (aik. Repo-Lehikoinen), Päivi (2004). Sukututkimuksen asiakirjaopas - Väestöhistorialliset arkistolähteet. Karjala-tietokantasäätiö. Oswald Interkopio Oy, Mikkeli. 262 s.       Opas perustuu 1999 ilmestyneeseen CD-Rom -levyyn Multimedia sukututkimuksesta. Alkuaan perusoppaaksi tarkoitettu. Oppaassa esitellään itäsuomalaisia ja karjalaisia arkistolähteitä. Oppassa on              erinomainen luterilaisten kirkonkirjojen esittelymateriaali tekstiselvennyksineen. Suomalaiset sukunimet by Pirjo Mikkonen (2 times). Se tavallinen Virtanen : suomalaisen sukunimikäytännön modernisoituminen 1850-luvulta vuoteen 1921 by Sirkka Paikkala (2 times) Yhdistelmäsukunimi muodostuu kahdesta sukunimestä, joiden välissä on kirjoituksessa yhdysmerkki (esimerkiksi Virtanen-Korhonen). Yhdistelmänimen osista ensimmäinen on Suomessa kantajansa aiempi sukunimi, jälkimmäinen puolestaan puolison sukunimi. Tällainen yhdistelmänimi ei periydy jälkeläisille.

Luettelot seurakunnista ja kirkonkirjoista, mistä on mikrofilmattu mikrofilmit  ja  mikrokortit. Mikrokorttiluettelossa mainittuja mikrokortteja  vuoden 2009 jälkeen vain kaukolainataan. Konvertoiduista eli rullafilmeiltä kuvatuista korteista (lyhenne konv.) ovat täydelliset aineistot vain Kansallisarkistossa  ja Mikkelin maakunta-arkistossa. Muissa maakunta-arkistoissa on yleensä alueen aineistot. Suomen Sukututkimusseuran puhtaaksikirjoittamien historiakirjojen (HisKi) mikrokorteista eli ns. SSS-korteista on mahdollisuus tilata kopioita kaukolainauksella Mikkelin maakunta-arkistosta. Määritelmä. Sukututkimus Suomessa. Miksi sukua tutkitaan? Mistä tietoa löytyy?  Miten sukua tutkitaan? Ihmisellä on...  Mietelmä. X-kromosomia ei voi hyödyntää sukututkimuksessa Y-kromosomin tapaan, koska sen periytyminen ei ole suoraviivaista. X-kromosomia hyödynnetään muutamien X-kromosomissa olevien perinnöllisten.. Sampio, Seppo (2003). Ortodoksisista seurakunnista ja niiden arkistolähteistä. Teoksessa Sampio Seppo. Sukututkimuksen avaimet. Gummerus, Saarijärvi, s. 53-58. Kroatian nimet ja sukunimet muodostavat henkilön täydellisen nimeämisen. Toiset kroatialaiset nimet, joiden suosio päättyy - ich, joista ensimmäinen paikka kuuluu Kovachevichs

Sukunimi-info - Joulukuun katsotuimmat sukunimet: Marin, Faceboo

 1. Väestörekisterikeskus listaa suomalaisten yleisimmät sukunimet. Länsi-Suomessa nimet olivatkin alkuun usein la-ja lä-päätteisiä, kun taas Itä-Suomessa nimet päättyivät usein nen-päätteeseen
 2. Luettelo sukunimien ja niiden merkitys (64664 sukunimet). Alkuperä ja Story. Etymologia ja vapaapäiviä
 3. Sukututkimus on siis erilaisten lähteiden rinnakkaiskäyttöä, eri lähteistä saatujen tietojen vertailua ja yhdistelyä,  todennäköisesti näin on  johtopäätöksiä  ja  edelleen tiedonhankintaa johtopäätöstiedoista.  Saatu "faktatieto" on voimassa siihen saakka, kunnes tulee uusi faktatieto. "Kyseenalaisia tietoja" ei kuitenkaan pidä laittaa sukukirjoihin tai muihin sukujulkaisuihin. Jos laittaa olettamuksia, niin on kerrottava, miksi. Myös tekstissä tulee asian/olettamuksen näkyä: "On todennäköistä, että..."  -Hypoteesi  'olettamus' voi aktivoida muita sukututkijoita tuomaan esille 'saatuja omia tutkimustietoja asiasta'.  
 4. msrk) ja sen lähiseurakunnista (esim. Alatornio ja Karunki taikka Ke

Koko arkistolaitoksen www-sivu, mistä pääsee Kansallisarkiston sivulle ja myös kaikkiin maakunta-arkistoihin.Tutkimustyön tuloksena tehdään esipolvitaulu. Lähtöhenkilöksi  ['koetti', 'proband'] voidaan valita sukututkija itse, hänen lapsensa, hänen jompikumpi vanhemmistaan tai isovanhemmistaan tai joku muu. Internet, minkä avulla  pääsee surffailemaan "maailman suurimmassa kirjastossa"  internetissä. Sukututkimuksen lähteinä käytetään asiakirjatietoa. Asiakirjat löytyvät eri arkistoista. Sukututkimusta harrastavan kannattaa perehtyä arkistoasioihin kirjallisuuden ja/tai erilaisten kurssien avulla.  

