Home

Lautalattian asennus

lautalattian asennus Ettevõtte otsin

Voimme antaa vain perustietoja, joiden pohjalta valinta tehdään. Pintakäsittelyjen osalta pyydämme teitä olemaan yhteydessä maalivalmistajiin, kun olette valinneet puulajin.Vastaus: Palokipsilevyjä 15 mm voi käyttää vain yksinkertaisena seinän molemmin puolin, ei voi laittaa kahta levyä päällekkäin. Tämä johtuu siitä, että eurokoodin laskentamenetelmässä ei ole tällaista vaihtoehtoa. Muilla levytyypeillä onnistuu kaksinkertaisen levytyksen tekeminen.

Kettukarkki – Aloittaa alusta

lautalattian asennus arkistot - Suomela - Jotta asuminen olisi

 1. Vastaus: Poikittaistuen kohdalla vaikuttavalle stabiloivalle voimalle käytetään mitoitusarvoa Fd, joka saadaan RIL 205-1-2009 kaavalla 9.35. Jos poikittaistukien väli a ei ole suurin mahdollinen, voidaan tuentavoimaa Fd pienentää kaavasta 9.35.1S saatavalla kertoimella k. Tämä kerroin (jonka vaikutus käytännössä on erittäin pieni) on ainoa tapa pienentää voimaa Fd. Kiepahdustukien väli ei siis vaikuta voiman suuruuteen.
 2. Kiitos  puuinfo.fi -sivuston loistavasta mitoitusmakrosta. Pitäisi arvioida täyttääkö vanhanaikainen väliseinärakenne (pahvi - 25 mm lauta - 100 mm puru - 25 mm lauta) EI15 paloluokan. Laitoin nyt valinnoiksi 19 mm puupanelit ja tyhjä ontelo väliin, jolloin tulokseksi tuli EI 18 eli näyttää sinänsä hyvältä. Voinko määrittää lautakerroksen perusarvon kertomalla 19 mm panelin arvon 25/18 kertoimella? Mikä on sahapurun perusarvo?
 3. Voiko havuvaneria (12mm) käyttää puu rakennuksen ulkopinnassa korvaamaan huokoista tuulensuojalevyä? Rakenteessa on sisältä lukien kipsi, höyryssulku, villa 200mm (koolaus) , 12 mm havuvaneri, ulkolaudotus.   Eli muodostaako ulkopinnassa oleva havuvanerin liima toista höyrysulkua? eli tuleeko rakenteesta kahdelta puolelta suljettu rakenne kostetutta vastaaan? kondenssi riski?
 4. Vastaus: Puuinfo ei valitettavasti osaa vastata kysymykseenne elastisesta massasta. Asiaa voisi kysyä bitumihuopakatteiden valmistajilta. Puuinfo suosittelee, että parvekkeiden rakenteellinen ongelma (huonosti tehdyt kaadot) korjataan ja vedeneristys uusitaan.
 5. nallisen palomitoituksen kautta osoittaa sammutuslaitteiston tarpeettomuus. Onko teillä tiedossa, että tämänkaltaisia hankkeita olisi muualla Suomessa vireillä tai kenties jo tehty? Miten tämänkaltaisessa hankkeessa ohjeistaisi hankkeeseen ryhtyviä turvalliseen toteutukseen?

Olen suunnitellut liimapuun liitosta perustuksiin liimaruuveilla. Vaikuttaa kuitenkin siltä että näitä ruuveja on vaikea löytää. Onko teillä tietoa mistä niitä voisi saada.Vastaus: Lastulevyjen luokat on esitetty alla olevassa linkissä (luokat P1….P7). Luokka V100 vastaa luokkaa P5. http://www.puuinfo.fi/puu-materiaalina/lastulevy Suomessa lastulevyä ei tule käyttää märkätilan rakenteissa. Liitteenä myös netistä löytyvä RT-kortti, jossa lisätietoa. Kortti on tosin vanhentunut vuonna 2010, mutta vastauksia kysymyksiinne löytyy sivulta 2 ja 4.

Lautalattian asennus? (Huvilat ja mökit

Olen rakennesuunnittelija ja tässä yritän tutustua Puuinfon sivuilta löytämääni Levyjäykisteen mitoitusohjelmaan. Harjoittelun kohteena on puurunkoinen omakotitalo jossa sisäpinnaltaan kipsilevytettävä ulkoseinä ja yläpohja. Muuten ok ohjelma, mutta en mistään löytä rakennemitoitukseen siellä tarvittavaa yksittäisen levyn leikkausvoimankestävyyttä R. Mistä se saadaan laskelmaan? Miten ohjelmassa saadaan laskelmaan mukaan h/4 levyiset levyt. Miten kiinnitystapakertoimet 5…8 saa laskentaan mukaan? Olisi nimittäin ulkoseinässä 50x50 k600 vaakakoolaus sisäpinnassa ja olisin sen mitoittanut. Vastaus: Esimerkiksi liitteessä on yhden valmistajan EPDM-kumitiivisteitä (sivut 19…22), joita käytetään rakennuksen rungossa. EPDM-kumin tyyppi ja ominaisuudet löytyvät siis aina valmistajalta.Vastaus: Hoitolaitoksen sisäseinissä pintaluokka vaatimus on P1 ja P2 paloluokassa B-s1, d0. Huomaa kuitenkin paloturvallisuutta koskevan asetuksen taulukon 7 alaviite 4. Sen mukaan P2 –paloluokassa pintaluokkavaatimus määräytyy suojaverhouksen tarvikeluokkavaatimuksen mukaan. Yli 2 krs p2-paloluokan rakennuksessa verhouksen tulee siis olla A2-s1, d0 luokkaa. P3-paloluokassa pinnan tulee D-s2, d2 luokkaa.Vastaus:  Vanerikäsikirjan hiiltymisnopeuden taustoista VTT:llä ei ole tietoa. Pitävät tuota 0,6 mm/min olevaa hiiltymisnopeutta vanhentuneena tietona ja jonkinlaisena ”hihasta” vedettynä arvona. Ovat sitä mieltä, että tulee käyttää RIL 205:n mukaisia arvoja vanerille. kh-kerrointa saa käyttää molempiin suuntiin eli jos levy on yli 20 mm, saa kertoimella pienentää hiiltymisnopeutta. Levypaksuudelle on kuitenkin rajana 30 mm, koska hiiltymisnopeus ei saa mennä pienemmäksi kuin massiivipuun. Koepoltoissa on havaittu, että vaneri palaa joka tapauksessa nopeammin kuin massiivipuu. Tätä edellistä tietoa ei lue RIL:n kirjassa eli ohje on vähän puutteellinen. Ehdottaisin, että lasket kh-kertoimen 18 mm:n vanerille ja 30 mm:n vanerille. Luulen kuitenkin, että silloinkaan tuo levy-yhdistelmä ei riitä 60 min rakenteeksi. Voisiko ajatella lattiaan Kerto-Q-levyä? Sen yksidimensionaalinen hiiltymisnopeus on 0,65 mm/min.

Lautalattian asennus Pyhtää Urakkamaailm

Vastaus: Mikäli tavoitteena on saavuttaa kyseisellä rakenteella EI 30 eli käytännössä REI 30 (koska katon tulee pysyä ylhäällä 30 min), niin sitä tuskin saavutetaan. Syynä tähän on se, että kapeat kertopuukannattajat ovat alttiina palolle ja 30 min aikana ne palavat kokonaan pois, koska palkit pääsevät hiiltymään molemmilta lappeilta samaan aikaan. Palkkien pitäisi olla huomattavasti leveämpiä, että 30 min jälkeen olisi vielä jäännöspoikkileikkaus, joka kantaa katon kuormat palotilanteessa. Lisäksi tulisi tutkia, että kestäänkö tuo suojaamaton palkkikenkä 30 min palon. Lisäksi 9 mm vaneri palaa pois noin 9 minuutissa ja 15 mm Wisa-Kate noin 15 minuutissa. Wisa-Katteesta tulisi jäädä myös levyä jäljelle, joka kantaa sen päällä olevan lumikuorman, joka tässä tapauksessa on vielä kinostunut lumikuorma (tasoero). Kyseisen rakenteen kantavuus siis pettää ennen osastointivaatimusta, mikäli vaatimus on EI 30.Vastaus: ”Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös kovaa puukuitulevyä, joka soveltuu yläpohjissa myös aluskatteeksi.” lause tarkoittaa, että kovalevy soveltuu sekä tuulensuojaksi että aluskatteeksi (öljykarkaistu levy), mutta tuulensuoja ja aluskate eivät voi olla sama levy. Yläpohjarakenteessa, jossa tarvitaan tuulensuoja, tarvitaan siis tuulensuojaksi oma tuote ja aluskatteeksi oma tuote, koska tuulensuojan ja aluskatteen välillä tulee olla 100 mm:n tuuletusväli. Kyseinen lause on vähän sekava ja kovalevyn käyttö nykyisin kyseisessä rakenteessa harvinaista, joten poistimme kyseisen lauseen nettisivuilta. Suosittelemme, että tuulensuojana käytetään huokoista puukuitulevyä ja aluskatteena markkinoilla olevia aluskatteita aivan kuten nykyrakentamisessa menetellään.Vastaus: Puulattioiden tapauksessa EC 5:n mukainen värähtelytarkastelu tehdään RIL 205-1-2009 kohdan 7.3 mukaan. Sallittua 0,5 mm:n taipumaa saadaan korottaa pienissä huoneissa kuvan 7.2-FI mukaan. Muita ohjeita rajojen ylityksiin ei ole. Rakennuttajan kanssa voi siis sopia periaatteessa mitä vaan. Kyseisessä VTT:n tutkimusraportissa taulukossa 1 on esitetty asioita, joita käytetään lattian värähtelytestauksessa eli testihenkilöt tarkailevat värähtelyiden aistittavuutta esineisiin syntyvän värähtelyn perusteella. Asennamme tässä Rubyn version 2.0.0 ja Railsin version 4.0.2 viimeaikoina suosioon noussella Huom: koneella tulee olla muutamia kirjastoja, joiden asennus onnistuu Ubuntussa komennolla.. Vastaus: Puuinfo ei valitettavasti tee kohdekohtaista suunnittelua. Alla olevasta linkistä voitte ladata eurokoodin mukaisia esimerkkilaskelmia, jossa on esitetty myös harjapalkin mitoittamista. Kuten esimerkkilaskelmista näkyy, tulee harjapalkille tehdä useita erilaisia lujuusteknisiä tarkastuksia. http://www.puuinfo.fi/rakentaminen/eurokoodit/ec5-sovelluslaskelmat-hallirakennus

Video: Lautalattian asennus omakotitaloon, käsittäen kaksi makuuhuonetta

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Vastaus: Liitteenä on huokoisen puukuitulevyn RT-kortti. Siinä ei suoraan sanota millainen puualustan tulee olla, johon levy kiinnitetään. Kiinnikeriviväli on kuitenkin rajoitettu 400 mm:iin. Tämä voisi vihjata 400 mm:n koolausjaosta. Levyt tulee aina olla kiinnitetty kaikilta reunoiltaan alustaan. Mutta jos asiaa miettii käytännössä, niin levyä jää 300 mm tyhjän päälle koolauslautojen väliin, joten ei se mikään tukevin seinä ole, jos seinään kohdistuu kuormitusta. Toimii kuitenkin seinälevytyksenä, jos mikään ei "töki" seinää. Kysymyksessä on siis enemmänkin makuasia. Ainahan on mahdollisuus tehdä koe hankkimalla yksi levy ja kiinnittämällä se koolaukseen. Jos levy ei jousta liikaa, niin asia kunnossa. Hirsirakennuksessa pitäytyisin puulevyissä. Käytännössä vaihtoehtoja on vaneri, huokoinen puukuitulevy ja lastulevy. Lastulevy turpoaa kuitenkin helposti, jos sisäilman kosteus pääsee korkeaksi (kylmillään oleva rakennus). Huokoinen puukuitulevy on vanhoissa hirsirakennuksissa suosittu (ks. liitteenä oleva Museoviraston ohjekortti). Sisäverhoukseen tarkoitetuista vanereista ja lastulevyistä saatte lisätietoa esimerkiksi Koskisen Oy:n teknisestä neuvonnasta. http://www.koskisen.fi/tuotteet/vanerituotteetVastaus: Esittämänne kysymykset ovat laajoja kokonaisuuksia ja riippuvat aina tapauksesta, joten valitettavasti niihin ei pysty vastaamaan sähköpostin välityksellä. Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate (www.aducate.fi)  on julkaissut kirjan ”Jälleenrakennuskauden pientalon korjausopas”, josta saattaisi löytyä vastauksia.  HalliPES 1.0, Osa 14: Voimaliitokset, jossa tuo ensimmäinen liitos, missä käytetty liimaruuveja, kuvan tunnus DAM 001. Onko tuollaista teräsosaa kellään valmistajalla valmisosana?Vastaus: Hyllyt kannattaa tehdä "massiivipuulevystä" eli vanerilevystä, liimapuulevystä tms "oikeasta" puulevytuotteesta. Tässä tapauksessa kannattaa siis unohtaa lastulevy, MDF-levy tms, koska tällaisten levyjen kosteudenkestävyys on rajoittunut ja niiden virumakerroin on suuri. Ja mitä kosteammassa ilmastossa levy on sitä suurempi on sen virumakerroin. Tarkoittaa siis sitä, että kuormituksen alaisena levyyn syntyy ajan kuluessa suuri taipuma. Tämä on helposti näkyvissä jo tavallisessa kirjahyllyssä, jossa lastulevyhylly on notkollaan pelkien kirjojen painosta. Alla muutama esimerkki hyllylevyiksi sopivista tuotteistaPuuinfon sivuilla on asiakkaan mukaan jossain otettu kantaa ettei massiivi clt seinä saa hirsiseinän U-arvo huojennusta. Onko tähän pyydetty jotain yleisempää linjausta kun nyt tuntuu olevan vähän rakennusvalvontakohtainen?

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vastaus: Käyttöluokka tarkoittaa nimenomaan olosuhdetta, jossa CLT-levyä käytetään (liitteenä ote eurokoodista). Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavaa:Vastaus: Tyyppihyväksyttyjen osastoivien seinien ongelmana on, että niiden korkeus on 3 m, koska polttokoeuunin korkeus on tuo 3 m. Seinän korkeutta voidaan suurentaa jonkin verran standardeissa annetuilla menetelmillä. Tästä johtuen erilaisissa oppaissa on esitetty vähän yli 3 m korkeita seiniä. Näin ollen 5 m korkealle seinälle ei löydy suoraan tyyppihyväksyttyä rakennetta. Tapauksessanne lähtisin neuvottelemaan paikallisen paloviranomaisen kanssa liitteen mukaisen seinärakenteen käytöstä kyseisessä kohteessa.Vastaus: Rakolautaverhous ei ole suositeltava julkisivuverhous, koska vedellä on mahdollisuus päästä julkisivuverhouksen läpi tuuletusrakoon. Mikäli tehdään rakolautajulkisivu, tulee se tehdä kuten RIL 107-2012 (liite) ohjeistaa, raollisen tiililaattajulkisivun sekä yli 10 m korkean tiilijulkisivun eli julkisivuverhouksen taustalle esim. tuuletettu teräspeltiverhous.Toinen kysymys koskee pilarin 190x495 yläpään liitosta keskituella. Päälle tulee liimapuupalkki 190x585 poikittain, jolloin tukipinta on 190x190 mm2. Tukipinta ei riitä vaan palkin pitäisi tulla tuelle vähintään 300 mm. Onko tähän toimivin ratkaisu teräslevy pilarin päälle, jolloin saadaan tukipintaa lisättyä (vähintään 50 mm puolelleen) ja samalla palkin ja pilarin nivelliitos hoidettua? Palkin alapinnassa kulkee palolevytys, jolla on hoidettu katoksen yläosan ja palkin palosuojaus, joten nyt myös liitos jäisi levytyksen taakse suojaan. Palkki kulkee vinossa pilarin päältä.Vastaus: Puukerrostalon yläpohjan kantavuusvaatimus palotilanteessa on R60. Viittaamanne RakMK E1 taulukko 6.2.1 R30 vaatimus koskee enintään 2 krs. rakennusta, jossa ei ole ullakkoa. Puukerrostalon NR-yläpohja suunnitellaan siten, että alapaarre mitoitetaan kantamaan kaikki kuormat 60 minuutin ajan silloin, kun NR-ristikon toiminta palotilanteessa loppuu (ullakkopalo). Ullakko osastoidaan asuinhuoneesta alapaarteen tasossa olevalla rakenteella (REI60), jolloin ullakko osastoidaan enintään 1600 m2:n osastoihin EI30 rakentein ja osastot jaetaan enintään 400 m2:n osiin EI 15 rakentein. R30 paloristikolla ei siis ole käyttöä puukerrostalossa. R60 paloristikolla sen sijaan olisi.

Lautalattia vesikiertoisen lattialämmityksen päälle?

Laatoituksen näkökulmasta: Pahimmassa tapauksessa ongelmaksi voi tulla laatoituksen pysyminen ehjänä vanerilevyn saumojen kohdalla ja muissa levyn rajapinnoissa. Puulevy ei kuitenkaan ole täysin elämätön tuote. Tähän vaikuttaa tietenkin se, kuinka kuiva vanerilevy on, kun se asennetaan seinään ja kuinka isoja kosteusvaihtelut kyseisessä seinässä ovat. Tämä on hyvin tapauskohtaista. Saattaa olla, että mitään ongelmia ei tule ja saattaa olla, että laatoitus katkeaa esim. levyn sauman kohdalta. Tiedän tapauksen, jossa näin on käynyt kipsikartonkilevynkin kohdalla, kun tolpan kohdalle on jätetty kipsikartonkilevyn leikattu reuna. Leikattu reuna on ollut kiinnitykseltään erittäin heikko ja laatoitus katkesi koko seinän korkeudelta kyseisen levysauman kohdalta. Havuvanerilevyjen asennuksessa yleensäkin tulee olla erittäin tarkkana, koska niitä tehdään myös paksuviiluisena (viilu n. 3 mm), jolloin esim. 12 mm:n havuvanerissa on tällöin vain 4 viilua. Tällainen levy kupruilee kosteuden vaikutuksesta erittäin helposti, jos levy on asennettu rakenteeseen väärin. Pintaviilujen syysuunta tulee olla aina kohtisuoraan kannattimia vastaan, koska viiluja on niin vähän ja levyn taivutusjäykkyys erittäin heikko. Vastaus: Meillä ei valitettavasti ole tietoa selluvillan palonkesto-ominaosuuksista niin, että olisimme voineet laittaa sen mukaan Puuinfon seinän osastoivuuden laskuriin http://puuinfo.fi/mitoitusohjelmat/sein%C3%A4n-osastoivuuden-mitoitus . Esteenä on, että nykyiset standardit eivät tunne biopohjaisia eristeitä osastoivien rakenteiden osana. Tutkijoiden (Norman Werther, TU-München) mukaan ne olisivat tulossa seuraavaan  1995-1-2 päivitykseen. Linkistä löytyvällä laskurilla voit kokeilla erilaisia variaatioita seinarakenteeksi.Lattialämmityskaapeli oli kiinnitetty kaapelia puristavilla tavoilla suoraan kiinni hirsiin, taivutettu jyrkille mutkille ja kaapeli oli painunut osittain eristevillan sisälle. Kaapeli oli vuosien ajan kuumentunut liikaa, mikä vanhentaa eristysmateriaalia. Pitkään jatkunut kuumuus oli myös alentanut ympäröivän palavan materiaalin syttymislämpötilaa.Vastaus: Liitteenä on ote RT-kortista, jossa on esitetty perinteisiä laudemateriaaleja. Nykyisin käytössä olevia laudemateriaaleja ovat:

Copyright 2017 - 2020 © Kodinplaza | Kaikki oikeudet pidätetään | Kun käytät palvelua hyväksyt käyttöehdot Kaivuutöiden edistyessä aloitetaan putkilinjojen ja kadun rakennekerrosten asennus. Pinta- ja viimeistelytyöt käynnistyvät täyttötöiden edistyessä. Urakka valmistuu loka-marraskuun vaihteessa.. Asiakkaalla oli vaatimuksena että ruuvien tulee olla ETA hyväksyttyjä ja niiden tulee soveltua Eurokoodi 5 suunniteltuihin kantaviin rakenteisiin.Tämä vaatimus pohjautuu ilmeisesti lyhennettyyn suunnitteluohjeeseen, johon tutustuttuani ymmärrän tämän asiakkaan vaatimuksen. Onko mahdollista selventää kohdan 3.6 Metalliliittimet sisältöä koskien standardia EN 14592 niin, että tässä standardissa puurakenteissa käytettävillä puikkoliittimillä tarkoitetaan nauloja, hakasia, ruuveja, tappivaarnoja sekä muttereilla kiinnitettäviä pultteja. Nyt kappale 3.6 saattaa johtaa sellaista lukijaa harhaan, joka ei ole perehtynyt standardin EN 14592 sisältöön.Olen yrittänyt löytää tietoa puujulkisivusta jonka väri on musta. Auringossa lämpötila nousee suht korkealle niin olisin kiinnostunut mitä riskejä tulee ja miten ne voisi parhaiten välttää. Jos teillä olisi tietoa ko asiasta olisin kovin kiitollinen.Vastaus: Ko. taulukko on päivitetty ja päivitys löytyy myös RIL:n sivuilta:  http://www.ril.fi/kirjakauppa/product/show/2/ohjeet-ja-normit/50/ril-205-2009-puurakenteiden-suunnitteluohje_-eurokoodi

Ulkoseinän sandwich-elementin ikkuna-aukkoon on istutettu puiset reunat, joihin ikkunakarmi saadaan kiinnitettyä. Elementissä oleva puu on A-painekyllästettyä puuta. Ikkuna-asennuksessa karmi tuetaan aukkoon kiiloilla, säädetään järeillä kuusiokantaisilla puuruuveilla ja kiinnitetään lopuksi karmiruuveilla. Kun eristys tehdään paisuvalla polyuretaanivaahdolla, se riittää tavanomaisissa tilanteissa pitämään ikkunan tarkalleen oikeassa asemassa. Karmiruuvit pitävät kuitenkin karmin paikoillaan syvyyssuunnassa, kun siihen kohdistuu syvyyssuuntaista rasitusta (esim törmäys, paineaalto). Kestopuuohjeiden mukaan painekyllästetyn puun kanssa tulisi käyttää ruostumattomia kiinnikkeitä tai mielellään edes kuumasinkittyjä korroosion takia. Elementti- ja puutoimittajien mukaan sähkösinkittykin käy, mikäli puu ei ole kosteusrasituksessa. Elementin sisässä ikkunakarmin ja eristeen välissä kyllästetynpuun tulisi olla koko käyttöikänsä ajan kuivassa tilassa. Voidaanko kuivissa olosuhteissa käyttää tavanomaisia sähkösinkittyjä kiinnikkeitä A-kyllästetylle puulle?Vastaus: Oheisen liitteen sivun 30 alareunassa on esitetty taipuman kaavat, joilla huomioidaan viruma.Vastaus: Kosteudenkestävällä vanerilla tarkoitatte ilmeisesti fenolifilmipinnoitettua tai muovipinnoitettua vaneria. Liitteenä Vanerikäsikirja, jossa on yleistietoa vanerista (sivulla 24 kosteudenkestävyydestä). Lisäksi liitteenä on esitteitä pinnoitetuista vanereista, joita valmistetaan 6,5 mm paksuna. Pinnoitetun vanerin kosteudenkestävyyden näkökulmasta on erityisen tärkeää, että levyn reunat on suojattu asianmukaisesti ja levyjen kiinnityksessä huomioidaan, että pinnoite ei vaurioidu siten, että kosteus pääsee pinnoitteen ohi levyn sisään. Ns. maatilavaneri on fenolifilmipinnoitettua vaneria ja näin ollen normaali ”filmivaneri”. - P1-paloluokassa hotelli tulee tehdä A2-luokan materiaalista eli palamattomasta materiaalista- P2-paloluokassa hotellin saa tehdä 8 kerroksisena ja 28 m korkeana (sprinklaus pakollinen)- P1-paloluokan asuinkerrostalon päälle saa tehdä enintään kaksi puurunkoista lisäkerrosta- Kannattaa neuvotella paikallisen paloviranomaisen kanssa, että mikä on heidän kanta asiaan Asennus/huolto. Kokoaikainen. Kaikki Kauppa Rakennus ja maanrakennus Teollisuus Kiinteistönhuolto ja siivous Asennus/huolto Rakennustuoteteollisuus LVIS Myynti- ja markkinointi..

OTSI: lautalattian asennus - Sisustusweb

 1. Lautalattian asennus omakotitaloon, käsittäen kaksi makuuhuonetta, olohuone ja keittiö. Kahdessa muussa makuuhuoneessa vanha puulattia, joka tulisi hiota.
 2. Vastaus: Tuulikuorman määrittämiseen löytyy ohjeita esimerkiksi Eurokoodi 5:n lyhennetystä suunnitteluohjeesta, joka löytyy Puuinfon nettisivuilta.
 3. Vastaus: Puurimarakenteen paloluokka tulee laskea tapauskohtaisesti. Liitteen kohdassa 4.0 on esimerkkilaskelma asiasta. Merkityksellistä on palavan puun pinta-ala/m2. Palava pinta-ala saa olla enintään 1,1 m2/m2. Puuriman taustarakenne tulee olla A2-s1, d0. Tämä asia on melko huonosti ohjeistettu palosuunnitteluohjeissa. Uuteen Puuinfon palokirjaan tullaan tekemään tästä asiasta lisää ohjeita. Mutta pääperiaatteena on edelleen tuo 1,1 m2 palavaa puuta/m2.
 4. Vastaus: Liitteissä on esimerkkilaskelmat välipohjista Suomen määräysten mukaisesti. Esimerkkiin on otettu yksi I-palkkityyppi. Eri valmistajilla on erilaisia I-palkkeja, joten niiden jäykkyys riippuu myös käytettävästä I-palkista.
 5. Kysyisin vanerin käytöstä vesieristehuovan alla. Minulla on 15 mm:n paksuista koivuvaneria, jota haluaisin käyttää vesieristeen alla. Mikä on tarvittava koolausväli 15 mm:n koivuvanerille vesikatolla? Niissä ei ole ponttausta, pitääkö levyjen liitoskohdan alle laittaa tukipuu?
 6. Vastaus: Jos ulkopuolen tuuletusrako on "Hyvin tuulettuva", niin silloin tuuletusraon vaikutusta ei saa huomioida kokonaislämmönvastukseen, mutta saa käyttää sisäpuolen pintavastusta. Jos ulkopuolella ei ole tuuletusrakoa ollenkaan, niin silloin pintavastus on 0,04. Yllä kerrottu asia lukee RakMK C4 kohdassa 5.2.8 sivulla 17.

Liimapuupilarin liitokset

http://www.koskisen.fi/koskisen/vaneri/http://www.wisaplywood.com/fi/vaneri-ja-viilu/tuotekatalogi/Pages/default.aspxhttp://www.metsawood.com/fi/tuotteet/vanerit/koivuvaneri/Pages/koivuvaneri.aspxOnnettomuustutkintakeskus Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi julkisti Helsingissä perjantaina 22. marraskuuta 2019 tutkintaselostuksen kolmen lapsen kuolemaan johtaneesta vuokramökin tulipalosta Kittilän Levillä huhtikuussa 2019.

puupalkit.png Puulattiapalkit Suomessa?

Voiko OSB-rakennuslevyä käyttää turvallisesti ns. rossipohjarakenteen alimmaisena eli tuulensuojalevynä? Onko levy rakenteeltaan liian tiivis?Meillä on ongelma löytää oikea rakenne väliseinäksi. Palovaatimus seinällä on niinkin kova kuin EI-M-120. Mikähän väliseinän rakennetyyppi täyttäisi tuon vaatimuksen?