Sukunimi: Sukunimen vaihto - Laki24

 1. imi,[1][vanhentunut linkki] Kuuluisia sukunimettömiä henkilöitä ovat muiden muassa Indonesian entiset johtajat Suharto ja Sukarno.
 2. Kirjastoissa on mikrokorttien ja -filmien lukulaite. Nykyään monissa kaupunkikirjastoissa  materiaali on luettavissa myös digitaalimuodossa tietokoneella. 
 3. Ottaessaan sukunimiä vapautetut orjat suosivat myös Yhdysvaltojen presidenttien nimiä, esimerkiksi Jefferson ja Washington.
 4.                                      Sukututkimus etenee yleensä vähitellen ja vaiheittain  siksak -menetelmällä.                                 Yleensä aluksi kotipiirissä mennään läpi kotiarkisto ja käydään internetissä                                                 hakemassa lisätietoa. Sitten mennään kirkkoherranvirastoon ja sieltä internetiin                                  ja sitten maakunta-arkistoon/kansallisarkistoon. Kirjastossa etsitään tietoja suvusta                                 sukukirjoista ja paikallishistorioista. Otetaan yhteyttä sukuseuraan. Haastatellaan                                 suvun henkilöitä, sukututkijoita... Jatketaan tiedonhakua eri paikoissa.
Sukunimien esittäminen MyHeritagessa - MyHeritage Education

Yleisimmät sukunimet Venäjällä - jälkileimalla -ck (-kk), ov (-ev), in (-yn): Razumovsky, Slutsky, Ivanov, Turgenev, Mukhin, Sinitsyn. Kaikki ne helposti kallistuvat, kuten tavalliset adjektiivit, sekä naiselta että.. Huom! Kun Suomen Sukututkimusseura (SSS) kirjoitutti puhtaaksi historiakirjat,  jätettiin kustannussyistä  pois syntyneiden luetteloista kummit ja kastajan nimi. Poisjätetyt tiedot ovat luettavissa alkuperäisistä kirkonkirjoista ja niistä kuvatuissa mikrofilmeissä. ( 4 ) leikearkisto, eli liimaa säilytettävät lehtileikkeet A4 tai A3 -paperille. Kirjoita leikkeeseen lehden nimi, päivämäärä ja sivu. Lajittele leikemateriaali kansioon/kansioihin aihepiireittäin.  

Start studying 中文名字2017 Sukunimet, 中文名字2017 Etunimet. Learn vocabulary, terms and more with flashcards, games and other study tools Sampio, Seppo (2003). Sukututkimuksen avaimet. Suomen Sukututkimustoimisto Oy. Gummerus Kirjapaino Oy, Saarijärvi. 143 s.       Hyvä perusopas kirkollisiin lähteisiin. Myös muuta sukututkimuslähteistöä käsitellään.Karjalan tasavallan valtionarkistossa Petroskoissa olevat luovutettua Karjalaa koskevat arkistot.  Lyhyt arkistoluettelo (koonnut Tapio Hämynen).

Kirkonkirjat ovat sukututkimuksen merkittävin tietolähde. Internetissä HisKi-kirkonkirjatiedot ulottuvat noin 1850-1880-2010 -luvulta 1700-luvun alkuun. Arkistolaitoksen  ja Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen sivustoilta voit lukea laajasti muun muassa kirkonkirjoja. Uudet sukunimet. juuri nyt. Uudet sukunimet. Jaksot. Oma lista Rippikirjoihin henkilöt merkittiin perhekunnittain (talo ja sen asukkaat). Yksi kirjan aukeama käsitti noin 6-10 vuoden ajanjakson, yleensä 10 vuoden. Tämän jälkeen avattiin uusi kirja (UK) ja uusi aukeama, ja henkilöiden nimet ja muut tiedot siirrettiin sinne. Tietojen siirrosta johtuu, että esimerkiksi syntymäajoissa on virheitä. Luokka:Suomen kielen sukunimet. Wikisanakirjasta. Siirry navigaatioon Siirry hakuun. Sivut, jotka ovat luokassa Suomen kielen sukunimet. Seuraavat 200 sivua kuuluvat tähän luokkaan Kun tuossa kysyttiin rumia sukunimiä, niin kysytään nyt sitten päinvastoin kauneimpia. siis mitkä on kauneimmat sukunimet, mitä olet kuullut? Minusta kauneimpia ovat nämä: Tarukannel, Arosanervo..

Tuomas Salste: Kotisivu | Home Page

     sukututkimus +paikannimi   [kirjoita hakupaikannimeksi esimerkiksi: lääni/maakunta/kunta]      sukututkimus +sukunimi   [kirjoita hakusukunimeksi: oma sukunimi/muu sukunimi]. Kirkkoherranvirastossa voi joko itse tutkia tai tehdä sukuselvityspyynnön puuttuvista tiedoista noin 1800-luvun puoliväliin saakka. Vuosiluku 1850 ... 1880 on tärkeä rajapaalu sen takia, että Internetissä HisKi-tietokanta sekä yleisarkistoihin (kansallisarkisto ja maakunta-arkistot) talletetut kirkonkirjat ja kirkonkirjakopiot (mikrofilmit, mikrokortit ja digitaalimateriaali) ovat yleensä 1800-luvun puoliväliä vanhemmalta ajalta.

Sunnuntaista lähtien STT alkaa taas taivuttaa sukunimet henkilön toiveen mukaan silloin, kun suvussa on käytössä kieliopista poikkeava taivutustapa ja se on tiedossamme Tällöin voidaan varmistua tietojen oikeellisuudesta ja siitä, ettei rekisteröity halua käyttää hänelle henkilötietolain 30§:ssä annettua oikeutta kieltää omien tietojensa käyttämistä sukututkimuksessa  www.sukujutut.fi ATK-Palvelu Luhtasaaren SukuJutut-sukututkimusohjelma, mitä pidetään eräänä Suomen suosituimpana. KotiPC 6/99. Testivoittaja: SukuJutut-ohjelma Suomen Sukututkimusseuran Sukutieto 1/2004 -lehti. SukuJutut-ohjelman arvosana: kiitettävä. Luhtasaaren ATK-sukututkimuspalvelun sivustolla on myös  "sukututkijoiden kokoontumispaikka" eli erilaisia keskustelu-, kysymys- ym. mahdollisuuksia tarjoavaa palvelua. Tukipalvelu, eli tarvittaessa ATK-Palvelu Luhtasaari opastaa SukuJutut-ohjelman käyttäjiä henkilökohtaisesti puhelimitse ja/tai sähköpostitse. Myöhemmin - etenkin tunnollisissa seurakunnissa - saattoi syntyneiden ja kastettujen luetteloissa olla lisää rekisteritietoja: järjestysluku po. vuonna syntyneistä, kastajan nimi, isän nimi ja sääty, äidin nimi ja ikä, vanhempien asuinpaikka (kylä, talo), viittaus rippikirjan sivuun sekä kummien nimet. Maanmittauslaitoksen karttapalveluista löytyy myös Karttakäärö-sivu (Google: karttakäärö), missä mielenkiintoisella tavalla esitellään  kartoitusta ja  Maanmittauslaitoksen palveluja.

Nimet ja sukunimet Pohjois-Intiassa. Pohjolan henkilötietojen kirjoittamissuunnitelmavaltio on lähinnä eurooppalaista. Ensin tulee nimi, jota seuraa toinen nimi ja lopuksi sukunimi Avainsana - Sukunimet Nykyaikana japanilainen nimi (日本人名) koostuu sukunimestä (苗字 tai 名字, myōji), jota seuraa etunimi (下の名前, shita no namae). Miehillä voi olla keskimmäinen nimi, mutta se on erittäin harvinaistalähde?. Nimet kirjoitetaan yleensä kanjilla, harvoin hiraganalla tai katakanalla. Japanin kansalaisten on esitettävä romanisoitu nimi passin hankkimista varten. Suomen sukututkimusseura ry:n GENOS-aikakauskirjassa  69/ 1998.  Ortodoksisukujen tutkiminen -artikkelissa sukututkija, HUK  Tuula Kiiski käsittelee keskeisimmät ortodoksisukututkimukseen liittyvät asiat.