Lahden Lattia-asennus Oy - Home Faceboo

Vastaus: Puuinfon E-lukulaskurissa on maalämpöpumppu ja poistoilmalämpöpumppu. Puuinfon laskurissa ei ilma-ilma lämpöpumppua ole huomioitu. Puuinfon ja Isoverin laskurien eroavaisuuksia ei osata määritellä, koska Isoverin laskurin laskennan kulusta ei ole tietoa. Molemmat laskurit on kuitenkin rakennettu noudattaen samoja rakentamismääräyskokoelman osia (D3-2012 ja D5-2012), joten mistään suurista eroista tuskin on kysymys. Erilaisia väyläbokseja on tarjolla, mutta niidenkin asennuksessa pitää tietää, mihin johtoon ne liitetään. Boksien mukana tulevat usein mallikohtaiset ohjeet Vastaus: Rakentamismääräyskokoelman osa E4 kertoo, että erillisessä P3-paloluokan autosuojassa, jonka kerrosala on max 1000 m2,  seinä- ja kattopinnat voivat olla luokkaa D-s2, d2 (ks. liitteen ote, jossa on ympyröity tuo teksti). Etäisyys toiseen rakennukseen vähintään 4 m, kun autosuojan pinta-ala on enintään 60 m2 (ks. liitteen ote, jossa on ympyröity tuo teksti). Liitteenä olevasta teknisestä tiedotteesta sivulta 3 näkee, että minkä paksuisella ja millaisella asennustavalla puulevyillä voi täyttää paloluokan D-s2, d2 ja D-s2, d0 (D-s2, d0-luokka on parempi kuin D-s2, d2 eli saa käyttää myös parempaa). Osastointiohjelmalla voi laskea seinän osastointia eli puulevyillä saa osastoinnin myös varaston ja autotallin välille. Eli välttämättä ei tarvita kipsilevyjä ollenkaan. Kantavan seinän palomitoitusohjelmalla voi laskea tolpan kestävyyttä, jos seinä on kantava. Muutenkin tulee tarkastella, että osastoiva seinä kantaa oman painonsa myös ei-kantavan seinän tapauksessa. Rakennesuunnittelijan kannattaa tarkastella asia kokonaisuudessaan edellä esitettyjen asioiden pohjalta. Pienessä autotallissa pitäisi periaatteessa selvitä ilman kipsilevyjä. Puhuitte koivuvanerista. Pinnoittamattomassa koivuvanerissa on se ongelma, että kylmässä ja kosteassa ulkotilassa sen pintaan tulee erittäin helposti homepilkkuja - tämä vaan huomiona. Oulun Laatta-Asennus Oy - Floor and wall covering. Oulun Laatta-Asennus Oy. Contact. Business ID: 1644920-8. Company: Oulun Laatta-Asennus Oy Vastaus:  Halltexin suoritustasoilmoituksessa sanotaan, että levy on tarkoitettu ei-kantavaan käyttöön. Ei-kantava levy kantaa vain oman painonsa eikä sen varaan voi tehdä ripustuksia yms. jotka kuormittavat levyä. Halltexin asennusohjeessa sanotaan, että esineiden kiinnitykset tulee tehdä siten, että kiinnike yltää levyn läpi perusrakenteeseen tai koolaukseen. Tällaiseen levyyn ei voida edes laskennallisesti mitoittaa minkäänlaista ripustuskiinnitystä, koska minkään ruuvin tai naulan ulosvetolujuutta tällaisessa levyssä ei voida määrittää minkään suunnitteluohjeen avulla. Myöskään itse levyn kantavuutta ei voida laskennallisesti mitoittaa, koska levylle ei ole mitään lujuusarvoja eikä levyn kiinnitystä kattoon ole ylipäätään asennusohjeissa suunniteltu siten, että levyn varaan voisi ripustaa jotain painavaa. Liitteenä: Halltexin suoritustasoilmoitus (ks. kohta 3.), Halltexin asennusohje (ks. viimeinen sivu), Lastulevyn tiheys vaihtelee levytyypistä riippuen, mutta suuruusluokka löytyy liitteen taulukosta 4 (tiheys 600…800 kg/m3). 15 mm:n peruslastulevylle voisi käyttää tiheyttä 700 kg/m3, joten 15 mm:n lastulevy painaa tällöin noin 11 kg/m2.

Laminaatin asennus : Laminaattilattian asennusohj

 1. Mistä mahtaa löytyä laskukaava palkin virumalle? Viruma on tuolla eurokoodi ohjeessa kyllä mainittu, mutta sitä ei kuinka se lasketaan.
 2. Olen rakentamassa pergolaa ja löysin sivuiltanne ohjeen (http://www.puuinfo.fi/sites/default/files/pergola_web.pdf) . Tuossa ohjeen kuvassa on ns henkselit (ristituenta) tehty laudasta yhdelle sivulle, mutta itse ohjeessa tai oikeissa kuvissa ei ole noita henkseleitä ollenkaan. Mietin etttä miten saisin pergolani tukevaksi. En haluaisi rimoitusta jokaiselle sivulle, mutta olen ymmärtänyt että ainakin 50% sivuista pitäisi olla rimoitettuna (tuettuna) ja sen vuoksi tein tuon Pergolan tukirakenne kuvan (liitteenä). Onko tuollainen tuenta riittävä? Minulle sanoi yksi rakennesuunnittelija että pitäisi tehdä jalat teräksestä niin silloin rakenne on riittävän jäykkä, mutta haluaisin tehdä sen puusta. Taijos tekee puusta niin pitäisi laittaa ristituenta vähintään kolmelle sivulle, mutta molemmat vaihtoehdot eivät oikein houkuttele.
 3. Renkaanvaihto Uusien renkaiden asennus Renkaiden tasapainotus Rengashotelli Ohjauskulmat SnapSkan
 4. Ovien ja ikkunoiden asennus. Sisäoven asennukseen tarvitaan muutamia tarvikkeita: T-avainta käytetään karmiruuvien säätämiseen oikeaan asentoon, ja karmiruuviavaimen avulla karmiruuvit..
 5. aatin, lautalattian ja parketin asennus sekä huolto yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Parketin asennuksen lisäksi asennamme laadukkaat ja..

Bolt Arenan nurmi vihertää. HJK:n kotistadionin uuden jalkapallonurmen asennus on loppusuoralla. HJK Insight - Koronan varjossa Olen tekemässä saunan lauteita ja tiedustelen mikä lauta olisi paras rungossa? Siis kestävyydessä, riittääkö 2x4 3m (2.4m kun huomioi laudeleveyden) jännevälillä ilman lattiatukea? Sauna on 2x3m ja lauteista tulee L-malliset. Myöskin alalaude tulisi jalattomaksi. Vai teenkö suosiolla jalat vaikeuttamaan siivousta?Tarvitaanko kerrostalon puu-ulkoverhouksessa tuuletusraossa palokatkot jos verhous on toteutettu B s1 d0 verhouksella?

Kysymyksiä ja vastauksia Puuinf

Vastaus: Jos UTS-paneelin asentaa vaakaan, jää vesi helposti seisomaan paneelin saumauran päälle, koska se on suora. Tämä taas rasittaa pintakäsittelyä. Esim. UTV-paneelissa tuo saumaura on viistetty, jolloin vesi valuu alaspäin. Kaikenlaiset suorat pinnat, johon vesi voi jäädä seisomaan, ovat julkisivun pitkäaikaiskestävyyttä heikentäviä tekijöitä. Haetko hakusanalla Asennus lähellänne? Cylexin hauissa puhelinnumerot, yhteystiedot, aukioloajat Löydä 'Asennus' lähistöllä jakamalla sijainti tai syöttämällä osoite, paikka, lääni tai postinumero Vastaus:  P3-paloluokassa yläpohjan osastointi kannattaa tehdä alapuolisten osastojen mukaan (kuten RakMK E1 määrittelee) (ks. liite) eli osastoivat seinät viedään vesikatteeseen saakka (kuten yleensä rivitalossa). Tällöin ei tarvita paloristikoita tms, koska osastoivan seinän toisella puolella oleva yläpohja saa sortua (P3-paloluokka) ja osastoiva seinä jää pystyyn ja rajoittaa palon leviämisen viereiseen osastoon. Mikäli osastointi tehdään vaakatasoon eli alakattoon, tarvitaan paloristikot, koska vaakarakenteen tulee pysyä ylhäällä alapuolisessa palossa ja ullakkopalossa P3-paloluokassa 30 minuuttia. (Ei siis kannata tehdä näin P3-paloluokassa). Discover asennus meaning and improve your English skills! If you want to learn asennus in English, you will find the translation here, along with other translations from Finnish to English

3 lasta kuoli - Levin traagisen mökkipalon syyksi paljastui virheellinen

 Vastaus: Liitteessä on tietoa joistakin vesikaterakenteista. Myös oheisesta linkistä löytyy kirja, jossa saattaa olla hyödyllistä tietoa tähän asiaan. http://www.perinnemestari.fi/index.php?id=65&id2=102&id3=172Yritin löytää paloturvallinen puutalo -ohjeesta ohjetta suojaverhouksen toteuttamiseen tilanteessa, jossa suojaverhouksena toimiva kipsilevy haluttaisiin asennettavaksi CLT:n pintaan asennettujen koolausten päälle. Eli voiko (tässä tapauksessa YP-levy) CLT:n päälle tehdä ensin koolauksen ja asentaa suojaverhouksena toimivan palokipsilevyn (GFL18) sen päälle? Paloturvallinen puutalo -ohjeen sivulla 38 on kuva, jossa kerrotaan suojaverhouksen sijaitsevan ”tavallisesti” tilaa rajoittavissa pinnoissa. Olisiko tietoa, mitkä muut vaihtoehdot tulevat kysymykseen suojaverhouksen tekemiseksi? Voiko se olla jopa alaslasketussa katossa, tms.?Vastaus: Sisäilman kosteusolojen parantaminen puurakenteilla ja Hengittävä puukuiturakenne -julkaisuissa on kerrottu kyseisestä asiasta. Periaatteessa puuverhoilulla (esim. puupaneeli) voidaan ”matkia” hirren vaikutusta sisäilmaan. Tärkeää on muistaa, ettei puupintaa pintakäsitellä siten, että vesihöyryn siirtyminen estyy. Tässä on avainasemassa pinnoiteen vesihöyrynvastus. Tärkeää on muistaa, että ulkovaipparakenteissa tulee aina olla riittävä ilman- ja höyrynsulkutoiminto.