1. Esipolvitutkimuksessa selvitetään ensin lähtöhenkilön isä ja äiti. Sitten heidän isänsä ja äitinsä sukupolvi sukupolvelta. Henkilön tiedoissa on tavallisesti nimi, syntymäaika ja -paikka sekä kuolinaika ja -paikka. Kun kirkonarkistojen tiedot loppuvat ja halutaan edetä ajassa kauemmaksi menneisyyteen, saadaan puuttuvia lisätietoja henkikirjoista ja muista väestohistoriallisista arkistolähteistä                                 Sukututkimuskurssille kannattaa mennä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.                                 Sukututkimuskurssilla oppii sukututkimusmenetelmät, vanhojen käsialojen                                  perusteet, ja saa myös paljon työtä ja aikaa säästävää tietotaitovinkkejä.  

PÄIVITETYT Sukututkimuksen käytännesäännöt. Sukunimet sukututkimuksessa - suomeksi - Finnish naming system - in English. Leif Mether (SSS) Luetteloja ja hakemistoja Uudeksi sukunimeksi ei voida hyväksyä nimeä, joka on muodoltaan tai kirjoitustavaltaan kotimaisen nimikäytännön vastainen. Uuden nimen tulee siis olla kirjakieltä ja noudattaa kirjoittamistavaltaan oikeinkirjoitussääntöjä. Kotimaisen nimikäytännön vastaisina pidetään mm. nimiä, jotka on muodostettu kahden eri kielen sanoista (Metsäborg).Luovutettujen alueiden tietoja löytyy HisKi:sta luovutettujen alueiden seurakuntien kirkonkirjoista, mitkä on tallennettu  Kansallisarkiston Mikkelin arkistoon (Vinkki > Kirjoita hakulaatikkoon: mikkeli > tietoa aineistosta).  -Petsamon kuntaan liittyvä henkikirjatietous löytyy Kansallisarkiston Oulun arkistosta. Seuraavassa näytämme vaihe vaiheelta miten, milloin ja missä voit korjata tiedot, jotka liittyvät ID: n myöntämiseen Perussa

Juhlakirjat ja  erilaiset historiatutkimukset, muun muassa seurakunnan, kunnan ja  kylien paikallishistoriat (kyläkirjat) sekä talousaluetta ja maakuntaa käsittelevät  historiakirjat. Myös erilaisista matrikkeleista ja tietosanakirjoista - etenkin vanhoista tietosanakirjoista - löytyy tietoa. Historiamateriaalista saa viitekehystietoa sekä sukutietoa elävöittäviä mikrohistoriakuvauksia. Historiatiedon avulla avautuu kuva siihen aikaan, missä sukututkimuksen kohde/esisukulainen teki työtään sekä huolehti perheestään. Juutalaiset eivät käyttäneet sukunimiä vielä keskiaikaankaan mennessä, vaan nimenä käytettiin etunimeä sekä lisänimenä isän nimeä, kotipaikan nimeä tai ammattinimeä. Keskiajan lopulla juutalaiset alkoivat ottaa käyttöön varsinaisia sukunimiä, aluksi Italiassa ja islamilaisessa maailmassa. Itä- ja Keski-Euroopan aÅ¡kenasijuutalaiset ottivat sukunimet käyttöön vasta 1700- ja 1800-lukujen taitteessa. Joutuessaan pakon edessä valitsemaan itselleen sukunimiä juutalaiset ottivat niin hepreankielisiä kuin kansankielisiäkin nimiä. Moni aÅ¡kenasijuutalainen otti sukunimekseen isännimen, äidinnimen, paikkanimen tai erityisen kauniin nimen kuten jalokiveä tai kukkaa tarkoittavan.[10] Uudeksi sukunimeksi ei ilman erityistä syytä hyväksytä vierasperäistä nimeä tai sellaista sukunimeä, jonka yleisesti tiedetään vakiintuneen ulkomaalaisen suvun nimeksi. Kaikki sukunimet ovat nimilailla suojattuja. Uudeksi sukunimeksi ei nimittäin ilman erityistä syytä voida hyväksyä sukunimeä, joka on merkitty väestötietojärjestelmään. Samaa pätee nimeen, jonka yleisesti tiedetään vakiintuneen tietyn kotimaisen tai vierasmaalaisen suvun nimeksi. Käytä selvitystyössäsi apuna myös hakukoneita, esim. Googlea. Erilaiset hakukoneet etsivät nettiin tallennettua tietoa [ei kuitenkaan suljetuissa tietokannoissa olevaa], eli joku on jo ehkä tutkinut sukuasi.  Nimenantokäytännöt vaihtelevat maittain ja kulttuureittain. Aluksi ihmisille annettiin vain etunimi. Etunimen lisäksi käytettiin Pohjoismaissa yleisesti isännimeä kuten Matti Juhaninpoika. Nykyäänkin sellainen esiintyy Suomessa joillakuilla henkilöillä toisena etunimenä.Sukunimet ovat usein syntyneet isännimen, asuinpaikan tai ammatin mukaan. Isännimistä ovat saaneet alkunsa myös esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa yleiset -sson ja -sen -loppuiset sukunimet. Monissa maissa, kuten esimerkiksi Saksassa, on yleistä, että sukunimi alkujaan kuvasti ammattia tai yhteiskuntaluokkaa.

Miten sukunimet Suomessa ovat kehittyneet? Miksi Itä-Suomessa

www.saunalahti.fi/hirvela/historismi_sivut/nimetsivu.html Vanhat etunimet =>  nykyetunimet Virallisessa ja kunnioittavassa puhuttelussa käytetään sekä etu- että isännimeä. Presidentistä voidaan käyttää esimerkiksi puheessa nimeä Vladimir VladimirovitÅ¡. Mediassa merkittävät henkilöt mainitaan joskus kaikilla kolmella nimellä. Maakunta-arkistoissa on yleensä omalta alueeltaan seurakuntien rippi- ja lastenkirjat sekä  historiakirjat eli syntyneiden-vihittyjen-kuolleiden luettelot ja SSS-filmit ja SSS-kortit. Mäkelä-Alitalo, Anneli (2000). Käsialakirja - Arkistojen aarteiden tulkintaa 1500-luvulta 1700-luvulle. Sukuseurojen Keskusliitto ry. Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä. 196 s.       Esittelee vanhat asiakirjat eri vuosisadoilta. Kirja antaa tietoja entisten aikojen elämästä ja  hallintokäytänteistä.Lapsen sukunimi määräytyy syntymän perusteella. Lapsi saa syntyessään sen sukunimen, joka vanhemmilla on lapsen syntymähetkellä, jos vanhemmilla on yhteinen sukunimi.   Jos vanhemmilla ei ole yhteistä sukunimeä, lapsi saa sukunimekseen sen nimen, minkä vanhemmat ilmoittavat lapsen sukunimeksi ja joka jommallakummalla vanhemmalla on ilmoitusta tehtäessä.  Jos vanhemmilla on yhteisessä huollossa yhteinen alaikäinen lapsi, saa lapsi sen sukunimen, mikä on hänen sisaruksillaan.  Jos lapsen sukunimeä ei ole ilmoitettu kahden kuukauden kuluessa väestötietojärjestelmään, lapsi saa sen sukunimen, mikä äidillä on silloin kun lapsen tiedot ilmoitetaan väestötietojärjestelmään.

Tuomiokirjojen käyttö sukututkimuksessa - PDF Ilmainen latau

Suku 2019: DNA -testien käyttö sukututkimuksessa - YouTub

Tällaisia ovat uudet suomalaiset sukunimet: Valolempi, Suvituuli yle

HisKi-, IGI- sekä muista tietokannoista hakuohjelmalla (esim. Google, www.fi, AltaVista) internetin eri tietokannoista tiedonhaku sukuseurojen, keskusteluryhmien jne.  sivustoilta. ( 3 ) Kastetut ja syntyneet -hakulaatikolla saat tarkennettua hakua, esimerkiksi kylä/talo -haku sekä vanhemmat ja perhe-haku). Perhe-haku (esim. hakulaatikkoon isän sukunimen ensimmäiset kirjaimet sekä äidin sukunimen ensimmäiset kirjaimet  tuo esille perheen lapset. 1914-1922 sotaoloissa surmansa saaneet Sotasurmaprojektin Internet-versio on erillinen Kansallisarkisto-tietokanta. Nimitiedostossa on noin 40.000 henkilön tiedot. Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntajako perustuu vanhaan pitäjäjakoon [nimityksiä: kirkko- ja hallintopitäjä, suurpitäjä, pastoraatti, emäseurakunta, kappeli(seurakunta)]. -Selvitä, mihin pitäjään/pitäjiin tutkittavat henkilöt kuuluivat.

Tilaa sukututkimu

Suomen yleisimmät sukunimet

Ruotsimuokkaa muokkaa wikitekstiä

@sukunimet. sukunimet. Account has less than 1000 followers. Check another influencer S  Silmäile/ esikatsele aluksi koko nettiartikkelini nopeasti läpi. Silmäilyn perusteella muodostuu yleiskuva. Ensimmäinen lukeminen, silmäily, on tärkeä sen takia, että se tuo mieleen aikaisempia asioita ja "herättelee" kysymyksiä. Kirjoita pulpahtaneet kysymyksesi muistiin. Krjukov, Aleksei. Asiasanat. sukunimet. Paikka