Lautalattia ja lattialämmitys, valmis! – Monosilla

Lattianhionta.fi - Parketin ja lautalattian asennus

Asennusohjeet - Romanoff Lattiat O

 1. Vastaus: Kysymys on siis tilasta, jossa on joskus myös käyttöluokan 2 olosuhteet. Tällaiseen tilaan kannattaa laittaa havupuuvaneri, koska koivuvanerin pintaan tulee kosteissa olosuhteissa erittäin helposti mustia homepilkkuja. Suosittelemme, että olette yhteydessä esimerkiksi Metsä Wood:iin. Heillä on vanerituotteita tällaisiin olosuhteisiin. Esimerkiksi alla olevassa linkissä oleva homesuojattu havupuuvaneri voisi olla yksi vaihtoehto.
 2. Vastaus: Vaikka itse levylle saisi jonkin leikkauskestävyyden, niin sen liitoksille ei ole mitään arvoja. Jos tuon levyn läpi laittaa naulan tai ruuvin, niin liittimen leikkauskestävyyttä on varmaan mahdottomuus selvittää. Puuinfon levyjäykistysohjelmalla ei voi tuota mitoittaa, koska levyn liittimien leikkauskestävyys pitäisi olla myös ohjelmassa. Suosittelemme, ettei kyseistä levyä yritetä käyttää jäykistävänä rakenneosana, koska sitä ei ole sellaiseen tarkoitettu, ks. liite.
 3. Vastaus:  Teräksen ja puun välisestä liitoksesta saadaan lujempi. Tällaisen liitoksen suunnittelussa on tärkeä muistaa, että liitosvoima on teräslevyssä, josta se siirtyy pultin kautta puulle (ja päivastoin). Ettei tule vahingoissa sellaista liitosta, jossa on vain irrallinen teräslevy kahden puuosan välissä ja sitä pidetään puu/teräs-liitoksena. Rakennusprosessissa voi tulla monenlaista ymmärrystä asioista.
 4. Vastaus: Ohjelmassa ei ole huokoisia puukuitulevyjä, koska kyseinen eurokoodin mitoitusmenetelmä ei sisällä tällaisia levyjä. ”Katso ohjeet Leijona-tuulensuojalevyille” tarkoittaa ohjelmassa liitteenä olevaa pdf-tiedostoa, joka on VTT:n lausunto tietynlaisesta ulkoseinärakenteesta, jossa on Leijona-tuulensuoja. Mikäli mitoitettava seinä on lausunnon ehtojen mukainen, niin tällöin ei tarvitse laskea mitään, vaan seinä täyttää kyseisessä lausunnossa olevan paloluokan.
 5. Vastaus:  Olen siinä käsityksessä, että Suomessa mahapalkit valmistetaan nykyisin yksinomaan taivutetuilla lamelleilla (ks. liite). Mahapalkista ei ole valitettavasti esimerkkilaskelmaa, mutta tarkastukset ovat samanlaisia kuin harjapalkilla, koska mahapalkin yläpintaan muodostuu viisteellinen reuna, jossa lamellit katkeavat. Samoin tällaisen mahapalkin keskialueelle syntyy harjapalkin harja-alueen kaltainen alue, johon syntyy poikittaista vetoa. Lisätietoja voitte kysyä esimerkiksi Asko Keroselta (Insinööritoimisto Asko Keronen) (asko.keronen@kolumbus.fi). Lisäksi kannattaa kysyä liimapuuvalmistajilta (esim. Versowood). 
 6. en jää suunnittelijan harteille. Kirjassa RIL 107-2012 on tietynlaisia ohjeita lomalautajulkisivun taustan tuuletuksen järjestämisestä (ks. liite). Nämä ovat kuitenkin vain ohjeita eikä siis määräyksiä. Määräyksiä ovat vain Rakentamismääräyskokoelman osissa esitetyt määräykset ja niistä vastaa Ympäristö

Lautalattian asennustyökalu, Seinäjok

mokkitalkkar

Muissa maissa kuten Ruotsissa ja Saksassa tällaisten talojen tekeminen on mahdollista, joskaan määräykset eivät ole suoraan vertailukelpoisia, koska paloturvallisuuskonseptit ovat hyvin erilaisia. Esimerkiksi Saksassa poistumistiet tulee rakentaa A-luokan materiaaleista ja palon leviäminen huoneistosta julkisivuun tulee estää. Muovimaton päälle asennuksesta yleinen suositus on että matto poistetaan alta, liimajäänteet hiotaan pois ja epätasaisuudet tasoitetaan. Kerros/rivitalossa voi olla jopa määrätty että pitää poistaa Mitä kosteusprosenttia voidaan pitää suositeltavana kylpyhuoneen väliseinien koolauksessa, muutenkin yleisesti saunassa ja kylpyhuoneessa käytettävässä puutavarassa? Voiko arvoa, Sisäverhous <16 %, pitää hyvänä?Mistä löytyisi tietoa puusäleikköverhouksesta ja sen taustana olevasta tuulensuojalevystä. Eli kun verhous on säle (pysty eikä tiheä) pääsee tuulensuojalevy kastumaan. Löytyykö tuulensuojatuotetta joka tätä kestäisi. Ettei tarvitse rakentaa “kaksoisjulkisivua”, jonka säleikkö on vain koristeellinen ja alla normaalipuuverhous.Olen käynyt ajatusleikkiä talosta, jossa pääasiallinen rakennusmateriaali olisi uretaanilevyt. Pohjarunko ja vesikattoa kannatteleva ulkoinen runkorakenne, esim. teräksestä tai liimapuusta. Itse seinä rakenne voisi olla seuraava: ulkoverhous, rimoitus puukuitulevy/vaneri, n.300mm PUR levyä ja sisälle kipsilevytys. Sähköt ja vedet ja muut "viennit" voisi vetää uretaanissa seinä/lattia pinnan alla. Kysymykseni kuuluukin: Onko tällainen rakenne mahdollinen nykyisillä rakennusmääräyksillä? Ajatus tasolla voisi saada helposti/nopeasti koottua nolla/passiivitalon.

asennus Betoniteollisuus ry. PL 381 (Eteläranta 10) 00131 Helsinki. Puh. 09-12991 Fax. 09-1299 291. Verkkolaskutus: Betonia Oy OVT 003724553881 välittäjätunnus BAWCF122 Basware Liitteenä olevan RUNKO-RYL:n teksti halkeamista on tulkinnan varainen. Halkeamista sanotaan näin. ”Laudan keskialueella sallitaan halkeamia, ei kuitenkaan läpimeneviä halkeamia, joiden pituus on enintään 15 % laudan pituudesta.” Itse tulkitsen tekstin niin, että halkeamia sallitaan enintään 15 % laudan pituudesta ja läpimeneviä halkeamia ei sallita. Olen tehnyt erään uudistalon julkisivuverhouksen esitetyistä virheistä tavarantarkastuksen ja talotoimittaja lukee RUNKO-RYL:n tekstiä niin, että halkeamia sallitaan kunhan ne ovat läpimeneviä ja niiden enimmäispituus on 15 % laudan pituudesta. Onko minulla mahdollisuus saada neuvoa ko. tekstitulkintaan?Suunnittelen puurakenteisen rungon jäykistämistä vanerilla. Löytyykö vastaavia suunnitteluarvoja (jäykistyskapasiteetti [kN]) eri vanereille ja kiinnikkeille, joita on esim. kipsilevylle Gyprocin oppaissa?

Helppo asennus: Eristeessä oleva ruudukko helpottaa putken asentamista halutulla asennusvälillä. Yli 28 mm lautalattian ja lämmönluovutuslevyjen väliin ei tarvitse asentaa lastu- tai kipsilevyä Desktop. There are many different Sabayon variants. Each one is designed for a specific purpose and designed to bring out the best in your hardware. We provide Live versions of most of our variants, so.. Kun värähtelymitoitusohjelmassa valitsee pintalaatan kansilevyn päälle, niin huomioiko ohjelma sen niin että valu toimii liittorakenteena levyn kanssa?Kun käytössä on OSB levy, niin siihen ei taida saada valua tarttumaan kiinni, eli valusta pitää tehdä kelluva rakenne. Mietin että tuleeko värähtelymitoitus oikein jos lasken sen käyttäen tuota pintalaattaa ja toteutus tehdään kelluvana rakenteena? Laskettava rakenne on siis: KP-palkki + OSB levy + Valu (kipsi, plaano tai betoni).Jos välipohjan laskee elementtirakenteisena niin ohjelma ei huomioi enää poikittaistukia laskennassa. Miksi ei, jos valmis välipohja on kuitenkin vastaava kuin paikalla rakennettu?

Video: Vesikiertoinen lattialämmitys - K-Raut

Lämminvesivaraajan asennus helposti Taloon.comista! Lämminvesivaraajan asennus. Klikkaa tähtiä päästäksesi arvosteluihin. Skip to the end of the images gallery Update (June 2017): This four years old post still receives up-votes so I'm guessing it still works for many people. However, Mr. Walsh himself recommended to update Node.js just using nvm instead Lautalattian asennus. Urakkamaailma on. - Ilmainen

Hinnasto | Turku | Parkettityöt Rinne

Käsittääkseni lattian värähtelytarkastus ei ole pakollista, tai sen tietynlainen huomioonottaminen on viime kädessä rakennuttajan päätettävissä (suunnittelijan avustuksella). Tosin kuntakohtaisia poikkeuksiakin on. Mm. Oulussa rakennusvalvonta sanoo oman mielipiteensä asiasta, jota on noudatettava. Olen käyttänyt Finnwood- mitoitusohjelmaa jo jonkin aikaa. Mielestäni se on erittäin hyvä sellainen. Lähes aina lattiarakenteen ollessa kyseessä, värähtelytarkastelu on se, joka ylittyy, vaikka muut osa-alueet olisivat riittävät. Kysynkin sitä, että olisiko mitään suuntaa-antavaa ohjetta värähtelytarkastelun ylittymisessä, että minkälaista ylitysprosenttia voitaisiin sallia, jos ylitysprosenttia verrattaisiin esim. VTT:n tiedotteeseen "LATTIOIDEN VÄRÄHTELYT". Siinä on mm. Taulukko 1. "Kuvaus mahdollisesta värähtelyn voimakkuudesta eri värähtelyluokissa". Tämän taulukon avulla voisi esim. asiakkaan kanssa sopia, että minkä asteinen ylitys värähtelytarkastelussa voitaisiin sallia, ja ohjelman antaman ylitysprosentin perusteella voisi arvioida esim. alemman luokituksen vaatimukset. Asennus tarkoittaa sovelluksen käyttöönottoa tietokoneessa. Asennuksen yhteydessä sovellukseen liittyvät ohjelma- ym. tiedostot kopioidaan kiintolevylle, luodaan tarvittava hakemisto sekä tehdään sovelluksen käyttöön liittyvät määritykset.. Vastaus: Valitettavasti dimensioita ja lujuusluokkaa ei voida laittaa käyttäjän määritettäviksi, koska mitoitus perustuu osaltaan RIL 205-2-2009 taulukoiden arvoihin, joissa on kyseisiä tolppadimensioita.