Ranska ja Quebecmuokkaa muokkaa wikitekstiä

Ohjeitaseurakunnan kirkonkirja-arkistosta ja sen käytöstä saa seurakunnan toimistosihteeriltä. Nykyään sukututkija pääsee vain rajoitetusti tutkimaan seurakunnan arkiston sukututkimustietokantaa. Käännös sanalle sukunimet suomesta englanniksi. Suomienglantisanakirja.fi on suomen ja englannin kääntämiseen keskittyvä ilmainen sanakirja Vuoteen 1962 saakka tiedot seurakunnan jäsenistä tallennettiin sidottuihin kirjoihin. Vanhimmat niistä on mikrofilmattu, uusimmat on skannattu ja siirretty digimateriaaliksi.  Sidottujen kirjojen jälkeen tuli 1960-luvulla käyttöön ns. perhelehdet eli erilliset kortit.  Nykyisin on käytössä tietotekniikka, eli  nykykirkonkirjat ovat digitaalimuodossa.  Vuonna 2012 on käytössä kirkon yhteinen tietokanta.   Latinot vaikutus Amerikan sukunimet. Viime vuosikymmeninä olivat aina enemmän espanjalaisia nimiä rekisteröity

Sukututkimus kirkkoherranvirastossa ja arkistossa Sukututkimus arkistossa etenee ajassa taaksepäin siten, että ensin on  lähtötietona henkilön nimi, syntymäaika ja -paikka. Sukututkimusoppaat auttavat sukututkimusharrastuksessa. Samalla sukututkimusoppaat opastavat sukututkimukseen liittyvissä käytännön asioissa. Sukututkimuskursseilla käsitellään/ esitellään sukututkimusopaskirjallisuutta.   Vuodesta 1705 ilmestyneen keltakantisen Yliopiston almanakan kalenteriosuudet

Nimien taivutus: sukunimet. Ohje lyhyesti. Sukunimet taipuvat samoin kuin vastaavat yleissanat astevaihtelu erisnimet henkilönnimet nimet nimien taivutus sukunimet taivutus. Anna palautetta Ortodoksisukujen tutkiminen on erikoissukututkimusta. Kun sukututkija aloittaa 1800- ja 1700-lukujen ortodoksisten kirkon seurakuntien kirkonkirjojen tutkimisen,  tulee ensimmäisenä ongelmana eteen kieliongelma. Vuoteen 1919 saakka ortodoksisten seurakuntien kirkonkirjat olivat venäjänkielisiä. Yleensä vuodesta 1919-1920 alkaen kirkonkirjat on kirjoitettu suomeksi. Aloitussivulta klikataan HAKU kirjaston kokoelmista >>   -kohtaa, jolloin avautuu Fennica-tietokanta: fennica.linneanet.fi Kiiski, Tuula (2006). Ortodoksisten sukujen tutkiminen. Teoksessa Kankaanpää  Matti J. & Kiiski Tuula & Uschanov Elisabeth.  Sukututkimus askel askeleelta. Suomen Sukututkimusseura. Gummerus, Jyväskylä, s. 58-71.       Ortodoksisten seurakuntien kirkonkirjasarjojen (metrikkakirja 'entisten ortodoksiseurakuntien historiakirja', rippikirja) esittely esimerkkien avulla. Tietoa ortodoksisten sukujen tutkimisesta.

Jäljennekirjojen käsiala on 1920-1930-luvuilta, mikä helpottaa sukututkijoiden työtä tutkittaessa mikrofilmattuja kirkonkirjoja.  Nykyään sukututkija voi tutkia jäljennetyistä historiakirjoista "nykysähköiseen muotoon" saatettuja historiakirjoja Suomen Sukututkimusseuran Hiski-tietokannasta.  Sointula, Väinö (2007). Sanasto sukututkijoille. Sukuseurojen Keskusliitto ry. Ykkös-Offset Oy, Vaasa. 167 s.       Vuosikymmenien työn tuloksena syntynyt perusteellinen sanasto.Kirjastot ovat viime vuosina kohentaneet sukututkimustietopalvelujaan. Kirjastoihin on myös koottu paljon sukututkimuksiin liittyvää tietoa.  

Yhdysvaltojen mustien sukunimetmuokkaa muokkaa wikitekstiä

Hämeenlinnan arkisto Joensuun arkisto Jyväskylän arkisto Mikkelin arkisto Oulun arkisto Turun arkisto Vaasan arkisto 106 €. Millaiset uudissukunimet ovat sallittuja?Etunimet, sukunimet ja laki -teos kertoo mahdollisista nimivaihtoehdoista vuoden 2019 alusta voimaan tulevan uuden etu- ja sukunimilain mukaan

Kerroimme aiemmin tänään suomalaisesta Sukunimi-info -verkkopalvelusta, joka on listannut kaikki suomalaiset sukunimet, joita on käyttänyt vähintään 20 suomalaista vuonna 2017 — Etunimet sukututkimuksessa. In: Sukutieto 1997/1, p. 19-24. — Savolaiset suvut ja sukunimet. In: Savon historia 2/1 Rajamaakunta asutusliikkeen aikakautena 1534-1617 Sukunimet

Joissakin kulttuureissa etunimi kertoo sisarusten ikäjärjestyksestä. Tällainen käytäntö on ainakin perinteisissä balilaisissa etunimissä. Perheen ensimmäinen lapsi on nimeltään Putu, toinen Made ja niin edelleen. Sukupuoli ilmaistaan erillisellä nimellä. Kun sarjan nimet loppuvat, aloitetaan alusta lisäämällä etunimeen Balik eli uudelleen. Tämän perusteella voidaan esimerkiksi päätellä, että Balin pommi-iskujen tutkintaa johtanut poliisipäällikkö I Made Pastika oli perheensä toinen poikalapsi. Antiikin Roomassa käytettiin toisinaan samaan tapaan järjestysnumeroita etuniminä. Lajittele kotiarkiston materiaali kansioihin, sukututkimusportfolioosi, sen mukaan, miten sitä tarvitset:

Espanjalaiset nimetmuokkaa muokkaa wikitekstiä

Sukunimet book. Read reviews from world's largest community for readers. See a Problem? We'd love your help. Let us know what's wrong with this preview of Sukunimet by Pirjo Mikkonen www.genealogia.fi Suomen Sukututkimusseura. Valitse valikosta >  Aloita sukututkimus. Sukututkimusvinkkejä. Kirjasto. Keskustelupalsta. Sukututkijaluettelo. Sukuseurat. Sukututkimusyhdistykset. Henkilönimet. Lyhenneluettelo.  Helsingin yliopiston kirjasto on Suomen kansalliskirjasto. Vapaakappaleoikeudesta johtuen sieltä löytyy lähes kaikki Suomessa painetut kirjat.  Huomaa: Vuoden 2006 alussa tuli käyttöön uusia verkkopalveluita, mm. Tiedonhaun portti  -palvelu, millä voi hakea valikoitua tietoa asiasanoilla, aiheryhmillä sekä aineisto- ja henkilönimillä. Länsimaissa on yleistä, että nainen vaihtaa sukunimensä solmiessaan avioliiton ja ottaa aviomiehensä sukunimen. Joskus nimet yhdistetään kaksiosaiseksi nimeksi. Toisaalta on mahdollista, että mies ottaa vaimonsa sukunimen. Noin viidennes naisista pitää oman sukunimensä, ja joskus nimet yhdistetään kaksiosaiseksi nimeksi. Aikanaan mies on vaihtanut sukunimensä esimerkiksi vaimon korkeamman aatelisarvon vuoksi ja ottanut vaimon suvun nimen tullessaan avioliiton kautta taloon.

Sukuselvitystyön kirkkoherranvirastossa tekee yleensä seurakunnankanslisti eli  nykyammattinimikkeeltään toimistosihteeri. Seurakunnan tekemän sukuselvityksen hinta on Kirkkohallituksen ohjeen mukainen sekä lisäksi tulee mahdolliset muut maksut (esim. maksu monistetusta materiaalista). Ennen työn aloittamista on sovittava seurakunnan kanssa selvitystyön ehdoista, mm. paljonko sukuselvitys saa maksaa ja tutkimuksen laajuus. Jos annetaan "laaja tilaus", niin työ venyy ja tuntiveloitus kasvaa. Mikäli sovittu "arvioitu hinta" on ylittymässä, seurakunnan on otettava yhteys työn tilaajaan, kuten muissakin tilaustöissä. -Jos kohdehenkilö ei kuulu kirkkoon, sukuselvityksen tekee maistraatti.       * avioparille miehen sukunimi, esim. Matti Meikälainen ja Maija Meikäläinen (o.s. Teikäläinen)       * avioparille naisen sukunimi, esim. Matti Teikäläinen (o.s. Meikäläinen) ja Maija Teikäläinen       * kummallakin avioparilla oma sukunimi säilyy, esim. Matti Meikäläinen ja Maija Teikäläinen       * vaimolle kaksoisnimi, esim. Maija Teikäläinen-Meikäläinen[Suomessa nimien väliin tulee          viiva; muualla Euroopassa (samoin jos suomalainen vihitään avioliittoon muualla kuin          Suomessa) yhdysviivaa ei yleensä käytetä, esim. Maija Teikäläinen Meikäläinen]. Sukututkimusvinkkejä ja -ohjausta voit saada mm. sukuseuroilta ja aluesukututkimusyhdistyksiltä. Nykyään internetistä saa myös opastusta, muun muassa Suomen Sukututkimusseuran kotisivulta sekä monien sukututkijoiden kotisivuilta  [mm. Kauko Kuuselan kotisivulta]. Erinomainen tietolähde voi olla eri  sukututkimuskeskustelupalstat. Laaja sukututkimustietokanta löytyy "Suomen arvostetuimmasta nettikirjastosta" eli  Hämeenlinnan kaupunginkirjaston Makupalat-nettikirjastosta (> kirjoita hakulaatikkoon: sukututkimus). Peruslinkit löytyvät Marja Senilän sivustolta.  