Mökkipalon tutkinnassa kävi ilmi, että palo syttyi olohuoneen lautalattian alla olleesta sähkötoimisesta lattialämmityksestä, jonka lämmityskaapelin asennuksessa oli tehty useita virheitä. Arkisto: lautalattian asennus. Yleinen | 30.1.2014

Parketti Parla Tammi Forte - Parketti, Puulattia, Paneeli

Asennus- ja huoltotyö

Millaisella naulalla ja kuinka monella tulisi 28*170 mm puuverhous kiinnittää. Puuverhouksen alla runko k600 ja ristiinkoolaus 2*22mm. En löydä selkeää ohjetta esim. RT:ltä. Joku sanoo 65*2.1 ja joku 75*2,8. Onko teillä virallista kantaa asiaan? Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi totesi avajaispuheenvuorossaan, että tapaus on sellainen, että jokaisen mökkejä vuokraavan tulisi tutustua siihen. 1. Hae sopivat renkaat ja vanteet. 2. Nopea toimitus kotiovelle tai asennusliikkeeseen. 3. Asennus. 4. Voit säästää jopa 40 % tavallisen rengasliikkeen hinnoista

Vastaus: Kyseinen eurokoodin laskentamenetelmä perustuu hyvin pitkälti koepoltoista saatuun tietoon. Kysyin VTT:ltä koepoltoista ja vastaukset olivat seuravat:1. Sellaista julkista tutkimusta ei ole tehty, jossa olisi laskettu seinän osastoivuus kyseisellä menetelmällä ja sitten poltettu kyseinen seinä. 2. VTT on tehnyt paljon koepolttoja Suomessa toimiville levyvalmistajille ja näitä levyvalmistajilta saatuja tietoja on käytetty laskentamenetelmän tarkastamiseen.VTT on siis tarkastanut, että laskentamenetelmä antaa samansuuntaisia tuloksia kuin Suomessa toimivien levyvalmistajien ohjeet. Menetelmää käytettäessä tulee muistaa seuraavat seikat:- seinän korkeus on max 3 m- jos puurangat hiiltyvät, tulee niiden kestävyys tarkastaa (seinä ei saa sortua ennen osastointiajan päättymistä)- levyjen ominaisuuksien tulee olla sellaisia kuin Suomessa toimivien levyvalmistajien ohjeet antavat (tulee kysymykseen, jos ulkomailta tulee esim. kipsilevyjä, jotka eivät ole Suomessa tunnettuja)  Panssarilasin asennus käy Fonumissa helposti. Asennamme panssarilasit suosituimpiin puhelinvalmistajien puhelimiin: Apple iPhone, Honor, Samsung, Huawei ja OnePlus Kilpailuta lankkulattian asennus, lue aiheesta tai selvitä mitä maksaa. Minkälaisen lautalattian asentamisesta onkaan kyse, Kodinplazasta löydät lautalattioiden asentamisen ammattilaiset Vastaus: Valitettavasti emme pysty antamaan suoraa vastausta kysymykseenne, koska levyn kestävyys ja taipuma tulee tutkia tapauskohtaisesti huomioiden myös OSB-levyn lujuusluokka. OSB-levyä mitoitettaessa tulee huomioida mm. seuraavat tekijät:Tarkoituksena olisi paneloida ulkosauna hirsipaneelilla ja käsitellä rautavihtrilillä (rautasulfaatti). Minkälaisia kiinnikkeitä paneelin kiinnitykseen kyseisen käsittelyyn jälkeen voisi käyttää? Käykö normaali kuumasinkitty naula?

Remontti-Reiska: Puulattian asennus ja maalaus - YouTub

 1. lattian asennus. Blogi Remontti. Mitä maksaa keittiöremontti
 2. ilma menee suoraan rakennuksesta ulos.
 3. ation reveals the president was warned about the potential for a pandemic but that internal divisions, lack of planning and his faith in his own instincts led to a halting response
 4. en on mahdollisesti ratkaistavissa. Tähän tarvitaan palokonsultti, joka voi suorittaa ko. tarkastelut.

Haluaisin tietää kuinka ns. vinorima (42x42x28 mm) asennetaan terassin puurunkoon. Korkein sivu 190 cm muut sivut 90 cm = (kaidekorkeus 90 cm). Voiko ruuvata ulkopuolelta vinoriman viistolta sivulta terassin pystyrunkoon. Pitääkö porata reiät vinorimaan halkeamisen estämiseksi. Ruuvien pituus ? ? Palveluihimme kuuluu muun muassa laminaatin, lautalattian ja parketin asennus sekä huolto yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Parketin asennuksen lisäksi asennamme laadukkaat ja.. Vastaus: Muovipinnoitettu vaneri voisi olla tuohon soveltuva, jos vanerin käyttöolosuhde vastaa liitteissä olevia tietoja. Pinnoitetussa vanerissa reunasuojauksen (maalaus) asiallinen toteuttaminen on elinehto vanerin kosteudenkestävyyden kannalta. Lisätietoja vanereista löytyy alla olevista linkeistä.

Olen viimeaikona innostunut vanhanaikaisesta pilaripalkkirakentamisesta  (esimerkki kuva http://www.preservationtimberframing.com/stylish-scarfs-for-summer/pennell-el-raising-and-house-scarf-joints-2014-06-16-096/#main). Löytyykö tällaisille liitoksille valmiita mitoitusohjeita? Onko tiedossanne jotain mukavaa lukemista vanhanaikaisesta puurakentamisesta? Lahden Lattia-asennus Oy. 6 likes. Kokonaisvaltaiset huoneistoremontit, sekä saunat ja kylpyhuoneet. Lahden Lattia-asennus Oy. Damage Restoration Service in Lahti, Finland

Eli ongelmana tuon väliseinän levyjäykistyksen mitoitus --> toisella puolella välipohja ja toisella auki. Mitoitus menee 2. kerroksisena läpi mutta "aukon" puolella jos lasketaan yhdellä levyllä koko seinä korkeuden osalla mitoitus ei toimi. Toimiiko seinän levyjäykistys jos seinä tulee kahdesta levystä jotka on välipohjapalkistoon ruuvattuna levyjen ylä- ja alapinnasta?Vastaus: NR-yläpohjan esimerkissä yläpuolisessa palossa hiiltyminen alkaa välittömästi alapaarteen yläpinnasta, koska alapaarteen päällä ei ole suojaavaa levyrakennetta (puhallusvilla ei pysy paikoillaan palotilanteessa). Tämän takia käytetään tehollisen poikkileikkauksen menetelmää. Huomiona vaan, että tehollisen poikkileikkauksen menetelmässä palkeille ja pilareille käytetään tavallisesti nimellistä hiiltymisnopeutta, koska tämä sisältää kulmapyöristykset ja halkeamien vaikutuksen. Teidän välipohjan tapauksessa yläpuolinen palo tulisi tutkia samalla menetelmällä kuin alapuolinen palo tutkittaisiin (liite C), koska palkin päällä on levyrakenne, joka suojaa palkin yläpintaa osan palonkestoajasta. Hiiltymisestä tulee siis monivaiheista. Sitten tulisi miettiä myös se, että välipohjan kansirakenne on kantava rakenne, jonka tulee kestää palossa, jotta palokunta voi kävellä välipohjan päällä.Oppaassa on mainittu että OSB –levy sopii alustaksi kermi- sekä peltikatteelle. Kermi liimataan levyn päälle, jolloin väliin ei jää rakoa kosteudelle, mutta miten on pellin kanssa? Toimiiko kosteusteknisesti jos päälle asennetaan aluskate ja konesaumattu pelti? Tuolloin kosteudelle jää rako levyn ja kattopellin väliin, mutta kuitenkin niin pieni ettei se tuuletu.Minulla olisi tekninen kysymys Suomessa käytetyistä puulaittioista ja niiden rekenteista. Osaisitteko sanoa mikä on puulattiarakentessa suhde kiinteän puupalkin ja I-puupalkkin välillä, eli englanniksi ”what is the ratio of solid wood joist to engineered wood joist (I-joist) used in wood flooring construction in Finland”. Kysyisin myös käytetäänkö Suomessa palkkien välissä tukipaloja, jotka vähentää lattian joustavuutta ja tärinää kuten esim. ohessa olevassa kuvassa?En löytänyt internetistä tietoa ko. asiasta. Löysin Puuinfon julkaisun ”Pintojen ja katteiden paloluokat” mutta siellä ei ollut rimoituksista mitään (paneeleista ym. oli tietoa)?

Puuinfo ei osaa ottaa tarkemmin kantaa, että mikä on yllä olevien materiaalien paremmuusjärjestys. Jokaisella puulajilla on omat hyvät ja huonot puolet aina ulkonäöstä lähtien. Parhaiten tässä asiassa osaa neuvoa laudevalmistajat. Vastaus: Erikoisrakenteet vaativat aina kohteen rakennesuunnittelijan näkemyksen. OSB-levyssä on erilaiset ominaisuudet eri suunnissa, joten levyn asennussuunnalla koolaukseen nähden on merkitystä. Merkityksellistä lattiarakenteessa on levyn taivutuskestävyydellä ja –jäykkyydellä. Liitteen esimerkistä näette, että levyn taivutuslujuus ja kimmokerroin (bending-arvot) ovat suuruudeltaan aivan erilaisia levyn pääsuunnassa (0°) ja pääsuuntaa vastaan kohtisuorassa suunnassa (90°). OSB-levyjä on myös erilaisiin käyttötarkoituksiin sisä- ja ulkokäyttöön, joten levyn valinnassa kannattaa tutustua valmistajan ohjeisiin.Vastaus: Ohjelmalla voidaan laskea hetkellinen siirtymä sekä lopputilan siirtymä. Lopputilan siirtymässä on mukana viruma. Kun mitoitetaan jäykistävää seinää hetkellisessä aikaluokassa (esim. tuulikuorma) tarkastellaan vain hetkellistä siirtymää. Virumaa ei tapahdu hetkellisessä kuormituksessa. Lopputilan siirtymiä ja leikkausjäykkyyttä käytetään esimerkiksi tapauksessa, jossa levyjäykiste toimii esimerkiksi stabiliteettitukena primäärirakenteelle (ajan kuluessa viruma heikentää stabiliteettituen jäykkyyttä). Tällainen levyjäykiste voi olla esimerkiksi hallirakennuksen kattoelementti, jonka levytystä käytetään pääkannattimen kiepahdustuentaan. Ohjelmassa kuorman pitkäaikaisosuus liittyy siis tuohon viruma-asiaan. Pitkäaikaisosuuden prosenttiosuus saadaan normista, riippuen kuorman tyypistä. Siirtymän raja-arvon määrittää suunnittelija. 5 mm oletuksena on vain jokin luku, jollekin seinäkorkeudelle. Normissa on suosituksia rakennuksen vaakasiirtymälle eli ohjelmaan syötettävä luku on suunnittelijan valinta. 