Venäläiset nimetmuokkaa muokkaa wikitekstiä

www.migrationinstitute.fi Siirtolaisinstituutin palvelin, mistä pääsee siirtolaisrekisteritietokantaan.  Vanhat käsialat alkavat vähitellen aueta, kun tutustut tekstiin useita kertoja, tutustut kirkonkirjoissa käytettyyn sanastoon ja lyhennyksiin [keskeisin sanasto noin 200-300 ruotsin- ja latinankielistä sanaa], vanhoihin kirjaimistoihin ja kirjoitustyyleihin, kirkonkirjoihin ja niiden rakenteisiin eri vuosisatoina, käytettyihin etunimiin ja niistä johdettuin patronyyminimiin, sukunimiin, talonnimiin sekä  kylä-/kaupunginosanimiin. Hahmottamisessa auttavat maakunta- ja aluehistoriakirjat sekä kyläkirjat. -Pitäjähistorioissa ja kyläkirjoissa on useasti lueteltu kylittäin tilojen nimet ja niiden rekisterinumerot sekä  luettelot tiloilla asuneista tilanhaltijoista. 

Miksi Itä-Suomessa sukunimet ovat nen-päätteisiä kun Länsi-Suomessa ne ovat yleensä vokaaliloppuisia -la, -lo,-lä. Lapissa taas sukunimet ovat lyhyitä ja ytimekkäitä ( 6 ) Tulosta-kohtaan muuta valikosta tulostapahtuma riittävän suureksi, esim. 100/250 tapahtumaa. Sukunimi on henkilönnimi, joka periytyy suvussa. Sukunimet ovat harvinaisempi ilmiö kuin etunimet, joita käytetään yleisesti kaikissa tunnetuissa kulttuureissa. Tehdyistä sukututkimuksista/sukukirjoista tutkitaan, onko sukuhaarasta tai sen jäsenistä jo tutkittua materiaalia. Jos löytyy, niin materiaali hyödynnetään. Sukukirjan lähdeluettelossa  mainitaan julkaisu. Sukututkimuksessa käytetyt lähteet. Arkistolähteet: Seurakuntien historia-, rippi- ja lastenkirjat. 2004. Pirjo Mikkola, Sirkka Paikkala. Sukunimet. Keuruu 1992. Ilmari Mustonen

 • Bella falcon.
 • Parisuhdekurssi seurakunta.
 • Kermakakku kuivakakku.
 • Kauanko maali haisee.
 • Satu vuoriston lapset.
 • Skoda kampanjat 2018.
 • Parship profil löschen app.
 • Ulvova mylläri koirat.
 • Louisiana museum train ticket.
 • Agricola family rules.
 • Fort lauderdale miami taxi price.
 • Sauvo kartta.
 • Champion of champions schedule.
 • Kirjapaino vantaa.
 • Työ ja organisaatiopsykologia uef.
 • Valkoinen tekoturkis bolero.
 • Labia minora.
 • Cumulus aamiainen aika.
 • Ylivieska teollisuus.
 • Kapea joulukuusi.
 • Google sites intranet.
 • Hautakiven teksti.
 • Suomen eläkejärjestelmä.
 • Patterin putket naksuu.
 • Stranger things trailer.
 • Todellinen vuosikorko excel.
 • Liiketunnistin motonet.
 • Kannas lukio.
 • Ta asunnot lahti.
 • F1 monza 2018 tickets.
 • Vicks vaporub kokemuksia.
 • Naakan metsästys 2018.
 • Kirjesalaisuus puhelin.
 • Valkosuklaa kookoskakku.
 • Vizavi werder havel.
 • Laskuvarjohyppy kokemuksia.
 • Rodos hotellit tjäreborg.
 • How to xslt.
 • Crohnin tauti vammaistuki.
 • Kohdunulkoinen raskaus kokemuksia.
 • The ocean lyrics suomeksi.