Kiinteä asennus. Pistelin vanhaan letkuun tosi pieniä reikiä 30 cm välein.. Vastaus: "Puurakenteen u-arvon määrittäminen"-ohjelmalla, voidaan määrittää  ulkoilmalla tuuletettavan puualapohjan u-arvo liitetiedostossa Rossipohjan u-arvo esitetyllä tavalla (tuuletus max 8 promillea, u-arvovaatimus 0,17 W/m2K). Liitteen esimerkissä alin rakennekerros on huokoinen puukuitulevy 25 mm palkkien välissä. Tuulensuoja voidaan laittaa myös palkiston alle. Teen rakennesuunnittelua keväällä alkavaan kohteeseen. Mikähän olisi liimapuupalkin reunakorkeus 18m leveään halliin harjapalkilla? kehäjako k-k 6m Lumikuorma Pori Jokapaikan sarvipää Neko Maestral -kaksipyörätraktori sopii monenlaisiin pihatöihin. Sähköä taivaalta - Aurinkojärjestelmän asennus. Sany tulee Suomen kaivinkonemarkkinoille

Epoq-keittiön asennusohjeet ja tietoa asennuspalveluistamme - Gigantt

Asennuksessa pitää vaan olla tarkka että lankut menevät kiinni toisiinsa, itsellä jäi pariin kohtaan pieni rako ja sinne kerääntyy kuonaa helposti... Keittiössäni oli vanhan puulattian päällä linoleumi jonka.. Opi.riveria.fi. Workseed. Office Proplus (asennus) Kysyjä jatkaa: Muutamassa rakennusvalvonnassa sitä on nyt tulkittu niin, että tuo hirren määritys kattaa myös clt seinän. Tilanne hieman hankala kun esim. painumatonta hirttä valmistetaan clt levystä ja se saa huojennuksen. Kokonainen clt levy taas kaikkialla ei.Jos riittää, että osastointi REI 60 täytyy toteutua vain konehuoneesta ullakon suuntaan ja viranomainen hyväksyy suojaverhotun puurungon, ehdottaisin silloin, että rakenteet suojaverhotaan konehuoneen puolelta 2x 18 mm kuitukipsilevyllä, jolloin voi käyttää lasivillaa, koska puurunko ei vaurioidu (hiilly) ollenkaan 60 min aikana. Learn how to Quick or Online Repair Office 365/2019/2016 installations. Has your Microsoft Office installation got corrupted? Are your Office programs not working properly

Valitettavasti emme pysty antamaan tarkkaa vastausta kysymykseenne, koska tällaiset ovat hyvin tapauskohtaisia. Asiaan vaikuttaa myös se, että onko rakennus ollut pitkän ajan kylmillään. Kylmässä rakennuksessa hirret ovat turvonneet ja kun rakennusta aletaan lämmittää, tapahtuu hirsissä kutistumista. Tämä liike voi olla hyvinkin suuri riippuen seinän korkeudesta ja kosteuden muutoksen suuruudesta. Edellisistä johtuen joudutte enemmänkin itse arvioimaan, näyttääkö hirsiseinä niin stabiilille, että siihen voi kiinnittää pystykoolauksen kiinteästi vai tarviiko koolauksen liitososissa olla liikevara. Liitteenä jotakin perustietoa hirsirakennusten korjaamisesta.Vastaus: Levyn kapasiteetti löytyy osiosta ”Levymitoitus” (ks. oheinen liitetiedosto). Myös kiinnitystapa valitaan samasta osiosta. h/4 levyiset levyt saadaan mukaan siten, että osiossa ”Levymitoitus” määritetään levyn jäykkyys Cv ja kestävyys Fv,Rd. Näin tehtään kaikille erilaisille rakenteessa oleville levyille. Sitten näistä levytiedoista kootaan koko rakenne osioissa ”Rakennemitoitus”. Lautalattian asennus. Puuritilän mitoitus paloluokan mukaan. Vastaus: Talossanne on ilmeisesti betonilaatta, jossa on vesikiertoinen lattialämmitys ja haluaisitte betonilaatan päälle lautalattian

Parketin asennus lattialämmityksen kanssa Kähr

Vastaus: Ristikkovalmistaja mitoittaa ristikon yläpaarteen tietylle ruodejaolle, mutta ei ota kantaa, että miten ja mihin ruoteisiin yläpaarteen sivuttaistuennasta syntyvät voimat viedään. Se on rakennesuunnittelijan tehtävä. Mikäli pystyt estämään sekä yhteen suuntaan tapahtuvan nurjahduksen että s-nurjahduksen ruoteita käyttämällä (siirtämällä nurjahduksista syntyvät voimat ruoteiden avulla jäykisteille), niin tuota kyseistä lautaa ei tarvita. Epäilen kuitenkin, että s-nurjahduksessa ruoteisiin syntyy niin suuria voimia, että ruoteet ja niiden liitokset eivät kestä.Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.Olisiko OSB –levyistä hyvää tietopakettia? Esim. minkälaisiin käyttökohteisiin Suomessa on hyväksyttyä käyttää OSB –levyä. Esimerkiksi meillä on katto tekeillä, niin onko esteitä käyttää laudoituksen sijasta OSB –levyä? Asiasta on hieman ristiriitaisia mielipiteitä. Toisten mielestä vahapinta toimii lähes vesieristeenä ja kestää likipitäen mitä vaan ja joidenkin mielestä levy kosteudesta.Vastaus:  Vesikatteen alusrakenteeseen löytyy vanerituotteita ja ne on tähän tarkoitukseen suunniteltuja tuotteita, ks. liite. Tällaisissa tuoteissa on mm.Vastaus: Ohjelmassa olevat levytyypit määräytyvät eurokoodin mukaan (RIL 205-2-2009). Levytyypeille on määritelty tietyt parametrit, joilla osastoivuus voidaan laskea. Eurokoodissa ei ole annettu kyseisiä parametrejä kuitusementtilevylle, joten sellaista ei voida ohjelmalla tutkia. Ohjelmassa oleva kuitulevy tarkoittaa puukuitulevyä. Ohjelmassa oleva seinä tulee aina olla symmetrinen eli samanlaiset levytykset molemmin puolin. Tietysti, jos seinän laskee kipsilevyillä ja todellisuudessa seinään tulee kuitusementtilevy, jonka palo-ominaisuudet vastaavat laskelmassa käytettyä kipsilevyä, niin asian pitäisi olla kunnossa. Seinän korkeus on eurokoodissa rajoitettu 3 metriin. Eurokoodissa ei ole valitettavasti minkäänlaista osastoivuuden mitoitusmenetelmää välipohjalle, joten laskuria ei ole voitu tehdä.

Lautalattian asennus. Ja varmaan paljon muutakin, mitä ei nyt muista. Lisäks tuli ajeltua monenlaisilla koneilla pitkin kesää, el Vastaus: Liitteessä skannattu sivu asiaa käsittelevästä kirjasta sekä Puuinfon tekninen tiedote. Tyypillinen kiinnitys on 2 naulaa / verhouslauta / kiinnityskoolaus. Suosittelemme, että kiinnityskoolaus olisi paksumpi kuin esittämänne 22 mm, koska naulan tartuntakestävyys on riippuvainen tartuntapituudesta. Vastaus: Valitettavasti emme voi ottaa kantaa yksityiskohtaista rakennesuunnittelua koskeviin kysymyksiin. Valokate vaatiin alleen melko tiheän alusrakenteen ja palkiston, joka sitten kytketään pilareihin. Lisäksi koko systeemi täytyy jäykistää, jotta se pysyy pystyssä. Kysymyksessä on siis henkilöturvallisuuteen vaikuttavia asioita. Suosittelemme, että otatte yhteyttä johonkin rakennesuunnittelijaan, joka suunnittelee kyseisen kokonaisuuden."Puukerrostalo - palomääräykset 2011 | Puuinfo" sivulta ei suoraan käy ilmi se, että vesikaton rungon luokkavaatimus on R30 (E1 2011, Taulukko 6.2.1). PES 2.0:n detaljeissa yläpohjan kantavana rakenteena on NR-ristikko. Onko se niin, että koska yläpohjan ontelossa ei ole ullakkoa ja siten mitään asumiseen liittyviä toimintoja, niin kaikki palotapahtumat siellä tulkitaan levinneiksi muista osastoista? Osastointi leviämisen ehkäisemiseksi ja rakenteellinen suojaus hiiltymisen ehkäisemiseksi katsotaan riittäväksi täyttämään kantavuusvaatimuksen palossa. Ymmärränkö oikein? Paloristikko ei siis ole taloudellinen verrattuna osastoinnin ja suojauksen yhdistelmään. Onko paloristikolla virkaa ylipäänsä missään?

Palomääräysten taulukoiden mukaan puun käyttö voi siis olla hankalaa. Niiden mukaan puupintojen aikaansaamiseksi kyseeseen voisi mahdollisesti tulla palamattomalle alustalle liimatut ohuen puuviilut? On olemassa tuotteita joissa kipsilevyn päälle on liimattu ohut puuviilu. Lisäksi on tuote jossa sama tehdään alumiinin päälle esim www.aluwood.eu .Vastaus 2: Kun levyä käytetään palosuojauskäytössä eli lasketaan kantavuutta [R] 2x 13 mm kipsilevyllä saavutetaan R 30 välipohjarakenteessa. Kun levyä käytetään suojaverhouskäytössä 1x 13 mm kipsilevy on K210. Voisi ajatella, että 2x 13 mm on K220. Kun levyä käytetään osastointiin [EI], voidaan 2x 13 mm kipsilevyllä saavuttaa seinärakenteessa EI 30. Tämä voidaan laskea eurokoodin menetelmällä (vastaukseksi tulee itse asiassa 29 min). Vaakarakenteelle ei voida laskea EI-arvoa eurokoodilla. Lisäksi vaakarakenteen EI-arvo on pienempi kuin seinässä eli 2x 13 mm levytys ei välttämättä täytä EI 30 vaatimusta vaakarakenteessa (jos levyvalmistajalla ei ole siitä omaa ohjetta). Koska tavallaan samasta asiasta on yllä esitetyt vaihtoehdot, niin ajattelin, että viranomaiset voivat tarttua noihin ja sen takia asia kannattaa selvittää ja sopia viranomaisten kanssa. Olen itsekin etsinyt levytuotteita, joilla saisi K230 yhdellä levyllä, mutta en ole niitä vielä löytänyt. Muiden levyjen käyttö johtaa siis EI 30-menetelmän käyttöön ja sitä kun ei voida laskea eurokoodilla vaakarakenteelle, niin pitäisi saada levyvalmistajalta hyväksyntä. Alla autokatos ja päällä avokuisti. Katos kytkeytyy asuinrakennukseen. Seinän EI30 tai EI60 vaatimus täyttyy ulkoseinässä, kun rakenne on kokonaan kiviaineinen (molemmat kuoret poltettua tiiltä ja eriste mineraalivillaa). Jostakin syystä pääsuunnittelija, vastaava työnjohtaja ja rakennuttaja ovat huolestuneita rakenteesta, ilmeisesti vakuutusyhtiö on kysynyt??. Omasta mielestäni ulkoseinän EI30 olisi riittävä. Tällöin ikkunat ja nosto-ovi tulisi olla EI15. Olenko tulkinnut palomääräystä oikein? Sähkökiukaan asennus Asennuspalvelu on tarjolla kaikkiin verkkokaupastamme hankittuihin sähkökiukaisiin. Palvelu soveltuu niin vanhan kiukaan vaihtoon kuin uuden saunan kiukaan..

Vastaus: Kyseisissä kaavoissa käytetään ominaisarvoja, koska arvo on kaavan sisällä oleva ominaisarvo ja ominaisarvot ovat samat normaalissa tilanteessa ja palotilanteessa. Kun taas osoitetaan rakenteen kestävyyttä palotilanteessa, lujuus- ja jäykkyysominaisuuksien mitoitusarvot määritetään RIL 205-2-2009 kaavoilla 2.1 ja 2.2 (vertailuarvo jännitykselle sekä jäykkyys saavat olla suurempia palotilanteessa). Myös RIL 205-2-2009 kirjan lopussa olevassa esimerkissä on käytetty ominaisarvoja kyseisissä kaavoissa.Olisi pari kysymystä liittyen liimapuupilareiden liitoksiin. Kohde on koulurakennus ja kyseessä on pääsisäänkäynnin katos, jonka runko tehdään liimapuusta. Esimerkiksi tiiviin lattiapinnoitteen asentaminen vanhan lautalattian päälle näytti olevan riittävä ärsyke. Viranomaisten taholta oli nimenomaan suositeltu peruskorjausta vaihtoehdoksi uuden rakennuksen.. Vastaus: Liitteessä tietoja tumman julkisivun vaikutuksesta ulkoverhouslautaan (ote kirjasta Puu-ulkoverhousten suunnittelu-, rakentamis- ja pintakäsittelyohje/Jari Virta) Find all PC and Mac installation files for AVG antivirus, VPN, and tuning app in one place, including the latest updates, and trials

Löytyykö mistään ilmaääneneritysarvoja hirsi(ulko-)seinille? Mikä R A,tr (=Rw+Ctr) alla olevevassa rakenteessa. Seinässä ulkoa päin: massiivihirsi 130mm, runko 150mm+ ruisk.puukuitueriste, 50mm koolaus+ r.puukuitueriste, ilmansulku +kipsilevy 13mmVastaus: Kyseinen ohjelma ei ole tarkoitettu naulalevyristikoiden mitoittamiseen vaan naulalevyristikkorakenteisen yläpohjan kokonaisjäykistyksen mitoitukseen. Muuta versiota ohjelmasta meillä ei ole tarjolla.

Uivalla lautalattialla tarkoitetaan lattia-asennusta, jossa lattialaudat asennetaan toisiinsa kiinni mutta niitä ei kiinnitetä lattian alla olevaan alusrakenteeseen. Uivassa lattiassa lautojen pontit, eli kiinnityskohdat, tulisivat olla tasaisia.Eristeeltä vaaditaan paloteknisiä ominaisuuksia seuraavissa tapauksissa:A) Kun eristettä käytetään suojaamaan puurakennetta palotilanteessa (kantavuusmitoitus). Jos puurakenteen palosuojaus on toteutettu levysuojauksella tms. koko palonkestoajalle, niin eristeeltä ei tällöin vaadita palosuojausominaisuuksia, koska puurakenne ei hiilly.B) Kun eristettä hyödynnetään osastoivassa rakenteessa rakennekerroksena.C) P2-paloluokassa, kun rakennus on 3…8-kerroksinen asuin- tai työpaikkarakennus ja runko on puuta, tulee käyttää palamattomia eristeitä (ks. RakMk E1 taulukko 6.2.1).D) P1-paloluokassa, kun rakennus on enintään 2-kerroksinen ja runko on puuta, tulee käyttää palamattomia eristeitä (ks. RakMk E1 taulukko 6.2.1).Olen remontoimassa vanhaa hirsirakennustani. Sellainen asia tuli esiin, että voiko sisäpintaan tulevat puukuitulevyt asentaa suoraan vanhan hirsiseinän päälle? Ajettelin laittaa ensin höyrynsulkupaperin noiden alle. Vai tulisiko laittaa ensi koolaus hirsiseinää vasten ja sen päälle paperi+levyt? seinä on aikoinaan lisäeristetty ulkopuolelta. Yritin etsiä puuinfo sivuilta tietoa muttta en löytänyt.Etsin vastausta kysymykseeni, että voiko osb-levystä. 8mm rakentaa väliaikaisen saunan. Levy näytti olevan ainakin ulkokäytössä mistä sain sen. Levy vain mietityttää? Kosteudella ei niin väliä jos kostuu väliaikaiskäytössä hieman, mutta kestääkö höyryä, kuumuutta. Haihduttaako jotain liimamyrkkyjä, kaasuja lämmetessä. Luin jostakin, että kuumuuden kesto olisi hyvä. Mutta arvelluttaa jos se on homesuojattu. Muodostaako kuumetessa kaasuja tai formalehydiä? Voiko sitä vetää saunasuojalla?

Olen perehtynyt U-arvolaskurin (Puurakenteen U-arvo versio 1.03) käyttöön ja haluaisin tietää, onko ohjelmasta tarjolla dokumentaatiota, josta sen suorittamat laskutoimitukset voisi nähdä. Jos tieto on avointa, haluaisin erityisesti tietää, miten ohjelma määrittää koolausta vastaavien osa-alueiden lämmönvastukset R_b, R_c ja R_d. Lisäksi haluaisin tietää miten R-arvo määräytyy, kun rakennekerrokseksi on valittu koolauksen sisältävä lämmöneriste.Vastaus:  Vesivanerilla tarkoitatte ilmeisesti fenolifilmillä pinnoitettua vaneria ja tarkoituksena on käyttää sitä varaston sisäverhousmateriaalina. Kyseistä vaneria voidaan käyttää sisäverhousmateriaalina, mikäli se täyttää tilalle asetetut palotekniset pintaluokkavaatimukset. Tämä tulee tutkia tapauskohtaisesti. Tavallisesti vanerilla voidaan käyttää pintaluokkavaatimus D-s2,d2 tai D-s2,d0 riippuen levyn rakenteesta, paksuudesta ja asennustavasta. Pintaluokka on ilmoitettu vanerituotteen suoritustasoilmoituksessa.Askeläänieristys, PE-kalvo, kiilat, lyöntikapula, asennusvälineet, vetotanko, saha, vasara (vähintään 300 g), lyijykynä, mitta ja tarpeen vaatiessa: Clickguard™, liima D3, saumausmassa

 • Levin gitarr modeller.
 • Vuolupuukot.
 • Sisustustikkaiden teko.
 • Jack russell terrier pentuja.
 • Partnervermittlung wir zwei köln.
 • Akkukäyttöinen itkuhälytin.
 • Lopen lapsi ja nuorisokuoro peruna on pyöreä.
 • Ahvenanmaa majoitus eckerö.
 • Patron kokotaulukko.
 • Kyllä vai ei peli.
 • Hiipivä haamu.
 • Ioniton tensidi.
 • Kc professional hiusvärit.
 • Neiman marcus last call.
 • Apu krypto 2018.
 • Saksa den.
 • Vastaanottokeskus.
 • Liikkuvat joulutervehdykset.
 • Kawasaki zx 9r 2002 specs.
 • Euroopan talous ja sosiaalikomitea.
 • Pyry puntala onnettomuus.
 • Ps4 ohjaimen yhdistäminen pc.
 • Montepulciano wine.
 • Sarkooma ennuste.
 • Indian cuisine star and moonlight tampere.
 • Pappa pingviinit.
 • Vuokrattavana hirvensalo.
 • Saksan kieli ruotsiksi.
 • Kvinoa kalorit.
 • Helsinki kannelmäki.
 • Yleisurheilukoulu vantaa.
 • Porsaan sisäfileepihvit pannulla.
 • Kuhmo metsästys.
 • Amelia earhart.
 • Wicca symbols.
 • Fortuna düsseldorf telefon.
 • Matlab mtimes.
 • Honkolan kartano yhteystiedot.
 • Suomen suurin karhu.
 • Autoparkki turku.
 • Polaris kampiakselin laakerit.